telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
dentist Cluj, cabinet stomatologic, clinica stomatologie Cluj
Obturații coronare sau încrustații de tip Inlay Onlay? Avantaje și diferențe
martie 8, 2023
estetica dentara Cluj, albire dentara, fatete, coroane
Ce este demineralizarea dinților? Cauze, prevenție și variante de tratament
martie 29, 2023
urgente stomatologie Cluj

Urgențele dentare reprezintă deseori afecțiuni dentare acute, care se dezvoltă pe neașteptate, astfel, serviciile de urgență sunt singura soluție pentru a rezolva urgențele dentare. Nu orice durere dentară reprezintă urgență stomatologică, anumite afecțiuni nu au o evoluție rapidă și pot fi ameliorate cu ajutorul antiinflamatoarelor până la data programării.

Sunt durerile de dinți considerate urgențe dentare?

O durere de dinți trebuie luată în serios, dar poate să nu necesite de fiecare dată îngrijire dentară de urgență. Poate fi primul semn al unei probleme mai mari și deseori dacă nu este îngrijită la timp duce la probleme dentare mai grave.

stomatologie de urgenta Cluj

Care sunt cauzele urgențelor dentare?

Principalele posibile cauze pot fi fracturile dentare sau cariile severe care ajung la nerv, bolile parodontale, complicațiile postextracționale, dar și impactarea diverselor alimente la nivelul gingiilor sau gingivitei acute.

Cum știu dacă este sau nu o urgență dentară reală?

Nu toate durerile dentare necesită o intervenție stomatologică de urgență. Leziunile sau problemele dentare grave pot duce la probleme și mai severe dacă nu sunt îngrijite imediat. Pe de altă parte, o plombă care a căzut, un dinte mic ciobit sau un bracket desprins de la aparatul dentar sunt lucruri care pot aștepta până la următoarea programare. Cu toate acestea înainte de a lua dumneavoastră aceste decizii, apelați pentru un sfat la medicul stomatolog.

urgente stomatologie Cluj

Urgențe stomatologice reale

 • Pulpita: O durere dentară declanșată de inflamația pulpei dintelui. Cauzele pot fi cariile dentare severe, fractură dentară sau chiar o obturație dentară cu o recidivă de carie care nu se vede la exterior.
 • Hipersensibilitate dentinară: Aceasta este caracterizată prin durerea dentară ascuțită și de scurtă durată. Această durere poate fi cauzată de alimentele reci sau fierbinți sau chiar aer rece. De asemenea hipersensibilitatea dentinară poate fi declanșată de băuturi dulci sau alimente picante.
 • Parodontita apicală: Aici vorbim despre un abces cauzat de infecția din canalul dintelui care se datorează bacteriilor din interiorul unei pulpe infectate.
 • Impactarea alimentelor: Resturile alimentare pot rămâne blocate între doi dinți și pot pătrunde în gingii provocând durere și disconfort.
 • Abcesul parodontal: Un abces parodontal este semnalat atunci când se formează puroi în șanțurile gingivale, iar dacă acesta se extinde până la vârful dintelui și este netratat poate provoca moartea pulpei.
 • Trauma ocluzală: Această afecțiune apare atunci când avem o mușcătură forțată excesiv asupra dinților și este des întâlnită în cazul bruxismului, (încleștarea și scrâșnirea dinților).
 • Gingivita ulcerativă necrozantă acută: O formă acută de gingivită ulcerativă se poate dezvolta brusc și de cele mai multe ori provoacă durere parodontală severă, sângerarea gingiilor, pierderea papilelor interdentare și respirație urât mirositoare.
 • Osteită alveolară: În cazul extracțiilor dentare, pot apărea complicații postextracționale, în special în cazul măselelor de minte inferioare. În acest caz cheagul de sânge nu se formează, iar alveola rămâne descoperită și osul gol expus.
 • Pericoronarita: Atunci când măselele de minte nu erup complet poate apărea pericoronarita. Bacteriile și resturile de mâncare pot rămâne sub lamboul de gingie (care acoperă dintele parțial erupt), iar acest lucru duce la inflamația țesuturilor moi și posibil la formarea unui abces pericoronar.

urgente stomatologie Cluj

Ce ar trebui să fac dacă am o urgență dentară?

 • Pentru început cere sfatul medicului dentist exprimând exact simptomele pe care le simțiți
 • Nu administra antibiotice fără prescripția medicului stomatolog
 • Nu încerca să pui presiune pe zona dureroasă sau să scoți dintele singur
 • Nu folosi soluții anestezice fără recomandarea medicului, durerea va trece doar pe moment, după care va apărea din nou, iar problema dentară doar se va agrava.

Cum putem evita posibile urgențe dentare?

 • Efectuează controale periodice: Controalele regulate la cabinetul stomatologic poate preveni posibile urgențe dentare.
 • Menținerea unei igiene dentare bune: Detartrajul, igienizarea profesională și airflow-ul pot reduce riscul apariției cariilor și pot minimiza apariția urgențelor stomatologice. Cu toate acestea, vă sfătuim să practicați și acasă o igienă orală zilnică interdentară care să conțină ața dentară, periajul dentar dimineața și seara, apa de gură și dușul bucal. Dacă nu curățăm dinții interdentar corect, aproximativ ⅓ din suprafața dinților poate rămâne neatinsă și neigienizată.
 • Înlocuirea periuței de dinți: Schimbă periuța de dinți la timp, recomandat este o dată la trei luni.

La clinica DentoCalm punem la dispoziție serviciul de urgențe stomatologice NON-STOP. Medicul de gardă va prelua apelurile dumneavoastră atât noaptea cât și în weekend. Cu toate acestea, recomandăm prevenirea problemelor dentare pentru a beneficia de un zâmbet impecabil și fără complicații.

dentist non stop Cluj

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO