telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări

Preventie afectiuni stomatologice

Profilaxia dentara reprezinta prevenirea imbolnavirii dintilor, precum si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente. Profilaxia consta intr-un set de proceduri de igienizare (detartraj cu ultrasunete, detartraj Airflow) care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale.

Serviciile pe care le oferim in clinica noastra sunt:
- Relevarea placii bacteriene cu revelator de placa;
- Detartraj profesional cu ultrasunete;
- Detartraj Airflow;
- Periaj profesional;
- Air-Flow;
- Fluorizare;
- Sigilarea santurilor si fosetelor.

Igienizare dinti: detartraj + periaj profesional + AirFlow

Zambetul este cartea noastra de vizita, fara nici un dubiu. Astfel ca, este imperios necesar ca acesta sa fie impecabil intotdeauna. Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca trebuie sa mergi la control in cabinetul medicului tau stomatolog de 2 ori pe an, atunci cand este recomandat sa faci si un detartraj. In cadrul vizitei in clinica noastra vei primi un pachet de ingrijire complet, special creat pentru a-ti reda zambetul de invidiat.

Detartraj cu ultrasunete

In cadrul primei etape, de "detartraj”, medicul dentist va inlatura depunerile de placa bacteriana si de tartru. De cele mai multe ori, medicul foloseste mai intai un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a indeparta cea mai mare parte a tartrului, iar mai apoi utilizeaza instrumente manuale speciale pentru a indeparta cele mai persistente ramasite de tartru. Realizarea procedurii de detartaj in mod periodic te poate feri de efectele negative ale placii bacteriene si a tartrului (iritarea gingiei provocand sangerare la periaj). Odata cu efectuarea detartrajului, dinti vor fi mai curati, mai albi si mai stralucitori.

Periajul profesional / igienizare profesionala

Periajul profesional este o procedura complet nedureroasa, in cadrul careia medicul dentist va folosi instrumente si paste speciale pentru a elimina placa bacteriala pana si din cele mai inaccesibile zone. Aceasta procedura se realizeaza inaintea air-flow-ului si te ajuta sa obtii senzatia de dinti curati. Periajul profesional este necesar pentru a netezi suprafetele dintilor dupa detartraj si pentru a indeparta orice reziduu de placa bacteriana. Aceasta procedura nu este una de albire a dintilor, insa, prin curatarea in profunzime se pot elimina micile colaratii de la nivelul dintilor.

AirFlow

Air flow-ul este ultima etapa a igienizarii dentare, dupa efectuarea detartrajului si a periajului profesional. Acesta se efectueaza cu ajutorul unui dispozitiv ce contine apa si particule pudrate de bicarbonat sau glicina care curata si cele mai ascunse zone, inclusiv spatiul subgingival . Aceasta procedura ofera un confort sporit, este rapida si complet nedureroasa. De asemenea, indeparteaza petele superficiale (fumat, vin rosu, ceai negru sau cafea).

tratamente stomatologice in rate prin TBI Bank - clinica dentara Dentocalm
ro_RORO