fbpx

Reconstructie dentara (Build-up) – Caz medical

Asistent Medical la Clinica Dentocalm
iunie 26, 2018
IMPLANT DENTAR IN 24 DE ORE – Rapid & Fara durere!
decembrie 20, 2018
dentist-cluj-dentocalm

Abordarea interdisciplinara in stomatologie

Reconstructie dentara (Build-up) – Caz medical

 

În cadrul clinicii Dentocalm, pacienții beneficiază de tratamente complexe și personalizate. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că pacientul dispune de o echipă de medici specialiști care dezbat fiecare caz medical într-o manieră interdisciplinară, căutând soluția optimă pentru fiecare pacient în parte. Într-o clinică, acest lucru este posibil deoarece medicii lucrează în echipă.

La fel ca în medicina generală, în medicina dentară, pacientul se prezintă la medicul dentist/stomatolog care analizează situația medicală și efectuează tratamente stomatologice, în măsura în care poate. Cazurile mai dificile urmând să fie direcționate către medici specializați, pentru tratarea problemelor respective: chirurgie, implantologie, parodontologie, ortodonție, endodonție, etc.

În acest fel, pacientul beneficiază de:

  • Tratamente rapide – nu este nevoie ca pacientul să se deplaseze dintr-o clinică în alta, deoarece toti medicii lucrează în același spațiu.
  • Stomatologia evoluează tot mai mult făcând imposibilă cunoașterea detaliată a tuturor procedurilor care apar. Stomatologia modernă se divide în mai multe ramuri, apărând generații noi de medici specialiști, care sunt mereu la curent cu noutățile din domeniu și care pot oferi tratamente profesioniste;
  • Tratamente personalizate, deoarece fiecare caz medical este analizat și evaluat anterior de echipa medicală. În acest fel, pacientul dispune de soluția optimă, adaptată necesităților sale;
  • Aparatură modernă, dedicată fiecărui caz în parte, de care pacientul poate dispune la noi în clinică.

Cazul de mai jos reprezintă un exemplu al colaborarii interdisciplinare din echipa noastră.

Pacienta s-a prezentat la clinică cu o fractura corono-radiculară a unui molar mandibular, ce a necesitat o intervenție de tip elongare coronară și o reconstrucție preendodontică, care a facilitat ulterior tratamentul endodontic. Dintele a fost apoi restaurat cu un pivot de fibră de sticlă, urmând să se realizeze o coroniță de tip Emax, după ce pacienta își va finaliza tratamentul ortodontic.

În acest caz, au contribuit colegele noastre, dr. Ioana Bucerzan – medic specialist chirurgie dento-alveolară, dr. Madalina Pintea – medic specialist endodonție si dr. Cristina Alb – medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială.

 

fractura-corono-radiculara

fragment-dinte-fracturat

reconstructie-dentara

tratament-endodontic

obturatie-radiculara

build-up