telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
estetica dentara Cluj, coroane dentare fatete dentare albire dentara
Avantajele tratamentelor de estetică dentară
mai 3, 2023
aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir
Când avem nevoie de aparat dentar? Tipuri, costuri și necesități
iunie 14, 2023
stomatologie pediatrica cluj

Igiena orală presupune un set de reguli care vizează îndepărtarea plăcii dentare care se formează în mod natural și constant pe suprafața dinților. Dacă placa nu este îndepărtată, bacteriile pe care le conține pot duce la boli ale gingiilor și pot contribui la dezvoltarea cariilor dentare. În cazul copiilor este esențial să începem îngrijirea dinților încă din primii ani de viață, pentru a-i dezvolta practici sănătoase de igienă orală și a-i proteja dinții de afecțiunile dentare.

De ce trebuie să aveți grijă de dinții copilului dumneavoastră?

Copiii în general sunt predispuși la carii de îndată ce iese primul dinte. Prin urmare, este important să aveți grijă de dinții de lapte, deoarece sănătatea lor bună condiționează sănătatea dinților permanenți de mai târziu. Pentru a vă asigura că, copilul dumneavoastră are dinți buni și sănătoși, este important ca periajul dinților să facă parte din rutina zilnică a copilului încă de la o vârstă foarte fragedă.

dentist copii Cluj

10 sfaturi utile pentru igiena orală la copiii

 

  1. Începeți igiena dentară cât mai devreme: Igiena dentară trebuie să înceapă încă de la primele luni de viață ale copilului. În cazul sugariilor începeți cu o compresă moale înmuiată în apă caldă, cu care puteți șterge cu grijă gingiile și limba copilului. Odată cu apariția primilor dințișori, se poate începe periajul cu o periuță de dinți specială pentru copii.
  2. Periajul dinților regulat: Asigurați-vă că, copilul dumneavoastră își periază dinții cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind o periuță de dinți moale și pastă de dinți cu fluor în concentrația optimă pentru vârsta copilului. De asemenea, încurajați-l să se clătească cu apă curată după fiecare masă. Periuțele de dinți trebuie înlocuite la fiecare 3 luni, altfel s-ar putea să nu fie la fel de eficiente. Supravegheați-l până în jurul vârstei de 10 ani, doar după aceea cel mic va fi independent și pregătit să își perieze dinții singur.
  3. Utilizarea aței dentare: Cea mai mare parte a plăcii dentare este îndepărtată prin periajul corect al dinților, dar nu în zonele inaccesibile periuței de dinți (între dinți și sub gingii). Folosirea aței dentare ajută și la controlul respirației urât mirositoare și la îndepărtarea plăcii bacteriene din spațiile interdentare greu de accesat. Copilul dumneavoastră ar trebui să folosească ața dentară cel puțin o dată pe zi timp de 2 până la 3 minute.
  4. Vizite regulate la dentist: În funcție de nevoile fiecărui copil, trebuie să se facă vizite regulate la dentist, cel puțin o dată la șase luni (cel mai indicat ar fi la fiecare 4 luni) sau conform recomandărilor medicului dentist. În timpul acestor vizite, medicul dentist va verifica sănătatea orală a copilului tău , va verifica indicele de placă bacteriană cu ajutorul indicatorului de placă, o intervenție foarte interesantă pentru micuțul pacient care își va colora dinții în cazul în vcare nu s-a spălat corect pe dinți) și va face recomandări de tratament dacă este necesar. În cazul dinților cuspidați (măseluțele de lapte) medicul dentist poate etanșa dinții copilului cu ajutorul sigilantului dentar în cadrul unei proceduri de profilaxie dentară, numită sigilare dentară. Acest tratament salvează dinții temporari, prevenind pe o perioadă lungă de timp afecțiunile dentare. De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția cariilor se pot efectua tratamente de fluorizare dentară în cabinet – procedură prin care mărim rezistența dinților la atacul cariilor.

stomatologie pediatrica cluj

  1. Limitarea alimentelor și băuturilor zaharoase: Alimentele și băuturile bogate în zahăr pot provoca carii dentare și alte probleme. Încercați să limitați consumul acestora încurajând copilul să aleagă alimente sănătoase și bogate în vitamine.
  2. Consumul de apă: Apa reprezintă cel mai bun lichid pentru sănătatea noastră, inclusiv pentru cea orală. Este indicat ca cel mic să consume în cantități mici sucuri zaharoase și acidulate, iar în cantități mari apă plată.
  3. Încurajați obiceiurile sănătoase: În general, obiceiurile sănătoase, cum ar fi o dietă echilibrată și exercițiul fizic regulat, pot ajuta la menținerea sănătății orale a copilului, precum și la sănătatea generală. Încurajați un stil de viață sănătos și consumul de legume și fructe cu o putere mai mare de curățare cum ar fi morcovii cruzi și merele.
  4. Recompensează obiceiurile bune de igienă orală: Când copilul se descurcă grozav la rutina orală oferiți o recompensă. Folosiți un tabel cu ajutorul căruia vă asigurați că notați momentele în care acesta urmează rutina, transformându-le ulterior în puncte. În momentul în care acesta va realiza că, cu ajutorul punctelor poate primi o jucărie preferată va fi mult mai motivat și atent cu periajul și igiena zilnică.
  5. Lăsați copilul să aleagă: Un copil sau adolescent are mai multe șanse să urmeze o igienă dentară bună atunci când el alege momentul potrivit. De asemenea, încercați să-l duceți la magazin să-și aleagă propriile produse de igienă orală, astfel încât să simtă mai mult interes asupra igienei orale.
  6. Fiți un exemplu pentru el: Spălați-vă dinții frecvent, copii nu fac mereu ce li se spune, ci mai degrabă ceea ce văd. Cu cât membrii din familie urmează o igienă orală corectă, este posibil ca și copilul dumneavostră să vă urmeze fără probleme.

pedodontie Cluj, stomatologie copii Cluj

Igiena dentară este importantă pentru menținerea sănătății generale și prevenirea problemelor dentare. Odată ce copilul dumneavoastră învață să aibă singur grijă de dinții săi, va avea o igienă orală corectă și va preveni problemele dentare pe termen lung.

pedodontie Cluj, stomatologie copii Cluj

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO