telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări

Terapia PRGF Endoret

Tehnologia PRGF Endoret reprezinta un proces care accelereaza vindecarea post-chirurgicala, folosita mai ales in stomatologie, in interventiile de implant dentar, aditie de os in vederea implantului, repararea osului sau vindecarea abcesului dentar. Este o tehnologie inovativa, introdusa in Romania in anul 2007. Acest sistem a fost brevetat in Spania si are la baza peste 150 de publicatii stiintifice. A fost inventat de catre cercetatorii de la Institutul pentru Biomecanica si Medicina Regenerativa, care au dezvoltat ani la rand tehnologie inovativa pentru stomatologie.

Cum functioneaza?
Acest sistem se bazeaza pe obtinerea factorilor de crestere din proteinele recoltate din sangele pacientului cu ajutorul unui aparat numit centrifuga. Procedura se realizeaza direct in cabinet, in cateva minute.

Ce presupune?
Se recolteaza o cantitate mica de sange de la pacient si se pune la centrifuga cu scopul de a izola hematiile de plasma. Procedura dureaza aproximativ 8 minute si se realizeaza la o viteza de circa 1000 de rotatii/minut. Plasma obtinuta se va introduce apoi intr-un cuptor special, obtinandu-se astfel un amestec cu proprietati de regenerare tisulara.

Cu alte cuvinte, factorii de crestere si fibrina din plasma se vor folosi in zona in care s-a intervenit chirugical, grabind vindecarea zonei de 7 ori. De asemenea, acest sistem presupune separarea leucocitelor de plasma, evitandu-se astfel inflamarea si reducerea durerii. Rata de respingere a organismului este de 0% iar riscul aparitiei complicatiilor si a infectiilor post-chirugicale scade considerabil.

tratamente stomatologice in rate prin TBI Bank - clinica dentara Dentocalm
ro_RORO