telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
sinus lifting Cluj, chirurgie dentara
Sinus lift: tipuri, costuri, cum se realizează și când avem nevoie de această procedură?
aprilie 26, 2023
stomatologie pediatrica cluj
10 sfaturi pentru igiena orală a copiilor
mai 10, 2023
estetica dentara Cluj, coroane dentare fatete dentare albire dentara

Dacă și tu îți dorești să schimbi ceva la zâmbetul tău, procedurile stomatologice de estetică dentară te pot ajuta cu realizarea acestei dorințe. Tratamentele de estetică dentară sunt proceduri stomatologice care au ca scop îmbunătățirea aspectului dentar, astfel încât dumneavoastră să aveți un zâmbet mai atrăgător.

Haide să vedem împreună care sunt principalele tratamente stomatologice de estetică dentară, dar și ce beneficii avem în urma acestora.

 • Albire dentară: Aceasta este o procedură non-invazivă care implică aplicarea unui gel de albire pentru a deschide dinții la culoare, aceștia devenind mai albi și mai strălucitori. Albirea dentară poate fi efectuată în cabinetul stomatologic (o ședință singulară de 1-2ore) sau la domiciliu (cu ajutorul gutierelor de noapte purtate în medie 10 nopți), la indicația unui stomatolog.
 • Coroane dentare: Coroanele dentare sunt o procedură stomatologică care implică acoperirea unui dinte deteriorat cu o coroană dentară personalizată. Folosim coroanele dentare pentru a proteja dinții fragili sau deteriorați, precum și pentru a restabili funcția și aspectul estetic al acestora. Procedura de aplicare a coroanelor dentare implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț din dinte pentru a face loc coroanei. După ce coroana este realizată, aceasta este cimentată permanent pe dinte, oferind protecție și suport suplimentar.
 • Fațete dentare: Fatetele dentare sunt o procedură cosmetică stomatologică care implică aplicarea unor pelicule subțiri de ceramică sau rășină compozită pe suprafața din față a dinților pentru a îmbunătăți aspectul estetic al acestora. Fatetele dentare sunt utilizate pentru a corecta diverse probleme estetice, cum ar fi dinții decolorați, strămbi sau cu forme neregulate, și pot fi utilizate pentru a închide spațiile dintre dinți.
 • Implanturi dentare: Implanturile dentare sunt utilizate pentru a înlocui un dinte lipsă sau un grup de dinți lipsă. Acestea implică implantarea unei rădăcini artificiale din titan sau alte materiale biocompatibile în osul maxilarului sau mandibulei pentru a susține o lucrare dentară. Implanturile dentare oferă o soluție durabilă, naturală și sigură pentru înlocuirea spațiilor edentate.
 • Aparat dentar ortodontic: Cu ajutorul aparatelor dentare ortodontice corectăm poziția dinților și a maxilarelor pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea acestora. Tratamentul ortodontic implică utilizarea unor aparate dentare fixe (cele de safir au o esteticăsuperioară) sau mobile (gutiere invizibile), precum și proceduri chirurgicale în cazurile mai complexe.

Avantajele tratamentelor stomatologice de estetică dentară

 • Îmbunătățirea aspectului și fizionomiei: Tratamentele de estetică dentară pot îmbunătăți aspectul dinților și implicit al întregii fețe și al zâmbetului.
 • Îmbunătățirea sănătății dentare: Tratamentele de estetică dentară pot fi folosite pentru a corecta probleme dentare, cum ar fi spațiile dintre dinți, decolorările, fracturile sau cariile dentare.
 • Oferă rezultate de lungă durată: Rezultatele stomatologiei estetice sunt vizibile într-un timp foarte scurt, dar sunt și foarte rezistente timpului. Unele tratamente vă vor menține zâmbetul frumos timp de un deceniu sau chiar mai mult, fără a fi nevoie de un retratament.
 • Tratează dinții pătați: În urma unei alimentații greșite, al tratamentelor cu tetraciclină din copilărie (dungi orizontale maro), al excesului de fluor (pete albe) sau chiar a unor probleme stomatologice netratate la timp se poate să aveți nevoie de tratamente cosmetice pentru dinții decolorați. Există tratamente stomatologie care pot fi folosite pentru a reda dinților nuanța lor originală, inclusiv albirea profesională în cabinet și fațetele dentare. Fațetele sunt deosebit de utile în acest sens, deoarece pot ascunde petele intrinseci pe care nici un tratament de curățare sau de albire nu le-ar putea îndepărta.
 • Tratează dinții ciobiți: Ciobirea unui dinte îi modifică forma și îl poate face mai vulnerabil la cariile dentare. Serviciile de stomatologie estetică pot restabili forma, făcându-l să pară ca și cum daunele nu s-au produs niciodată. Dacă fractura coronară este mare se poate remedia această problemă cu ajutorul unei fațete dentare. Interiorul vulnerabil al dintelui va fi, de asemenea, protejat de bacteriile din gură, oferind acestor tratamente un beneficiu suplimentar pentru sănătatea orală.
 • Înlocuiește dinții lipsă: Un dinte lipsă nu este doar o problemă estetică, ci și o problemă dentară care vă poate afecta capacitatea de a vorbi și de a mesteca corect. Tratamentele de restaurare orală cu lucrări protetice sau implanturi dentare cu încărcare imediată vă pot reda zâmbetul și funcționalitatea acestuia într-un timp foarte scurt.
 • Îmbunătățirea încrederii în sine: Mulți oameni se simt mai încrezători în sine după ce își îmbunătățesc aspectul dinților. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra vieții sociale și profesionale, precum și asupra relațiilor personale.

estetica dentara Cluj, coroane dentare fatete dentare albire dentara

Te așteptăm la clinica DentoCalm pentru a reda estetica zâmbetului tău. În plus, putem îmbunătăți atât sănătatea orală, cât și calitatea vieții. Tratamentele de estetică dentară pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra aspectului fizic, sănătății și încrederii în sine, precum și asupra funcției dentare.

estetica dentara Cluj, coroane dentare fatete dentare albire dentara

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO