telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj
Fațete dentare: Pașii unui tratament cu fațete dentare la clinica DentoCalm
martie 13, 2024
aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic
De ce să alegi aparatul dentar invizibil Spark? Tipuri și etapele tratamentului
aprilie 17, 2024
aditie de os Cluj, chirurgie orala Cluj

Adiția de os, cunoscută și sub denumirea de augmentare osoasă, este o intervenție chirurgicală menită să refacă volumul osos afectat de pierderea dintelui. Pierderea osului poate fi rezultatul extracției unui dinte care nu mai poate fi salvat, afecțiunilor precum osteoporoza sau bolii parodontale. După pierderea unuia sau mai multor dinți, osul începe să se dizolve, contribuind la modificarea aspectului feței și accentuarea semnelor îmbătrânirii. Adiția de os are scopul de a contracara această pierdere și de a restabili structura osoasă într-o manieră care să ofere suport adecvat și estetic.

aditie de os Cluj, chirurgie orala Cluj

 

Cine are nevoie de adiția de os?

Adiția de os este recomandată persoanelor care doresc să își recâștige funcționalitatea danturii fixe, în special prin intermediul implanturilor dentare. Dacă a trecut un interval semnificativ de la pierderea dinților ce urmează a fi înlocuiți cu implanturi dentare, iar volumul de os disponibil este insuficient, adiția osoasă devine necesară pentru a crea o structură solidă și stabilă. Osul oferă stabilitate implantului dentar.

 

Cand ne confruntăm cu pierderea osului / atrofie osoasă?

Retragerea osului, cunoscută și sub numele de atrofie osoasă, are la bază mai multe cauze, dintre care pierderea dinților naturali reprezintă principalul factor. Acest fenomen poate să apară și în urma bolii parodontale, unde inflamația gingiilor și infecția osului cauzate de bacterii pot conduce la pierderea volumului osos. Traumatismele fizice la nivelul gingiilor și maxilarului sunt, de asemenea, factori care pot contribui la atrofia osoasă.

Pe lângă acestea, procesul de resorbție osoasă a maxilarului devine mai pronunțat odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate contribui la retragerea osului. În ansamblu, atrofia osoasă reprezintă o consecință complexă a unor factori variabili, iar înțelegerea acestor cauze este esențială pentru gestionarea și tratamentul adecvat al pierderii de volum osos.

aditie de os Cluj, implant dentar Cluj

 

Cât durează intervenția și ce preț are o adiție de os?

Procedura de adiție osoasă este realizată într-o singură ședință și implică un cost aproximativ de 600 de euro. Acest proces are loc sub anestezie locală, asigurându-ne astfel că pacientul nu simte nicio durere sau disconfort în timpul intervenției.

După inserarea materialului necesar pentru adiția de os, medicul dentist poate prescrie un tratament medicamentos pentru a gestiona disconfortul de după intervenție și pentru a minimiza riscul de inflamații. Este important de menționat că durata și prețul exact pot varia în funcție de complexitatea procedurii.  Recomandăm discutarea detaliată a acestor aspecte cu medicul dentist pentru a obține o evaluare precisă a costurilor și a așteptărilor.

 

Recuperarea după adiția de os:

  • Perioada imediată postoperatorie: Pacienții pot experimenta umflături, sensibilitate și disconfort în zona operată. Medicamentele pentru gestionarea durerii pot fi prescrise.
  • Perioada de vindecare: în funcție de complexitatea intervenției formarea noului os dupa aditie poate sa dureze câteva luni. Este esențial să se urmeze instrucțiunile medicului privind igiena orală și să se evite factorii care pot afecta vindecarea, cum ar fi fumatul in primele 24-48h post-operator .
  • Îngrijirea postoperatorie: Programarea la controale regulate cu medicul este crucială pentru a monitoriza progresul vindecării și pentru a interveni dacă este necesar .

 

La ce reacții adverse trebuie să ne așteptăm?

După adiția de os, complicațiile postoperatorii sunt rare, iar rata de succes a procedurii este în general foarte ridicată. În primele zile de după tratament, pot apărea disconfort, durere sau umflături, fenomene similare celor întâlnite în cazul extracțiilor dentare obișnuite. Este important de subliniat că aceste manifestări nu indică neapărat eșecul intervenției de adiție osoasă.

În cazul in care augmentarea osoasa este afectată, reacțiile adverse pot deveni mai serioase, iar pot apărea infecții la nivelul osului alveolar. Cu toate acestea, astfel de situații sunt rare și necesită o atenție medicală promptă pentru gestionarea adecvată a complicațiilor. Este crucial să urmați instrucțiunile postoperatorii furnizate de medicul dumneavoastră și să raportați orice schimbare semnificativă sau simptome neobișnuite pentru o monitorizare corespunzătoare a stării dumneavoastră de sănătate.

Vă așteptăm la noi. Echipa DentoCalm mereu aici pentru nevoile dumneavoastră.

aditie de os Cluj, implant dentar Cluj

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

ro_RORO