telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous

Implanturi dentare fast and fixed, rapide și fără durere

implanturi dentare fast and fixed Cluj

Sa traiesti cu un dinte lipsa afecteaza zambetul, vorbitul, mancatul si multe alte activitati zilnice. Pe langa aceste inconveniente, un dinte lipsa poate duce la schimbarea pozitiei dintilor vecini bresei edentate si modificarea ocluziei.

Un dinte lipsa din zona vizibila, estetica, iti afecteaza zambetul si iti poate scadea increderea de sine. De asemenea, te poate face sa renunti la a mai zambi. Atunci cand nu zambesti, inclusiv relatiile interumane au de suferit.

Daca esti in aceasta situatie, am pregatit pentru tine cateva informatii interesante despre solutiile existente cu ajutorul implantologiei.

Probabil nici pentru tine nu mai este o noutate faptul ca implantologia dentara este cea mai avansata metoda de inlocuire a dintilor pierduti care ajuta la sustinerea dintilor vecini. Inca din 1965, cand a fost inserat primul implant dentar, pe acea vreme de catre un medic ortoped pe nume Branemark, si pana in prezent, au fost infiintate cu mult peste 100 de companii care furnizeaza implanturi dentare.

Cu asa varietate de implanturi dentare, nu este de mirare ca alegerea unui implant dentar este o chestiune serioasa care presupune in primul rand o buna informare. Tocmai de aceea, in cadrul acestui articol vei afla tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare. Desigur, iti recomandam sa faci o vizita unui medic specialist cu experienta care te poate ajuta sa identifici tipul de implant dentar care sa atinga nevoile si asteptarile tale.

Din punctul de vedere al tehnicii folosite, exista doua moduri de abordare a restaurarilor cu implanturi: 1. Prima abordare face referire la implantul dentar cu incarcare imediata, atunci cand in aceeasi sedinta se insereaza implatul dentar, se masoara stabilitatea primara a implantului si daca aceasta este buna, se monteaza coroana.

Prin inserarea implantului cu incarcare imediata, pacientul beneficiaza de un implant functional si o coroana estetica in mai putin de 24 ore. Aceasta tehnica de realizare a implantului dentar cu incarcare imediata, se poate realiza atat celor care si-au pierdut un dinte, cat si celor ce au pierdut mai multi dinti.

Prin inserarea implantului cu incarcare imediata, pacientul beneficiaza de un implant functional si o coroana estetica in mai putin de 24 ore. Aceasta tehnica de realizare a implantului dentar cu incarcare imediata, se poate realiza atat celor care si-au pierdut un dinte, cat si celor ce au pierdut mai multi dinti.

Avantajele implantului dentar cu incarcare imediata

• Refacerea aspectului estetic in 24 ore;

• Datorita procesului rapid de vindecare, pacientul poate reveni rapid la ritmul de viata anterior realizarii interventiei, avand insa anumite restrictii alimentare in primele 4-6 luni de la interventie;

• Implantul dentar asigura pastrarea volumului osos. In lipsa acestei proceduri, in perioada de vindecare dupa extractia dentara, osul trece printr-o etapa de remodelare in care osul isi pierde din volum si gingia incepe sa se retraga;

• Dintii vecini sunt de asemenea protejati de eventualele efecte nedorite datorate dintilor lipsa, pastrandu-si pozitia pe arcada;

2. Cea de-a doua abordare, presupune o durata de aproximativ 3-4 luni intre inserarea implantului si aplicarea lucrarii protetice (coroana) pe implant.

De ce sa inlocuim dintele lipsa?


Unul dintre marile avantaje ale implanturilor dentare este ca restaureaza puterea de masticatie. Majoritatea pacientilor nu pot diferentia masticatia pe dintele natural de cea pe implant, putand consuma orice tip de alimente si sa realizeze aceeasi tehnica de igienizare cu periuta dentara, ata dentara si dus bucal la nivelul dintilor cat si a implanturilor.


Spatiul cauzat de lipsa unui dinte este o zona unde alimentele pot sa ramana, sa determine o depunere mai mare a placii bacteriene din cauza dificultatii de igienizare, ducand la inflamatie gingivala si la leziuni carioase la nivelul dintilor vecini.

Lipsa dintilor in regiunea posterioara (molari, premolari) produce prabusirea ocluziei, cu micsorarea etajului inferior al fetei, distanta dintre varful nasului si al barbiei scade, se accentueaza ridurile in jurul buzelor, buzele se subtiaza, iar barbia pare mai proeminenta, facand persoana sa para mai in varsta decat varsta reala.

Pierderea unui dinte, poate determina dintii vecini sa se incline spre spatiul edentat, modificandu-si astfel pozitia. Modificarile duc la tulburarea ocluziei (muscaturii), dar si a aspectului estetic. Aceste modificari se agreaveaza in timp si fac inlocuirea dintelui lipsa tot mai dificila. Tulburarile ocluzale pot duce la afectarea articulatiei temporo-mandibulare, manifestandu-se cu dureri de cap, dureri musculare si dureri locale.

In lipsa unei stimulari, creasta edentata se deterioreaza. Daca nu se recurge la implant dupa extractiile dentare, se pierde 25% din volumul osos in primul an, iar aceasta pierdere continua in anii urmatori. Purtarea unei proteze acrilice mobile, mai ales a celor care nu mai prezinta o adaptare buna la campul protetic, determina o pierdere osoasa si mai accelerata, din cauza traumei produse prin miscarile ei.

Puntile dentare care sunt formate din unul sau mai multi dinti intermediari (falsi) si dinti stalpi, prezinta inconvenientul necesitatii prepararii (slefuirii) dintilor stalpi care ofera suport puntii. Prin aceasta preparare se sacrifica substanta dentara, iar de multe ori acesti dinti nu prezinta leziuni dentare si nu se recomanda slefuirea lor. Folosind implantul dentar, acesti dinti sunt protejati, nefiind nevoie de manopere invazive asupra lor.


ALL ON 4 si ALL ON 6


Aceste doua tehnici se adreseaza pacientilor care si-au pierdut complet dantura la nivelul maxilarului superior, a mandibulei sau pacientilor carora dintii sunt considerati irecuperabili si urmeaza extractia acestora.

„All on 4” consta in inserarea a 4 implanturi la nivelul mandibulei, iar „all on 6” presupune inserarea a 6 implanturi la nivelul maxilarului superior. Pe aceste implanturi se realizeaza o lucrare protetica provizorie fixa, insurubata in maxim 48h de la inserarea implanturilor. Aceasta lucrare provizorie asigura estetica si continuarea vietii sociale a pacientului (vorbit, zambit).

Din punctul de vedere al restrictiilor, pacientul va respecta un regim alimentar lichid si semi-lichid timp de 6 luni, pe perioada osteointegrarii implanturilor. Dupa aceasta perioada lucrarea provizorie este inlocuita cu lucrarea protetica finala care poate fi realizata din diferite materiale precum: ceramica pe structura de titan, ceramica pe structura de zirconiu, etc.

Aceste doua solutii se adreseaza pacientilor care prezinta pierderea volumului osos pe zonele laterale si este o solutie rapida prin care pacientul se poate reintegra in scurt timp in viata sociala, avand o dantura fixa si estetica. In acest mod, pacientii nu se mai confrunta cu neajunsurile protezelor acrilice totale mobile, care fac alimentatia si vorbitul dificile si sunt mai putin estetice decat o lucrare pe implanturi.


Zambet perfect si sanatos


Specialistii din Clinica Dentocalm utilizeaza multiple sisteme de implanturi: Straumann, Biomet 3i, Zimmer, Bredent SKY, Megagen Anyridge, K3pro Argon, Dentium Superline.

In functie de situatia ta clinica, implanturile se pot incarca imediat (in acest caz, pacientul beneficiaza in aceeasi sedinta atat de implantul dentar cat si de coroana pe implant) sau coroana se poate aplica la un interval de 3-4 luni de la inserarea implantului.

La clinica Dentocalm poti beneficia de cele mai noi tehnici si echipamente de ultima generatie, precum: scanarea intraorala pentru realizarea de ghiduri chirurgicale, aditii osoase si regenerari ale tesuturilor folosind sistemul PRGF Endoret.


Avantajele folosirii ghidului chirurgical:


• Cel mai mare beneficiu pentru pacient este scaderea timpului operator, astfel pacientul petrece un timp mai scurt in scaunul stomatologic;

• Se poate face simularea pe calculator a directiei de inserare a implatului aceasta fiind mult mai precisa, mai ales in apropierea formatiunilor anatomice care trebuie evitate;

• Restaurarea protetica se poate simula si vizualiza pe calculator chiar si inainte de inserarea implantelor;

• Un rezultat predictibil, cu o vindecare mai rapida si un confort post-operator mai bun.


Aditiile osoase

Din pacate, de cele mai multe ori pacientii nu prezinta un volum osos suficient inserarii implanturilor, astfel fiind nevoie de o interventie care presupune aditie osoasa. Uneori, aditia se realizeaza in aceeasi sedinta cu inserarea implantului, alteori cand este nevoie de o crestere mai mare de volum, aceasta se face individual, urmand mai apoi, intr-o alta sedinta inserarea implanturilor, dupa vindecarea osului.

In cadrul clinicii, realizam tehnici variate de aditii osoase, de la regenerari osoase ghidate, folosind xenogrefe si membrane, aditii osoase cu os autogen (recoltat din ramul mandibular al pacientului) sau chiar folosirea in aditie a dintilor proprii extrasi si macinati iar apoi tratati special.

Tehnica de aditie potrivita se alege in functie de fiecare caz in parte; decizia privind tehnica folosita se ia de catre medicii nostri specialisti impreuna cu pacientul, dupa examenul clinic si radiologic, explicand avantajele si dezavantajele fiecarei tehnici.


PRGF Endoret

Ce este PRGF?

PRGF (Plasma rich in growth factors) presupune obtinerea din sangele pacientului a unor preparate din proteine. Prin centrifugare, cu sistemul PRGF Endoret, reusim sa extragem din sange plasma cu proteinele cu factor de crestere, acestea fiind cele care aduc un beneficiu mare vindecarii si regenerarii tesuturilor.


Avantajele folosirii PRGF:


• Stimuleaza vindecarea rapida a plagii;

• Imbunatateste si accelereaza osteointegrarea;

• Creaza un cheag autolog si o membrana de fibrina biocompatibila pentru a umple si sigila defectele osoase;

• Reduce inflamatia si durerea post-operatorie;

• Timpul de centrifugare este de 8 min iar intregul proces mai putin de 30 min;

• Ofera o predictibilitate crescuta interventiei chirugicale, reducand semnificativ riscul de infectie post-operator.


Cand se foloseste?


• In prezervarea alveolelor postextractionale;

• Regenerare in jurul implantelor dentare;

• Defecte intraosoase;

• Elevarea membranei sinusale ( Sinus Lift);

• Aditii osoase;

• Tratamentul defectelor parodontale.


Cat costa un implant dentar in Cluj?

Daca te gandesti sa-ti pui un implant dentar (sau mai multe), una dintre primele intrebari pe care ti-o vei pune se refera la pret. Nimic mai corect! Este absolut firesc sa iti doresti sa stii la ce te inhami pentru a-ti planifica bugetul cat mai bine.

Inainte de a afla raspunsul la intrebare, trebuie sa stii ca aceasta investitie va merita fiecare banut avand in vedere faptul ca durata minima de viata a unui implant dentar este de 10-15 ani. La Dentocalm, pretul implantului dentar variaza intre 400 euro si 1000 euro, diferenta fiind facuta de tara de provenienta a implantului.

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, nu mai trebuie sa suferi din aceasta cauza!

Prea multe persoane trec zilnic prin incercarile care vin la pachet cu un dinte lipsa. Acum cand tehnica stomatologica a avansat atat de mult, poti oricand sa renunti la a mai fi timorat sa zambesti sau sa nu iti comanzi felul de mancare preferat atunci cand iesi cu prietenii la restaurant. Gandeste-te doar la cum ar fi sa degusti toate snack-urile de la petreceri, nunti sau alte evenimene, fara nicio grija. Sau cum ar fi sa zambesti “cu toti dintii”, fara sa fii nevoit sa iti ascunzi spatiul inestetic dintre dinti?

Alege acum cea mai convenabila solutie pentru tine: implantul dentar.

Vrei sa iti pui un implant dentar intr-o clinica de renume in Cluj-Napoca? Completeaza formularul de mai jos si apasa pe butonul "Trimite acum".

Te vom contacta in cel mai scurt timp pentru a confirma programarea in clinica Dentocalm din Cluj-Napoca, str. Calea Turzii, nr.7, et.3. Aici unul dintre specialistii nostri iti va face o consultatie pe baza careia iti va intocmi un plan de tratament complet.

 

FORMULAR DE PROGRAMARE



    fr_FRFR