telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
aparate dentare copii Cluj, ortodontie Cluj, tratament ortodontic cu aparat dentar safir
Când avem nevoie de aparat dentar? Tipuri, costuri și necesități
iunie 14, 2023
coroana dentara zirconiu, dinti ceramica Cluj
Restaurarea danturii cu coroane dentare: proces și beneficii
iulie 5, 2023
aparate dentare copii, aparat dentar safir Cluj

În trecut, vizita la dentist era adesea asociată cu dureri și disconfort pentru pacienți, deoarece tehnologia disponibilă nu era suficient de avansată pentru a oferi o protecție adecvată împotriva acestor neplăceri. În prezent, situația s-a schimbat semnificativ. Tehnologia a evoluat considerabil, iar medicii stomatologi acordă o atenție deosebită confortului pacienților, în timpul tratamentului. Astfel, durerea în timpul procedurilor stomatologice a devenit doar o amintire neplăcută, iar pacienții, mai ales cei mici se pot bucura acum de o experiență mult mai plăcută și lipsită de inconveniențe.

Primele vizite ale copiilor la stomatolog sunt esențiale pentru prevenirea problemelor dentare, educarea părinților, detectarea timpurie a afecțiunilor dentare, crearea unei relații de încredere și monitorizarea dezvoltării orale a copilului. Este recomandat ca aceste vizite să aibă loc încă de la vârsta de un an sau de la momentul în care apare primul dinte de lapte.

stomatologie copii, stomatologie pediatrica, pedodontie

Primele vizite ale copiilor mici la stomatolog sunt extrem de importante din mai multe motive:

  • Prevenție și educare: Prin aducerea copilului la stomatolog încă de la o vârstă fragedă, se pune accent pe prevenirea problemelor dentare și pe educarea părinților cu privire la igiena orală corectă. Stomatologul poate oferi sfaturi și recomandări specifice pentru îngrijirea dinților și gingiilor copilului.
  • Identificarea din timp a problemelor dentare: Vizitele regulate la stomatolog ajută la identificarea și tratarea precoce a eventualelor probleme dentare, cum ar fi cariile sau anomaliile de dezvoltare a dinților. Prin diagnosticarea și intervenția timpurie, se pot evita complicațiile ulterioare și tratamentele mai invazive.
  • Crearea unei relații de încredere cu medicul stomatolog: Primele vizite la stomatolog pot ajuta la construirea unei relații de încredere între copil și medicul dentist. Experiențele pozitive din timpul acestor vizite inițiale pot contribui la reducerea anxietății și fricii copilului în legătură cu tratamentele dentare și la crearea unei atitudini pozitive față de îngrijirea orală.
  • Evaluarea dezvoltării dentare și maxilare: Stomatologul poate evalua și monitoriza dezvoltarea dentară a copilului, verificând dacă dinții erup în mod corespunzător și dacă maxilarele se dezvoltă în mod normal. Această evaluare este esențială pentru identificarea potențialelor probleme ortodontice și pentru stabilirea momentului potrivit pentru intervenția ortodontică, dacă este necesară.
  • Stabilirea unor obiceiuri sănătoase de îngrijire orală: Prima vizită la stomatolog poate încuraja copilul să adopte rutine regulate de igienă orală și să înțeleagă importanța vizitelor regulate la dentist pentru menținerea sănătății dentare.

aparate dentare copii, aparat dentar safir Cluj

Sfaturi utile pentru cel mic, în legătură cu îngrijirea orală:

  1. Începeți educația în igiena orală de la o vârstă fragedă: Chiar și atunci când copilul are doar câțiva dinți, începe să-i periați dinții cu grijă de două ori pe zi. Utilizează o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți potrivită pentru vârsta lui, care să conțină o cantitate mică de fluor. Ajută-l să se familiarizeze cu rutina de igienă orală și asigură-te că periajul se desfășoară într-un mod plăcut și relaxant.
  2. Monitorizează dieta și limitează consumul de zahăr: Zahărul și carbohidrații fermentabili pot contribui la formarea cariilor dentare. Încearcă să limitezi consumul de dulciuri, băuturi carbogazoase și sucuri îndulcite și încurajează un regim alimentar sănătos, bogat în fructe și legume proaspete.
  3. Evită să-l lași pe cel mic să doarmă cu biberonul sau suzeta în gură: Aceste obiceiuri pot favoriza dezvoltarea cariilor de biberon, deoarece substanțele zaharoase rămân în contact prelungit cu dinții. Înlocuiește biberonul sau suzeta îndulcită cu apă sau suzeta de cauciuc neprocesat.
  4. Programează vizite regulate la stomatolog: Programarea unor vizite regulate la stomatolog este esențială pentru monitorizarea sănătății orale a copilului. Medicul dentist poate verifica sănătatea dinților și a gingiilor, precum și pentru a oferi îndrumări specifice privind igiena orală.

Acestea sunt doar câteva sfaturi generale. Fiecare copil este diferit, deci este important să consulți medicul dentist pentru îndrumare specifică în funcție de nevoile și dezvoltarea copilului tău.

La ce vârstă este recomandată prima vizită a celui mic la stomatolog?

Recomandarea noastră este ca prima vizită a copilului la stomatolog să aibă loc în jurul vârstei de un an, sau la aproximativ 6 luni de la erupția primului dinte de lapte. Cu toate acestea este important să te consulți cu medicul pediatru pentru a stabili momentul potrivit pentru prima vizită a copilului tău la stomatolog.

stomatologie copii, stomatologie pediatrica, pedodontie

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO