telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
aparat dentar Cluj tratament ortodontic Cluj
Prețul unui aparat dentar ortodontic și alegerea acestuia la clinica DentoCalm
septembrie 13, 2023
stomatologie Cluj, lucrarile dentare Clu
Cum îngrijim lucrările dentare? Sfaturi și consecințe
octombrie 11, 2023
tratamente dentare Cluj, stomatologie Cluj, implant dentar

În domeniul stomatologiei, inovația a făcut un pas decisiv către viitor cu tehnologia revoluționară PRGF Endoret. Terapia PRGF Endoret, cunoscută și sub denumirea de tehnologie PRGF (Plasma Rich in Growth Factors) Endoret prezintă un proces inovator care  accelerează vindecarea post-chirurgicală și s-a dovedit a fi extrem de eficient în intervențiile de implant dentar, adiție de os în vederea implantului, repararea osului și vindecarea abcesului dentar. Această terapie se bazează pe utilizarea propriului sânge al pacientului pentru a obține un concentrat bogat în factori de creștere, care stimulează procesele naturale de vindecare și regenerare ale corpului.

tratamente dentare Cluj, stomatologie Cluj, implant dentar

 

Cum funcționează terapia PRGF Endoret la clinica DentoCalm

 • Recoltarea sângelui: Primul pas al terapiei PRGF Endoret constă în recoltarea unei cantități mici de sânge de la pacient. Acest sânge este extras dintr-o venă, în mod similar cu o recoltare de sânge pentru analize obișnuite.
 • Centrifugarea: După recoltare, sângele este plasat în tuburi speciale de centrifugare. Prin centrifugare, componentele sângelui se separă, iar plasma bogată în plachete și factori de creștere se segregă de alte componente ale sângelui.
 • Separarea plasmei bogate în factori de creștere: Procesul de centrifugare separă plasma bogată în factori de creștere (PRGF) de celulele sanguine și alte elemente ale sângelui. Această plasmă obținută conține o concentrație ridicată de factori de creștere, care au rolul de a stimula regenerarea țesuturilor și de a accelera procesul de vindecare.
 • Aplicarea plasmei bogate în factori de creștere pe zona afectată: După obținerea plasmei bogate în factori de creștere, aceasta este aplicată în zona afectată din cavitatea orală, cum ar fi locul implantului dentar, osul adiționat pentru implant, zonele de reparare a osului sau zonele cu abces dentar. Factorii de creștere din plasmă stimulează celulele din țesuturile respective să se regenereze și să se vindece mai rapid.
 • Vindecarea și recuperarea zonei: După aplicarea PRGF Endoret, procesul natural de vindecare al corpului este accelerat, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă și la obținerea unor rezultate mai bune în tratamentele stomatologice.

dentist Cluj, reabilitare orala Cluj

 

Beneficiile tehnologiei PRGF Endoret

 • Accelerarea vindecării post-chirurgicale: Unul dintre cele mai notabile avantaje ale PRGF Endoret este capacitatea sa de a accelera procesul de vindecare după intervențiile chirurgicale dentare. Factorii de creștere din plasmă stimulează regenerarea țesuturilor, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă și mai eficientă.
 • Reducerea inflamației și a durerii: Utilizarea PRGF Endoret ajută la reducerea inflamației și disconfortului asociate intervențiilor chirurgicale stomatologice. Aceasta îmbunătățește confortul pacientului în perioada post-operatorie.
 • Minimizarea riscului de complicații: Tehnologia PRGF Endoret utilizează propriul sânge al pacientului, eliminând astfel riscul de reacții adverse sau respingere a substanțelor străine. Acest aspect face ca tehnologia să fie sigură și biocompatibilă.
 • Stimularea regenerării țesuturilor: Factorii de creștere din plasmă stimulează celulele implicate în procesul de regenerare a țesuturilor, inclusiv formarea de os și țesut gingival. Aceasta este deosebit de benefică în cazurile de implant dentar sau reparare a osului.
 • Reducerea perioadei de recuperare: Datorită stimulării regenerării țesuturilor și accelerării procesului de vindecare, PRGF Endoret permite o reducere semnificativă a perioadei de recuperare post-chirurgicală. Pacienții se pot întoarce mai rapid la activitățile zilnice obișnuite.
 • Evitarea utilizării medicamentelor adiționale: Datorită proprietăților regenerative ale factorilor de creștere, pacienții pot avea nevoie de mai puține medicamente analgezice sau antiinflamatoare în timpul recuperării post-chirurgicale.
 • Tratament personalizat: PRGF Endoret utilizează propriul sânge al pacientului, ceea ce permite obținerea unui tratament personalizat, adaptat nevoilor specifice ale fiecărui pacient.
 • Rezultate estetice îmbunătățite: În cazul implanturilor dentare, utilizarea PRGF Endoret ajută la o mai bună integrare a implanturilor cu țesuturile înconjurătoare, ceea ce duce la rezultate estetice mai naturale și durabile.

Terapia PRGF Endoret are o bază științifică solidă și este susținută de numeroase studii clinice și cercetări care atestă eficiența sa în accelerarea vindecării și regenerării țesuturilor dentare.

De-a lungul timpului, PRGF Endoret este o tehnică de încredere și indispensabilă în abordarea modernă a tratamentelor dentare. Cu fiecare avansare în cercetare și cu numeroasele succese raportate în practică, tehnologia PRGF Endoret a reprezentat o schimbare esențială în modul în care stomatologia abordează vindecarea post-chirurgicală. Vă așteptăm la Clinica DentoCalm pentru un tratament eficient și o vindecare rapidă.

dentist Cluj, reabilitare orala Cluj

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO