telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
durata tratament ortodontic Cluj, aparat dentar Cluj, tratament ortodontic
Care este durata unui tratament ortodontic?
iunie 19, 2024
implant dentar Cluj, impplantologie Cluj stomatologie
Beneficiile implanturilor dentare comparativ cu alte opțiuni de înlocuire a dinților
iulie 10, 2024
tratament ortodontic Cluj, aparat dentar Cluj, ortodntie, gutiere transparente

Un zâmbet frumos este mult mai mult decât un simbol al încrederii în sine, este o reflecție a sănătății orale și poate avea un impact semnificativ asupra stării de bine generale. Dinții aliniați corect nu contribuie doar la o estetică plăcută, ci și la o funcționalitate optimă a aparatului masticator. La DentoCalm ne dedicăm să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții pentru un zâmbet perfect și sănătos prin serviciile noastre de ortodonție.

Ce este ortodonția?

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se concentrează în general pe diagnosticarea, prevenirea și corectarea malocluziilor și corectarea alinierii dinților. Aceasta nu doar îmbunătățește aspectul zâmbetului, dar contribuie și la sănătatea orală generală și la o mai bună funcționalitate a sistemului dentar.

tratament ortodontic Cluj, aparat dentar Cluj, ortodntie, gutiere transparente

 

Probleme comune abordate cu ajutorul medicului dentist specialist ortodont

 

 • Ocluzia adâncă: Ocluzia adâncă (deep bite) este o afecțiune în care dinții superiori acoperă excesiv dinții inferiori atunci când mușcătura este complet închisă. Aceasta poate duce la uzura excesivă a dinților, dureri articulare temporomandibulare și dificultăți în masticație. Tratamentul ocluziei adânci poate include aparate ortodontice fixe sau mobile care ajută la repoziționarea dinților și a maxilarelor, asigurând o mușcătură corectă și funcțională.
 • Ocluzia deschisă: Ocluzia deschisă (open bite) se caracterizează prin lipsa contactului dintre dinții anteriori superiori și inferiori atunci când mușcătura este complet închisă. Aceasta poate fi cauzată de suptul degetului, utilizarea prelungită a suzetei sau obiceiuri de deglutiție atipică. Tratamentul ocluziei deschise poate implica utilizarea de aparate ortodontice și, în cazurile severe, intervenții chirurgicale pentru corectarea poziției maxilarelor.
 • Anomalii de clasa a 2-a: Anomaliile de clasa a 2-a (malocluzii de clasa a 2-a) se referă la o relație anormală între maxilarul superior și cel inferior, în care maxilarul superior este proeminent față de cel inferior. Aceasta poate fi cauzată de o creștere disproporționată a maxilarelor sau de obiceiuri vicioase precum suptul degetului.
 • Anomalii de clasa a 3-a: Anomaliile de clasa a 3-a (malocluzii de clasa a 3-a) se caracterizează printr-o relație în care maxilarul inferior este proeminent față de cel superior, ceea ce poate duce la un aspect facial asimetric și la dificultăți de masticație. Aceasta poate fi cauzată de o creștere disproporționată a maxilarelor sau de factori genetici. Tratamentul anomaliilor de clasa a 3-a poate implica utilizarea aparatelor ortodontice și, în cazurile severe, intervenții chirurgicale pentru repoziționarea maxilarelor.

 

Importanța tratamentului ortodontic

Abordarea și corectarea acestor probleme de către un medic ortodont specialist nu doar că îmbunătățește estetica zâmbetului, dar și funcționalitatea mușcăturii, prevenind astfel probleme dentare și articulare pe termen lung. Consultarea periodică cu un ortodont este esențială pentru a asigura sănătatea orală optimă și pentru a interveni prompt în cazul apariției anomaliilor dentare și faciale.

tratament ortodontic Cluj, aparat dentar Cluj, ortodntie, gutiere transparente

 

La DentoCalm oferim o gamă variată de tratamente ortodontice cu aparate dentare, adaptate nevoilor fiecărui pacient:

 

 • Aparate dentare metalice: Acestea sunt soluția tradițională și eficientă pentru corectarea poziției dinților. Fabricate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, aparatele dentare metalice sunt robuste și eficiente pentru tratarea unei game largi de probleme ortodontice. Deși sunt mai vizibile decât alte opțiuni, ele rămân o alegere populară datorită eficienței lor.
 • Aparate dentare ceramice: Acestea oferă o opțiune estetică superioară, fiind mai puțin vizibile decât cele metalice. Brackeții ceramici sunt colorați astfel încât să se potrivească cu dinții naturali, făcându-le o alegere discretă pentru pacienții care doresc să minimizeze impactul vizual al tratamentului.
 • Aparate dentare din safir: Acestea reprezintă o variantă premium a aparatelor dentare care utilizează brackeți, aceștia fiind fabricați din safir, un material transparent și extrem de rezistent. Brackeții din safir sunt aproape invizibili și oferă o estetică deosebită, făcându-le o alegere populară pentru pacienții care doresc un tratament ortodontic discret, fără a compromite eficiența.
 • Gutiere transparente : Aceasta este o tehnologie modernă de aliniere a dinților folosind gutiere transparente. Gutierele transparente oferă confort și estetică superioară, fiind aproape invizibile și ușor de îndepărtat în timpul meselor și periajului dentar. Este ideal pentru pacienții care doresc o soluție discretă și confortabilă.

 

Procesul de tratament cu aparate dentare ortodontice

 1. Consultația inițială: Primul pas în tratamentul ortodontic este o consultație inițială în care evaluăm starea generală a dinților și maxilarelor. Aceasta poate include radiografii, fotografii și modele dentare pentru a obține o imagine clară a problemelor existente.
 2. Planificarea tratamentului: După evaluarea inițială, dezvoltăm un plan de tratament personalizat care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui pacient. Acest plan detaliat include tipul de aparat dentar recomandat, durata estimată a tratamentului și obiectivele de corectare a alinierii dinților.
 3. Aplicarea aparatului dentar: După ce planul de tratament este aprobat, aparatul dentar este aplicat. În funcție de tipul aparatului, acest proces poate varia, dar în general implică montarea brackeților pe dinți și conectarea lor cu arcuri sau gutiere.
 4. Întreținerea și ajustările periodice necesare – activările: Pe parcursul tratamentului, sunt necesare vizite regulate la medicul dentist pentru ajustarea aparatului dentar. Prin aceste ajustări sau activări ne asigurăm că dinții se mișcă corect și conform planului de tratament.
 5. Faza de retenție: După finalizarea tratamentului activ, începe faza de retenție. Aceasta constă în purtarea unui aparat dentar de contenție special conceput pentru a menține dinții în noile lor poziții și pentru a preveni revenirea la pozițiile inițiale.

 

Beneficiile tratamentelor ortodontice la clinica DentoCalm

 • Îmbunătățirea sănătății orale: Dinții aliniați corect sunt mai ușor de curățat, ceea ce reduce riscul de carii și boli gingivale. Alinierea corectă previne acumularea plăcii bacteriene în zone greu accesibile.
 • Estetică îmbunătățită: Un zâmbet drept și atractiv poate spori încrederea în sine și aspectul fizic general. Pacienții noștri raportează adesea o creștere semnificativă a încrederii în sine după finalizarea tratamentului ortodontic.
 • Funcționalitate corectă: Ocluzia corectată previne uzura anormală a dinților și îmbunătățește eficiența masticatorie. Problemele de masticație și vorbire pot fi corectate, iar disconfortul și durerile cauzate de malocluzii pot fi eliminate.
 • Prevenirea problemelor orale: Tratamentele ortodontice pot preveni o serie de probleme pe termen lung, inclusiv uzura excesivă a dinților, problemele de vorbire și afecțiunile articulației temporo-mandibulare (ATM).

 

De ce să ne alegeți pe noi pentru tratamentul ortodontic?

La DentoCalm, prioritățile noastre sunt confortul și obiectivele pacienților. Echipa noastră este formată din medici specialiști cu experiență, dedicați să ofere tratamente personalizate și de calitate. Utilizăm cele mai noi tehnologii și materiale pentru a asigura rezultate optime și durabile.

 

 • Experiență și profesionalism: Avem o echipă de medici dentiști specialiști cu o vastă experiență în tratarea unei game largi de probleme ortodontice. Fiecare membru al echipei noastre este dedicat, oferind îngrijire excepțională și rezultate remarcabile.
 • Tehnologie modernă: Investim constant în cele mai noi tehnologii și echipamente pentru a oferi tratamente eficiente și confortabile.
 • Îngrijire personalizată: Fiecare pacient este unic, iar noi înțelegem importanța unui plan de tratament personalizat. Luăm în considerare nevoile și obiectivele individuale ale fiecărui pacient pentru a dezvolta un plan de tratament care să ofere cele mai bune rezultate posibile.
 • Ambianță confortabilă: Clinica noastră este proiectată pentru a oferi un mediu confortabil și relaxant. De la sala de așteptare primitoare la cabinetele de tratament moderne, ne asigurăm că fiecare vizită este cât mai plăcută posibil.

Dacă sunteți interesat de un tratament ortodontic sau aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați la +40774070690 sau să vizitați site-ul nostru pentru a programa o consultație. Suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți zâmbetul pe care îl meritați!

tratament ortodontic Cluj, aparat dentar Cluj, ortodntie, gutiere transparente

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

ro_RORO