telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
implant dentar Cluj, Fast and Fixed, All-on-4 Cluj
De ce implantul dentar este mai costisitor decât puntea dentară?
februarie 21, 2024
aditie de os Cluj, chirurgie orala Cluj
Când este nevoie de adiție de os? Despre perocedură, preț și recuperare
martie 19, 2024
fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj

Fațetele dentare sunt adevărate bijuterii ale esteticii dentare, fiind realizate sub forma unor foițe extrem de subțiri din ceramică. Aceste foițe se aplică individual pe dinți, având un scop bine definit, să ofere o transformare atât funcțională, cât și estetică de excepție.

Cu ajutorul fațetelor dentare, medicii dentiști specializați remediază o gamă variată de imperfecțiuni vizuale ale zâmbetului. Printre acestea se numără ajustarea formei și dimensiunii dinților naturali, eliminarea spațiilor dintre dinți, netezirea denivelărilor inestetice de pe suprafața dinților și perfecționarea nuanței acestora.

fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj

 

Tipuri de fațete dentare

 • Fațete dentare ceramice: Fațetele dentare din ceramică sunt recunoscute pentru eleganța remarcabilă și durabilitatea lor. Această opțiune conferă un aspect natural și translucid dinților, imitând cu precizie caracteristicile estetice ale smalțului dentar.
 • Fațete dentare din compozit: Fațetele dentare din compozit aduc cu sine versatilitate și adaptabilitate. Acest material permite modelarea și să contureze dinții cu precizie, oferind rezultate remarcabile în corectarea formei și culorii dinților. Acest tip de fațete dentare este rar adoptat ca o soluție definitivă. Ele sunt adesea preferate pentru a acoperi dinții temporar sau în scop demonstrativ.
 • Fațete dentare din zirconiu: Fațetele din zirconiu sunt adesea preferate în cazul pacienților cu lucrări dentare existente din același material, dornici să îmbunătățească estetica unor dinți în proximitatea coroanelor dentare de zirconiu. Deși aceste fațete se disting prin eleganța lor și rezistența deosebită, trebuie notat că paleta limitată de nuanțe oferite de zirconiul în sine poate aduce limitări în reproducerea exactă a culorilor dentare naturale.
 • Fațete dentare No-prep: Pe de altă parte, fațetele dentare „no-prep” reprezintă o opțiune fără șlefuire, minimizând intervenția asupra structurii dentare naturale. Pacientul potrivit pentru acest proces este acela care nu are dintii înghesuiți, care are o ocluzie stabilă și care nu suferă de bruxism sau rotații ale dinților.

Prepararea / șlefuirea dinților: Unele fațete dentare implică și șlefuirea dinților naturali pentru a crea spațiul necesar aplicării acestora. Această metodă oferă un control precis asupra rezultatului final și este aleasă în funcție de necesitățile specifice ale pacientului.

 

Când sunt indicate fațetele dentare?

 • Spații interdentare inestetice: Fațetele dentare acționează ca mici punți estetice, eliminând spațiile inestetice dintre dinți și redând unitatea armonioasă a zâmbetului.
 • Înghesuiri dentare minore: Pentru cei cu înghesuiri dentare minore, fațetele reprezintă soluția eficientă, corectând alinierea și oferind un aspect simetric și ordonat.
 • Colorații ale dinților: Fațetele dentare restabilesc nuanța naturală a dinților, eliminând colorațiile inestetice și conferind un aspect vibrant și sănătos.
 • Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți: Dinții cu forme sau dimensiuni inestetice devin subiectul unei redefiniri elegante prin intermediul fațetelor dentare, readucând proporțiile ideale.
 • Traumatisme dentare sau leziuni carioase: Fațetele dentare acoperă imperfecțiunile cauzate de traumatisme dentare sau leziuni carioase, restabilind integritatea estetică și funcțională a dinților.
 • Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici: Dinții cu textură neuniformă sau asimetrici beneficiază de o transformare ușoară prin fațete dentare, oferind o armonie vizuală și uniformitate în structură.

fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj

 

Tratamentul cu fațete dentare reprezintă o călătorie precisă și meticuloasă către obținerea unui zâmbet perfect. Iată pașii acestui tratament:

 • Consultația inițială: Aici, se discută obiectivele, se analizează mușcătura și dantura pacientului și se stabilește dacă tratamentul cu fațete dentare este soluția potrivită.
 • Planificarea și designul: În această etapă, medicul elaborează un plan detaliat, luând în considerare forma, dimensiunea, culoarea și alinierea dorită a dinților.
 • Pregătirea dinților (opțional): În unele cazuri, se poate opta pentru prepararea și șlefuirea dinților naturali pentru a face loc fațetelor dentare. Această etapă permite o integrare precisă și durabilă a fațetelor.
 • Amprentele dentare: Se realizează amprentele dentare pentru a crea modele precise ale dinților, asigurând astfel confecționarea fațetelor dentare personalizate, adaptate perfect fizionomiei pacientului.
 • Selecția și testarea culorilor: Pacientul lucrează împreună cu medicul pentru a selecta culoarea potrivită a fațetelor dentare, asigurându-se că acestea se încadrează armonios în restul dinților naturali.
 • Realizarea fațetelor: Utilizând amprentele și specificațiile stabilite, fațetele dentare sunt create cu precizie în laborator, folosind materiale precum ceramică, compozit sau zirconiu.
 • Aplicarea și ajustarea fațetelor: Fațetele dentare sunt aplicate cu grijă pe dinții naturali, iar medicul ajustează detaliile pentru a obține o potrivire perfectă și o aliniere corectă.
 • Finalizarea și evaluarea estetică: După aplicare, medicul și pacientul evaluează rezultatul final, asigurându-se că aspectul și funcționalitatea sunt impecabile.
 • Îngrijirea post-tratament: Medicul oferă sfaturi privind îngrijirea adecvată a fațetelor dentare și programează controale periodice pentru a menține sănătatea și strălucirea acestora pe termen lung.

Vă așteptăm la clinica Dentocalm pentru un zâmbet cu aspect natural.

fatete dentare Cluj, fataate ceramice emax Cluj

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

ro_RORO