fbpx
Numar telefon
0774 070 690
Orar
L-V: 08:00 - 21:00
E-mail
office@dentocalm.ro
Programeaza-te
  • ro
Numar telefon
0774 070 690
Orar
L-V: 08:00 - 21:00
E-mail
office@dentocalm.ro
Programeaza-te

Terapia PRGF Endoret

Tehnologia PRGF Endoret reprezintă un proces care accelerează vindecarea post-chirurgicală, folosită mai ales în stomatologie, în intervențiile de implant dentar, adiție de os în vederea implantului, repararea osului sau vindecarea abcesului dentar. Este o tehnologie inovativă, introdusă în Romania in anul 2007. Acest sistem a fost brevetat în Spania și are la bază peste 150 de publicații ștințifice. A fost inventat de către cercetătorii de la Institutul pentru Biomecanică și Medicină Regenerativă care au dezvoltat ani la rând tehnologie inovativă pentru stomatologie.

Cum funcționează?
Acest sistem se bazează pe obținerea factorilor de creștere din proteinele recoltate din sângele pacientului cu ajutorul unui aparat numit centrifugă. Procedura se realizează direct în cabinet, în câteva minute.

Ce presupune?
Se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacient și se pune la centrifugă cu scopul de a izola hematiile de plasmă. Procedura durează aproximativ 8 minute, la o viteză de circa 1000 de rotații/minut. Plasma obținută se va introduce apoi într-un cuptor special, obținându-se astfel un amestec cu proprietăți de regenerare tisulară.

Cu alte cuvinte, factorii de creștere și fibrina din plasmă se va folosi în zona în care s-a intervenit chirugical, grăbind vindecarea zonei de 7 ori mai mult. De asemenea, acest sistem presupune separarea leucocitelor de plasmă, evitându-se astfel inflamarea și reducerea durerii. Rata de respingere a organismului este de 0% iar riscul apariției complicațiilor și a infecțiilor post-chirugicale scade considerabil.