telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
stomatologie Cluj, clinica stomatologie
Cum periem corect dinții?
iulie 13, 2022
aparat dentar Cluj, tratament ortodontic
Porți aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre igiena orală
octombrie 6, 2022
stomatologie copii Cluj, sigilare dentara, tratament carie

Copiii sunt cei mai predispuși la cariile dentare, căci rutina de igienizare a dinților nu este definitivată în cazul lor și tot ei sunt cei care consumă cele mai multe alimente cu zahăr: caramele, acadele, ciocolata etc. Dar dacă v-am spune că există o modalitate de prevenție a cariilor dentare? Răspunsul este sigilarea dentară. Fața ocluzală a dinților este brăzdată de șanțuri și fosete, iar acestea sunt locul ideal de acumulare a plăcii și a resturilor alimentare. Acestea, combinate cu o igienă deficitară, provoacă în final caria dentară.

Ce este sigilarea dentară?

Sigilarea dentară este procedura prin care impresiunile suprafeței ocluzale (suprafața masticatorie) a dinților posteriori (molari și premolari) se izolează cu un compus pe bază de fluor. Șanțurile și fosetele dinților sunt acoperite, astfel că suprafața dinților devin mai netede și mai rezistente în fața bacteriilor și acumulărilor provocatoare de carii.

stomatologie copii Cluj, sigilare dentara, tratament carie

La ce vârstă se fac sigilările dentare?

De regulă, copii sunt candidații ideali pentru această procedură. Totuși, este important de menționat că sigilarea dentară se poate face și în cazul adulților, acolo unde există molari și premolari sănătoși, fără obturații. După erupția molarilor și premolarilor permanenți, respectiv începând cu vârsta de 6 ani, dinții pot fi sigilați. Dinți permanenți nu se regenerează și nu au capacitatea de a se “vindeca” singuri, așa că se impun măsuri de protecție și profilaxie încă de la erupția lor pentru a le asigura o viață cât mai lungă.

Procedura de sigilare a dinților

Sigilarea dentară se face numai pe dinții permanenți, iar aceștia trebuie să dispună de șanțuri profunde pentru a putea reține sigilantul. Atâta timp cât șanțurile sunt curate procedura de sigilare dentară nu presupune utilizarea frezei. Intervenția minimă a frezei dentare este necesară în anumite cazuri, atunci când șanțurile sunt deja colorate – procedeu cunoscut sub denumirea de sigilare extinsă.

Poate cel mai important lucru de avut în vedere atunci când se efectuează consultul în vederea sigilării dentare este absența cariilor dentare. Aplicarea de sigilant dentar peste procese carioase nu face decât să agraveze afecțiunea. Această situație impune tratarea cariilor.

Sigilarea dentară se face urmând câțiva pași

  • curățarea cu praf de bicarbonat (Air-Flow) și uscarea suprafeței ocluzale a dinților care urmează să fie sigilați;
  • aplicarea unui acid care condiționează suprafața de lucru – după 15-30 secunde acidul se spală;
  • aplicarea sigilantului – sub formă lichidă, acesta pătrunde cu ușurință în denivelările ocluzale;
  • sigilantul este fotopolimerizat, astfel acesta se întărește și se fixează
  • se verifică mușcătura, astfel încât să nu fi apărut modificări.

Sigilarea dentară este o procedură benefică pentru dinții copiilor, dar și a adulților deopotrivă. Multitudinea de avantaje și lipsa riscurilor promovează sigilarea dentară ca fiind potrivită pentru aproape toți copiii cu dentiție definitivă.

Beneficiile sigilării dentare sunt:

  • protecție împotriva cariilor dentare de pe suprafața ocluzală a dinților;
  • întărirea smalțului prin prezența fluorului în sigilant;
  • prelungirea duratei de viață a dinților.

În clinica dentară DentoCalm aflată în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii, nr 7, sigilarea dinților este gândit ca un proces plăcut și interesant pentru copii, astfel încât cei mici să vină cu încredere și să se simtă în siguranță pe scaunul stomatologic. Procedura de sigilare dentară, fiind neinvazivă și nedureroasă, îi ajută pe copii să se obișnuiască cu vizitele la medicul stomatolog și să își depășească frica de necunoscut.

Dacă este prima vizită a copilului în clinica stomatologică, vă recomandăm și articolul despre prima vizită la dentist.

stomatologie copii Cluj, sigilare dentara, tratament carie

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO