telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări

Implanturi dentare Cluj

Implantologia este ramura medicinei dentare care urmareste refacerea integritatii arcadelor dentare prin inserarea unor dispozitive metalice denumite implanturi dentare in interiorul osului, care inlocuieste unul sau mai multi dinti pierduti. Aceste implanturi dentare pot fi acoperite cu coroane dentare, punti dentare (cand este vorba de mai multe implanturi) sau cu proteze mobilizabile. In functie de situatie puntile sau coroanele dentare pot fi aplicate in aceeasi sedinta, odata cu inserarea implanturilor dentare, sau la cateva luni in functie de complexitatea cazului.

Implanturi Fast and Fixed

Fast & Fixed este un sistem de implant de la Bredent care ofera avantajul protezarii imediate in cazul tratamentelor de reabilitare orala. Pacientul fara dinti sau cu dinti compromisi care nu mai pot fi salvati, poate beneficia de Fast & Fixed. Pacientul are marele avantaj de a primi lucrarea protetica provizorie, imediat post-operator, revenindu-si la viata sociala intr-un timp record.

Implanturi dentare rapid si fara durere

Sa traiesti cu un dinte lipsa afecteaza zambetul, vorbitul, mancatul si multe alte activitati zilnice. Pe langa aceste inconveniente, un dinte lipsa poate duce la schimbarea pozitiei dintilor vecini bresei edentate si modificarea ocluziei. Un dinte lipsa din zona vizibila, estetica, iti afecteaza zambetul si iti poate scadea increderea de sine. De asemenea, te poate face sa renunti la a mai zambi. Atunci cand nu zambesti, inclusiv relatiile interumane au de suferit. Daca esti in aceasta situatie, am pregatit pentru tine cateva informatii interesante despre solutiile existente cu ajutorul implantologiei. Probabil nici pentru tine nu mai este o noutate faptul ca implantologia dentara este cea mai avansata metoda de inlocuire a dintilor pierduti care ajuta la sustinerea dintilor vecini. Inca din 1965, cand a fost inserat primul implant dentar, pe acea vreme de catre un medic ortoped pe nume Branemark, si pana in prezent, au fost infiintate cu mult peste 100 de companii care furnizeaza implanturi dentare. Cu asa varietate de implanturi dentare, nu este de mirare ca alegerea unui implant dentar este o chestiune serioasa care presupune in primul rand o buna informare. Tocmai de aceea, in cadrul acestui articol vei afla tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare. Desigur, iti recomandam sa faci o vizita unui medic specialist cu experienta care te poate ajuta sa identifici tipul de implant dentar care sa atinga nevoile si asteptarile tale. Din punctul de vedere al tehnicii folosite, exista doua moduri de abordare a restaurarilor cu implanturi: 1. Prima abordare face referire la implantul dentar cu incarcare imediata, atunci cand in aceeasi sedinta se insereaza implatul dentar, se masoara stabilitatea primara a implantului si daca aceasta este buna, se monteaza coroana. Prin inserarea implantului cu incarcare imediata, pacientul beneficiaza de un implant functional si o coroana estetica in mai putin de 24 ore. Aceasta tehnica de realizare a implantului dentar cu incarcare imediata, se poate realiza atat celor care si-au pierdut un dinte, cat si celor ce au pierdut mai multi dinti. Prin inserarea implantului cu incarcare imediata, pacientul beneficiaza de un implant functional si o coroana estetica in mai putin de 24 ore. Aceasta tehnica de realizare a implantului dentar cu incarcare imediata, se poate realiza atat celor care si-au pierdut un dinte, cat si celor ce au pierdut mai multi dinti.

Avantajele implanturilor dentare cu incarcare imediata

• Refacerea aspectului estetic in 24 ore; • Datorita procesului rapid de vindecare, pacientul poate reveni rapid la ritmul de viata anterior realizarii interventiei, avand insa anumite restrictii alimentare in primele 4-6 luni de la interventie; • Implantul dentar asigura pastrarea volumului osos. In lipsa acestei proceduri, in perioada de vindecare dupa extractia dentara, osul trece printr-o etapa de remodelare in care osul isi pierde din volum si gingia incepe sa se retraga; • Dintii vecini sunt de asemenea protejati de eventualele efecte nedorite datorate dintilor lipsa, pastrandu-si pozitia pe arcada; 2. Cea de-a doua abordare, presupune o durata de aproximativ 3-4 luni intre inserarea implantului si aplicarea lucrarii protetice (coroana) pe implant.

tratamente stomatologice in rate prin TBI Bank - clinica dentara Dentocalm
ro_RORO