fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programeaza-te
implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm
De ce implanturi dentare marca Straumann?
iunie 25, 2021
urgente stomatologice Cluj - urgente dentare Cluj
Dentofobia sau anxietatea la stomatolog (frica de dentist)
iulie 14, 2021
preventie afectiunid entare Cluj - stomatologie Dentocalm

Vizita periodică la dentist este, pe lângă o igienă riguroasă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea orală, iar prevenția este cea mai accesibilă și ușoară metodă de a evita tratamentele stomatologice costisitoare. Clinica dentară Dentocalm recomandă consultația și igienizarea dentară cel puțin o dată la 6 luni.

Protocolul de profilaxie implică o serie de proceduri medicale menite să asigure sănătatea dinților și a gingiilor pe termen lung. Mai jos se regăsesc procedurile de profilaxie și prevenție disponibile în clinica stomatologică Dentocalm.

Relevarea plăcii bacteriene cu revelator de placă

Relevarea plăcii bacteriene se face la începutul unei ședințe de igienizare, folosind un revelator de placă. Ce este revelatorul de placă? Acesta este un produs cu substanțe colorante, care evidențiază depunerile de placă și tartru, ajutând la ghidajul igienizării complete. Cu ajutorul revelatorului de placă, medicul stomatolog va putea identifica zonele dentare care au nevoie de mai multă atenție la periaj. Anumiți producători au dezvoltat revelatoare care au capacitatea de a colora placa mai veche de 3 zile cu o nuanță diferită față de aceea recentă, dar și față de tartru. Produsul colorant folosit vine sub formă de gel care se aplică cu o pensulă sau un burețel pe dinți, o pastilă care se mestecă preț de câteva minute sau un lichid cu care se clătește gura un interval de timp. La sfârșitul procesului de igienizare, nici o pată de revelator nu va mai fi prezentă.

Detartrajul profesional cu ultrasunet în clinica stomatologică DentoCalm

Detartrajul este procedura stomatologică prin care tartrul depus pe dinți, supra și subgingival, este îndepărtat cu ajutorul instrumentelor ultrasonice. Placa și tartrul depuse irită și inflamează gingia, favorizând apariția bolii parodontale. Prin detartraj aceste depuneri sunt dislocate și îndepărtate. Detartrajul nu afectează structurile dentare în nici un fel. Frecvent, sensibilitatea dentară la stimuli termici (cald, rece) sau chimici (dulce) poate apărea după această procedură. Sensibilitatea dentară se datorează faptului că tartrul depus subgingival presează gingia și o decolează de pe dinte, iar prin îndepărtarea depozitelor rădăcinile dentare ajung să fie expuse.

Detartraj profesional cu Air-Flow Cluj (minim invaziv)

Procedura Air-Flow constă în pulverizarea cu presiune a unui jet de aer și apă în combinație cu particule de bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta ultimele resturi de depuneri și eventualele pete dentare. Practic, această procedură acționează ca o sablare a tartrului de pe suprafața dinților, lăsând dintele curat. Air-Flow-ul este minim invaziv, nu lezează țesuturile dentare (dintele este mult mai dur decât tartrul) și nu prezintă nici un risc.

detartraj Air-Flow Cluj - albire dentara Cluj

Periaj profesional Cluj

Periajul executat de către medicul stomatolog se face cu ajutorul piesei de mână, la care se atașează o periuță, și a unei paste speciale, destinate exclusiv utilizării profesionale. Pasta este una ușor abrazivă, care curăță și lustruiește suprafața dinților. Periajul profesional completează schema de igienizare în clinica stomatologică.

profilaxie dentara Cluj

Fluorizare dentară Cluj

Fluorizarea se indică ca o formă de prevenție împotriva cariilor dentare, remineralizând smalțul și crescându-i rezistența în fața acțiunii acizilor. De asemenea, este un tratament indicat și în cazul sensibilității dentare localizate sau a cariilor incipiente.
Ce este fluorul? Fluorul este un mineral prezent în apa potabilă și în unele alimente, dar este adăugat și în produsele pentru igiena orală — paste și ape de gură. Fluorul se administrează la indicația medicului stomatolog, fie de către acesta în cabinet sau de către pacient, acasă. Administrarea nesupravegheată implică riscuri, dat fiind faptul că fluorul în exces este toxic.

Sigilare șanțuri și fosete Cluj

Sigilarea șanțurilor și a fosetelor presupune aplicarea în strat subțire a unui material compozit fotopolimerizabil sau a unui glassionomer pe molarii și premolarii neafectați de carie. Astfel, se împiedică acumularea de placă și resturi alimentare pe suprafața masticatorie a dinților. Sigilarea se face atât în stomatologia pediatrică (la copii), cât și în stomatologia generală (la adulți). Această procedură nu presupune intervenții de reducție (șlefuire) a țesutului dentar și este o metodă excelentă de a preveni apariția cariei dentare.

Nici una dintre procedurile prezentate mai sus nu implică anestezie sau durere, iar confortul pacientului este mereu prioritar pentru echipa noastră.

#clinica stomatologica Dentocalm #implanturi Fast & Fixed #sigilare dentara Cluj #sigilare dentara Cluj #protetica dentara Cluj #proteze scheletate #proteze dentare #sinus lift Cluj #chirurgie orală #terapie laser #laser stomatologic #tratament laser parodontoza #igiena dentara #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #tratamente de canal #tratamente endodontice Dentocalm #frica de stomatolog #sterilizare instrumente stomatologice #parodontoză #parodontită Cluj #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuale 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

ro_RORO
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
Sunt de acord cu termenii si conditiile Dentocalm
Bifeaza casuta de mai jos. Scrie emailul tau. Apasa pe "Ma abonez".
-10% DISCOUNT LA URMATOAREA CONSULTATIE LA DENTOCALM
Aboneaza-te la newsletter. Ramai la curent cu noutatile si primesti un cod de reducere pe loc.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politicii de confidențialitate
Bifează aici dacă vrei să primești oferte exclusive și recomandări de la noi și partenerii noștri
Bifează aici dacă vrei să primești articole informative gratuite
Cum Să Înveți Orice Rapid Și Eficient
Scrie emailul tău, bifează căsuțele și apasă pe butonul "vreau materialul". Primești acces instant.
MATERIAL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politicii de confidențialitate