telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
coroana dentara zirconiu, dinti ceramica Cluj
Restaurarea danturii cu coroane dentare: proces și beneficii
iulie 5, 2023
tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala
Despre odontologie, tratarea cariilor și leziunilor dentare
iulie 19, 2023
tratamente dentare Cluj, profilaxie, detartraj Clu, AirFlow

O igienă dentară adecvată joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății orale și prevenirea bolilor gingivale. Gingiile sănătoase sunt esențiale pentru un zâmbet frumos și o sănătate orală bună. În acest articol, vom vorbi despre importanța igienei dentare în prevenirea bolilor gingivale și despre metodele eficiente de îngrijire a gingiilor. Vom descoperi sfaturi practice pentru a vă menține gingiile sănătoase și veți înțelege impactul pe care o igienă dentară adecvată îl are asupra stării gingiilor noastre.

tratamente dentare Cluj, profilaxie, detartraj Clu, AirFlow

 

Ce sunt bolile gingivale?

Bolile gingivale reprezintă afecțiuni comune ale țesutului gingival și pot avea consecințe grave asupra sănătății orale. Gingivita reprezintă o inflamație a gingiilor, una dintre cele mai frecvente probleme gingivale cu care ne confruntăm. Dacă nu este tratată corespunzător, gingivita poate progresa către boala parodontală, o afecțiune mai gravă care afectează atât gingiile, cât și osul care susține dinții. Bolile gingivale pot determina sângerări gingivale, inflamație, sensibilitate la rece sau cald, retracție gingivală, mobilitate dentară și, în cazuri avansate, chiar pierderea dinților. De aceea, este esențial să acordăm o atenție deosebită igienei dentare și să luăm măsuri pentru a preveni sau trata aceste afecțiuni.

 

Uite câteva motive pentru care igiena dentară este importantă în prevenirea bolilor gingivale

  • Prevenirea plăcii bacteriene dentare: Placa bacteriană dentară este un strat invizibil și lipicios format din bacterii și resturi alimentare care se acumulează pe dinți și gingii în fiecare zi. Dacă nu este îndepărtată prin periajul regulat și folosirea aței dentare, placa se poate transforma în tartru, o substanță dură care nu poate fi îndepărtată acasă. Atât placa, cât și tartrul dese ori irită gingiile și pot duce la inflamație.
  • Prevenirea gingivitei: Gingivita este o afecțiune inflamatorie reversibilă care afectează gingiile. O igienă dentară necorespunzătoare duce la acumularea plăcii bacteriene și la inflamarea gingiilor. Simptomele includ gingii roșii, umflate și sângerânde în timpul periajului dentar sau folosirii aței dentare. Prin menținerea unei igiene orale adecvate, se poate preveni apariția gingivitei sau chiar se poate inversa procesul inflamator în stadiile incipiente.
  • Prevenirea bolii parodontale: Dacă gingivita netratată progresează, aceasta poate duce la boala parodontală, o afecțiune cronică a țesuturilor de susținere ale dinților. În boala parodontală, infecția și inflamația se extind din gingii în osul și ligamentele care țin dinții în maxilar sau mandibulă. Igiena dentară adecvată și vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru prevenirea bolii parodontale, deoarece ajută la eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului și menținerea sănătății gingiilor și a osului maxilar.
  • Menținerea sănătății generale: Există o conexiune strânsă între sănătatea orală și cea generală. Infecțiile gingivale netratate pot avea consecințe grave asupra sănătății în ansamblu. Studiile au arătat că bolile parodontale netratate pot fi asociate cu afecțiuni sistemice precum diabetul, bolile cardiovasculare și complicații în timpul sarcinii. Prin urmare, menținerea unei igiene dentare adecvate poate contribui la prevenirea unor afecțiuni generale și la menținerea stării generale de sănătate.

tratament parodontoza Cluj, tratamente dentare, stomatologie Cluj

 

De ce e important să prevenim bolile gingivale?

  • Menținerea sănătății orale: Prin prevenirea acestor afecțiuni, putem menține gingiile sănătoase, ceea ce contribuie la o sănătate orală generală bună. Gingiile sănătoase sunt esențiale pentru a păstra dinții stabili și funcționali pe termen lung.
  • Prevenirea pierderii dinților: Bolile gingivale netratate pot progresa și afecta țesuturile de susținere ale dinților, cum ar fi osul și ligamentele. Aceasta poate duce la slăbirea structurii de suport a dinților și la pierderea acestora. Prin prevenirea bolilor gingivale, putem reduce riscul de pierdere prematură a dinților și necesitatea intervențiilor dentare costisitoare pentru înlocuirea acestora.
  • Economisirea banilor și a timpului: Prevenirea bolilor gingivale prin îngrijirea orală regulată și vizitele la dentist poate ajuta la evitarea tratamentelor costisitoare și complexe necesare pentru tratarea afecțiunilor avansate ale gingiilor și ale țesuturilor de susținere a dinților. În plus, investirea în prevenție și menținerea unei igiene dentare adecvate poate reduce necesitatea intervențiilor dentare urgente și neplăcute în viitor.

La clinica noastră poți afla mai multe informații și sfaturi în funcție de nevoile dentare individuale. Este mai ușor și mai eficient să prevenim aceste afecțiuni decât să le tratăm în stadii avansate.  Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru a preveni orice problemă dentară și a avea cele mai sigure zâmbete.

tratament parodontoza Cluj, tratamente dentare, stomatologie Cluj

TRATAMENTE DENTARE CLLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO