telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
implant rapid in 24 de ore Cluj
Zâmbet impecabil cu implanturi dentare rapide
aprilie 12, 2023
estetica dentara Cluj, coroane dentare fatete dentare albire dentara
Avantajele tratamentelor de estetică dentară
mai 3, 2023
sinus lifting Cluj, chirurgie dentara

Sinus liftul este o procedură chirurgicală utilizată pentru a crește înălțimea osului din zona maxilarului superior, în zona laterală a maxilarului, prin ridicarea membranei sinusale.

De ce și când este necesară intervenția de sinus lift?

Intervenția de sinus lift este necesară în momentul în care nu există suficentă înălțime osoasă pentru inserarea unui implant dentar cu succes. În momentul în care vă confruntați cu spații edentate cea mai eficientă și sigură opțiune de tratament este implantul dentar. Acesta se integrează perfect în osul maxilar și îndeplinește funcțiile unei rădăcini artificiale. Perioada de integrare a acestuia durează câteva luni și ulterior se montează coroana dentară cu ajutorul unui bont protetic.

 

Tipuri de sinus lift

  • Sinus lift intern: Intervenția de sinus lift intern este necesară în momentul în care volumul (înălțimea) osului este insuficientă pentru inserarea unui implant dentar, însă este de ajuns pentru a oferi o anumită stabilitate implantului în osul propriu. Astfel doar o mică parte a membranei sinusale este ridicată pentru a oferi o înălțime îmbunătățită implantului. Este recomandat ca această procedură să se realizeze atunci când trebuie să se înlocuiască un număr mic de dinți și este indicată o adiție de os de câțiva mm. Este o intervenție minim invazivă cu o recuperare foarte rapidă.
  • Sinus lift extern: Intervenția de sinus lift extern se realizează în momentul în care volumul osos este foarte redus. În general dacă înălțimea osului până la sinus este de aproximativ 4-7mm este indicată procedura de sinus lift extern, folosind instrumente specifice.

 

Ce presupune realizarea procedurii de sinus lift?

În timpul procedurii de sinus lift, medicul chirurg face o incizie în gingia pacientului pentru a accesa osul maxilarului superior. După care, se ridică cu grijă membrana sinusului de pe suprafața osului și se inserează materialul osos cu rol de susținere al implantului dentar.

După ce materialul / grefa osoasă este plasată, se lasă suficient timp pentru regenerarea osului. Acest proces poate dura câteva luni, în funcție de cantitatea de os care trebuie să crească. După ce osul s-a consolidat, pacientul poate beneficia de implanturi dentare inserate în zona tratată. Procedura de sinus lift poate fi efectuată cu succes, dar ca orice procedură chirurgicală, are riscuri și complicații, cum ar fi umflăturile imediat după operație, sângerări nazale, și durere. În cazul în care pacientul are o grosime a osului de 3-4 mm se poate realiza intervenția de sinus lift simultan cu intervenția de inserare a implanturilor. Astfel se reduce timpul de așteptare până la realizarea lucrării definitive.


Costuri intervenție chirurgicală sinus lift la DentoCalm

În funcție de dificultatea și nevoile individuale ale pacientului, la clinica stomatologică DentoCalm din Cluj-Napoca, prețul intervenției de sinus lift pornește de la 550-600 de euro.

 

Informații utile după intervenția de sinus lift

Recuperarea după intervenția de sinus lift poate varia în funcție de complexitatea procedurii și de starea de sănătate a pacientului. Imediat după intervenție se poate să simțiți un disconfort minim cauzat de sângerare sau inflamare. Pentru o recuperare rapidă și fără complicații este foarte important să țineți cont de recomandările medicului dumneavoastră, dar și de următoarele sfaturi.

 

  • Respectă perioada de repaus: Este important să-ți acorzi suficient timp pentru a te recupera după intervenție. În general, este recomandat să eviți activitățile fizice intense și să stați în repaus relativ pentru câteva zile.
  • Evită să clătiți gura abundent în primele 24 de ore: Pentru a nu perturba procesul de vindecare, este important să nu clătiți gura cu presiune în primele 24 de ore după intervenție.
  • Aplică comprese reci: Aplicarea unor comprese reci pe zona intervenției poate ajuta la reducerea imflamării și a durerii. Este important să nu aplicați comprese prea reci și să nu le lăsați pe zona afectată pentru perioade prea lungi.
  • Evitați consumul de tutun și alcool: Fumatul și consumul de alcool pot perturba procesul de vindecare și pot întârzia recuperarea. Este indicat să evitați aceste obiceiuri în perioada de vindecare.
  • Urmați o dietă adecvată: În perioada de recuperare, recomandăm să urmați o dietă adecvată, care să conțină alimente moi și sănătoase. Evită alimentele dure și crocante care pot fi dificil de mestecat. Evitați masticația în zona intervenției și optați pentru consumul de lichide.

sinus lifting Cluj, chirurgie dentara

 

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru a beneficia de servicii stomatologice sigure. Zâmbetul dumneavoastră este și al nostru.

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO