telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
sterilizare Dentocalm Cluj
Protocolul de Sterilizare in Cabinetul Stomatologic
februarie 20, 2018
Implantologie - Clinica Dentocalm CLuj Napoca
IMPLANT DENTAR IN 24 DE ORE – Rapid & Fara durere!
decembrie 20, 2018
medic dentist clinica Dentocalm Cluj

Abordarea interdisciplinara in stomatologie

Reconstructie dentara (Build-up) - Caz medical

In cadrul clinicii Dentocalm, pacientii beneficiaza de tratamente complexe si personalizate. Cu alte cuvinte, asta inseamna ca pacientul dispune de o echipa de medici specialisti care dezbat fiecare caz medical intr-o maniera interdisciplinara, cautand solutia optima pentru fiecare pacient in parte. Intr-o clinica, acest lucru este posibil deoarece medicii lucreaza in echipa.

La fel ca in medicina generala, in medicina dentara, pacientul se prezinta la medicul dentist/stomatolog care analizeaza situatia medicala si efectueaza tratamente stomatologice, in masura in care poate. Cazurile mai dificile urmand sa fie directionate catre medici specializati, pentru tratarea problemelor respective: chirurgie, implantologie, parodontologie, ortodontie, endodontie, etc.

In acest fel, pacientul beneficiaza de:
Tratamente rapide - nu este nevoie ca pacientul sa se deplaseze dintr-o clinica in alta, deoarece toti medicii lucreaza in acelasi spatiu. Stomatologia evolueaza tot mai mult facand imposibila cunoasterea detaliata a tuturor procedurilor care apar. Stomatologia moderna se divide in mai multe ramuri, aparand generatii noi de medici specialisti, care sunt mereu la curent cu noutatile din domeniu si care pot oferi tratamente profesioniste;
Tratamente personalizate, deoarece fiecare caz medical este analizat si evaluat anterior de echipa medicala. In acest fel, pacientul dispune de solutia optima, adaptata necesitatilor sale;
Aparatura moderna, dedicata fiecarui caz in parte, de care pacientul poate dispune la noi in clinica.

Cazul de mai jos reprezinta un exemplu al colaborarii interdisciplinare din echipa noastra.

Pacienta s-a prezentat la clinica cu o fractura corono-radiculara a unui molar mandibular, ce a necesitat o interventie de tip elongare coronara si o reconstructie preendodontica, care a facilitat ulterior tratamentul endodontic. Dintele a fost apoi restaurat cu un pivot de fibra de sticla, urmand sa se realizeze o coronita de tip Emax, dupa ce pacienta isi va finaliza tratamentul ortodontic.

In acest caz, au contribuit colegele noastre, dr. Ioana Bucerzan - medic specialist chirurgie dento-alveolara, dr. Madalina Pintea - medic specialist endodontie si dr. Cristina Alb - medic specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala.

[ulp id="jdPjRn7eV72kEhZI"]

ro_RORO