telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
estetica dentara Cluj, albire dentara, fatete, coroane
Ce este demineralizarea dinților? Cauze, prevenție și variante de tratament
martie 29, 2023
implant rapid in 24 de ore Cluj
Zâmbet impecabil cu implanturi dentare rapide
aprilie 12, 2023
aparate dentare Cluj, ortodontie Cluj

Tratamentele ortodontice pot include diverse variante de aparate dentare care au ca scop repoziționarea dinților pe arcadele dentare. Un tratament ortodontic este un ajutor în momentele în care ne confruntăm cu dinți înghesuiți sau spațiați, migrări dentare, afecțiuni parodontale, disfuncții estetice etc. Durata tratamentului ortodontic diferă în funcție de complexitatea cazului, poate să dureze de la câteva luni, la câțiva ani. Ceea ce poate să facă diferența este tipul de aparat dentar ales, iar în funcție de acesta va fi nevoie și de vizite lunare pentru control.

 

Ce este un mini-implant ortodontic?

Mini-implantul ortodontic este un șurub subțire din titan care este inserat în os pentru a susține mutarea dinților în poziția corectă. Această intervenție a devenit o metodă de încredere în practica ortodontică pentru asigurarea unui ancoraj suplimentar temporar. Mini-implanturile au avantaje biomecanice și sunt utilizate atunci când tratamentul ortodontic nu poate fi finalizat doar cu ajutorul unui aparat dentar.

aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

Cum se inserează un mini-implant ortodontic?

Mini-implantul ortodontic se ancorează în osul de sub gingie, sub anestezie locală în doar câteva minute. Imediat după inserare, mini-implantul se conectează la aparatul dentar, facilitând astfel repoziționarea corectă a dinților. Acest proces este realizat de către medicul specialist ortodont, în general la nivel osos între rădăcinile dentare sau în ramul mandibular ascendent.

Mini-implantul ortodontic poate crește eficiența oricărui tip de aparat dentar, în situația în care avem nevoie de o ancorare suplimentară. În funcție de direcția în care trebuie să se miște dintele, mini implantul ortodontic intervine ca sistem de ancorare pentru a face posibil acest rezultat.

 

Avantajele mini-implanturilor ortodontice

  • Tratament minim invaziv
  • Tratament nedureros și rapid: Inserarea mini-implantului ortodontic se realizează într-o singură ședință, fără durere,
  • scurtează timpul de tratament.
  • Tratament necostisitor: Beneficiile mini-implanturilor ortodontice depășesc prețul acestuia.

aparate dentare Cluj, ortodontie Cluj

Cum îngrijim mini-implantul ortodontic?

Un mini-implant nu are nevoie de o îngrijire specială. Acesta se igienizează cu o periuță interdentară și se evită aplicarea periuței electrice direct pe mini-implant. Este recomandat să folosiți o periuță de dinți cu peri moi și apă de gură după fiecare masă.

 

Mini-implanturi ortodontice la clinica DentoCalm

Poziționarea mini-implantului ajută la corectarea precisă a dinților care trebuie aliniați și sunt cunoscute sub denumirea de „unități de ancorare”. Mini-implantul ortodontic este folosit temporar și nu necesită un timp îndelungat de stabilizare în os. Tratamentul ortodontic ce include un mini-implant este mai eficient și ajută enorm la rezultatul final.

 

Care este diferența dintre mini-implant și un implant dentar clasic?

  • Scopul: Un implant dentar clasic este utilizat pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, însă un mini-implant ortodontic este realizat și folosit  cu scopul de a îndrepta , corect poziția unui dinte.
  • Poziționarea: Amplasarea acestora este diferită, deoarece mini-implantul se poziționează lateral între rădăcinile a doi dinți, în țesutul osos, în schimb, un implant dentar se inserează în osul de unde s-a pierdut un dinte, pe creasta edentată.
  • Timpul de vindecare: Timpul de vindecare în cazul unui mini-implant este foarte scurt comparativ cu implantul dentar care necesită 3-4 luni pentru osteointegrare.
  • Dimensiunea: Un șurub folosit la un tratament ortodontic are aproximativ dimensiunea de 1,55 mm, iar un implant dentar între 3.5 și 6 mm.
  • Durata de tratament: Mini-implantul ortodontic se îndepărtează după finalizarea tratamentului, implantul dentar rămâne permanent fixat în os.

La clinica DentoCalm procedura de inserare și îndepărtare a unui mini-implant este o procedură curentă, simplă, iar limitările anatomice sunt îndeaproape verificate pe CBCT, astfel încât să ne asigurăm reușita tratamentului. Tratamentul ortodontic cu mini-implant poate fi soluția perfectă pentru un zâmbet perfect. Vă așteptăm la noi, zâmbetul tău este pe primul loc.

aparate dentare Cluj, tratament ortodontic

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO