telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
tratamente dentare Cluj, profilaxie, detartraj Clu, AirFlow
Importanța igienei dentare în prevenirea bolilor gingivale
iulie 12, 2023
tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal
Recuperarea în urma unui tratament endodontic la clinica DentoCalm
august 16, 2023
tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala

Odontologia reprezintă specializarea stomatologică care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratarea afecțiunilor dentare și ale cavității bucale. Aceasta implică evaluarea și tratamentul bolilor dentare, inclusiv a cariilor și leziunilor dentare. Odontologia promovează educația pacienților cu privire la igiena orală și prevenția bolilor dentare prin intermediul periajului dentar regulat, utilizarea aței dentare și vizitele periodice la medicul dentist.

 

Tratamente odontologice în clinica dentară DentoCalm din Cluj

 • Consultație și igienizare dentară regulată: Este recomandat să faci o vizită de rutină la dentist cel puțin o dată la șase luni pentru a-ți verifica sănătatea orală, a efectua o curățare profesională și a identifica orice problemă dentară incipientă.
 • Tratarea cariilor dentare: Atunci când apare o carie, este necesară intervenția medicului dentist pentru a îndepărta țesutul afectat și a restaura dintele cu o umplutură dentară. Acest tratament are scopul de a îndepărta deteriorarea și de a restabili funcționalitatea și integritatea dintelui afectat.
 • Tratarea leziunilor necarioase: În cazul fracturilor dentare sau al altor defecte ale dinților, se pot utiliza materiale compozite pentru a reconstrui forma și funcționalitatea acestora. Aceste materiale sunt potrivite atât din punct de vedere funcțional, oferind rezistență și durabilitate, cât și din punct de vedere estetic, având o culoare și o textură similară smalțului dentar natural. Astfel, dinții pot fi restaurați într-un mod discret și armonios cu restul zâmbetului.

tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala

Ce sunt cariile dentare?

Cariile dentare reprezintă leziuni ale dinților care apar ca rezultat al demineralizării smalțului și al deteriorării structurii dentare. Acestea sunt cauzate în principal de acțiunea bacteriilor din placa dentară, care metabolizează zahărul și alte carbohidrați și produc acizi care erodează smalțul dentar.

Tratamentul cariilor dentare depinde de stadiul în care se află leziunea. Procesul de tratament poate implica următoarele etape:

 

 • Diagnosticarea cariei: Dentistul va examina cavitatea bucală și va utilizeaza instrumente necesare pentru a detecta cariile dentare. De asemenea, se vor realiza și radiografii dentare pentru a evalua leziunile care pot fi invizibile în exterior.
 • Anestezia locală: În funcție de adâncimea și localizarea cariei, poate fi necesară administrarea de anestezie locală.
 • Îndepărtarea cariei: Dentistul îndepărtează țesutul afectat de carie utilizând instrumente precum frezele dentare sau laserul dentar. Toată zona cariată este îndepărtată până când se ajunge la țesut sănătos.
 • Restaurarea dintelui: După îndepărtarea cariei, dintele este restaurat pentru a-și recăpăta forma și funcționalitatea. Acest lucru se realizează prin plasarea unei umpluturi dentare în cavitatea rezultată în urma îndepărtării cariei.
 • Monitorizarea ulterioară și igiena orală adecvată: După tratamentul cariei, este important să continui să ai grijă de sănătatea dentară prin igienă orală corespunzătoare, periaj regulat, utilizarea aței dentare și vizite regulate la dentist pentru curățări și examinări periodice. Adoptarea unui regim de igienă orală adecvat și menținerea unui stil de viață sănătos pot ajuta la prevenirea apariției altor carii.

tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala

Tratarea leziunilor necarioase în domeniul odontologiei se referă la tratamentul problemelor dentare care nu sunt cauzate de carii. Aceste leziuni pot fi rezultatul traumatismelor dentare, eroziunii dentare, fracturilor dentare sau a altor afecțiuni orale:

 • Restaurări dentare: Dacă un dinte prezintă fracturi sau leziuni care nu sunt cauzate de carii, acesta poate fi restaurat cu ajutorul unei obturații dentare, a unei coroane dentare sau a unui inlay/onlay. Aceste proceduri ajută la restabilirea funcționalității și a aspectului dintelui afectat.
 • Tratament pentru traumatisme dentare: Traumatismele dentare pot include fracturi dentare, luxații (deplasări ale dinților din poziția normală) sau avulsii (pierderea completă a unui dinte din alveolă). În astfel de cazuri, tratamentul poate include reatașarea sau fixarea dinților afectați, utilizarea unei proteze dentare provizorii sau a unei proteze dentare definitive pentru înlocuirea dinților lipsă.
 • Tratamentul eroziunii dentare: Eroziunea dentară poate fi cauzată de acțiunea acidului din alimente și băuturi, refluxul acid sau alte cauze. Tratamentul poate implica aplicarea unor măsuri preventive, cum ar fi modificarea dietei și adoptarea unei igiene orale adecvate. În cazurile mai severe, pot fi necesare proceduri de restaurare, precum obturații dentare sau coroane dentare, pentru a proteja și a restabili structura dentară afectată.

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru un consult general. Medicul stomatolog evaluează defectele specifice ale dinților și determină ce tratament este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Acesta vă va ghida și vă va oferi opțiuni personalizate pentru a trata și a rezolva problemele dentare, având în vedere atât aspectele funcționale, cât și cele estetice.

tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala

TRATAMENTE DENTARE CLLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO