telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
maseaua ce minte, chirurgie orala, chirurgie dento-alveolara Cluj
Măseaua de minte: extracție și recuperare
decembrie 27, 2021
sensibilitate dentara Cluj
Dinți sensibili? Iată de ce apare sensibilitatea dentară și cum se tratează
ianuarie 5, 2022
implanturi dentare Cluj, implantologie Cluj

Pacienții cu diabet și, în general, cei care suferă de afecțiuni cronice, se confruntă cu dificultăți atunci când au nevoie de tratamente chirurgicale cu implanturi dentare. Indiferent de boala pe care o au, pacienților care și-au pierdut cel puțin un dinte le este indicată o formă sau alta de protezare a breșei edentate (spațiul rămas gol în urma extracției). Citiți mai jos despre condițiile pe care un pacient cu diabet trebuie să le îndeplinească și ce soluții există pentru acesta.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este una din cele mai eficiente și confortabile soluții pentru a înlocui dinții pierduți. Implantul este inserat chirurgical în os și, în funcție de opțiunea protetică aleasă, se atașează o lucrare dentară imediat după intervenție (implant cu încărcare imediată sau pentru reabilitări totale: sistemul All-on-4/All-on-6) sau se așteaptă 3-4 luni până la încărcarea implantului cu o coroană dentară.

Fiecare intervenție chirurgicală este o provocare pentru pacientul cu diabet, căci acesta are de regulă un timp de vindecare mai îndelungat și un risc crescut de infecție. Este adevărat că un pacient cu diabet nu este candidatul ideal pentru implantul dentar, dar afecțiunea sa nu îl descalifică complet.

Cu ce riscuri vine operația de inserare implanturi dentare pentru un pacient diabetic?

Operația de inserare a implantului dentar poate eșua mai frecvent în cazul persoanelor cu diabet decât în cazul persoanelor fără boli cronice din două motive importante: sunt mai predispuse la infecții și plăgile lor se vindecă mai greu. Mai mult decât atât, diabeticii sunt mai înclinați înspre a avea boala parodontală, iar aceasta e un alt factor care duce la eșecul implantului. Din cauza stării continue de hiperglicemie, corpul unui pacient cu diabet nu reușește să facă osteointegrarea, adică să dezvolte os în jurul implantului, fiind totodată prezente dezechilibre la nivelul densității oaselor, producției de colagen sau de noi celule osoase.

Vestea bună e că numeroase studii, printre care acesta au demonstrat faptul că un pacient cu diabet care își păstrează nivelul glicemiei în limite normale poate beneficia de tratamente chirurgicale dentare cu o rată de supraviețuire a implantului la fel de mare ca în cazul pacienților clinic sănătoși.

implanturi dentare Cluj, implantologie Cluj

Care este cel mai potrivit implant pentru diabetici?

Compania Straumann a creat un implant a cărui suprafață este tratată într-un mod special pentru a asigura o osteointegrare de două ori mai rapidă decât al oricărui alt implant. Vestea bună este că acest implant interacționează într-un mod uimitor cu osul persoanelor cu diabet sau cu osteoporoză.
Credem în performanță și eficiență așa că am ales cel mai bun implant de pe piață pentru pacienții noștri cu diabet: Straumann SLActive.

De ce implanturi dentare marca Straumann? Deoarece Straumann este lider mondial pe piața implanturilor dentare, cu zeci de ani de experiență în domeniu, tehnologii de ultimă generație și studii medicale care garantează calitatea produselor lor. SLActive este un implant dentar cu o suprafață patentată creată prin sablare pentru a stimula celulele osoase să adere de implant și să dezvolte os sănătos în jurul lui într-un timp cât mai scurt. Datorită proprietăților lui, implantul SLActive este cel mai indicat în cazul pacienților cu diabet, în cazul fumătorilor sau în cazul pacienților care au urmat tratament cu radiații, având o rată de succes foarte ridicată.

Ce poate face un pacient cu diabet pentru a avea grijă de implantul său dentar?

Pentru a asigura succesul operației de inserare a unui implant dentar, precum și pentru sănătatea generală, un pacient cu diabet trebuie să fie atent la următoarele aspecte:

  •  Să țină valorile glicemiei în limite normale: este vital pentru dumneavoastră să urmați tratamentul și dieta prescrisă de medicul endocrinolog. De asemenea, luați în considerare și adoptarea unui stil de viață activ, stil care vă va îmbunătăți considerabil calitatea vieții;
  • Să aibă o igienă orală riguroasă: recomandăm acest lucru tuturor pacienților noștri, căci prevenția este cea mai eficientă metodă de tratament. Pentru că pacienții cu diabet sunt predispuși către boala parodontală și secreția scăzută de salivă, este cu atât mai important să vă periați dinții constant și corect, să utilizați ața dentară și apa de gură;
  • Să consulte medicul stomatolog în mod regulat: vizita la dentist o dată la 6 luni este un lucru pe care îl recomandăm tuturor, iar pacienții cu diabet nu sunt o excepție de la această regulă. Dacă respectați această indicație, dentistul dumneavoastră vă poate ține sub supraveghere dantura și eventualele implanturi dentare pentru a nu întâmpina nicio problemă.

Dacă sunteți un pacient cu diabet și aveți nevoie de implanturi dentare, DentoCalm este locul în care puteți beneficia de un tratament adecvat, eficient și în deplină siguranță. Suntem mereu la curent cu evoluțiile tehnologice și studiile nou apărute pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune tratamente orale.
Contactați-ne pentru o programare.

implanturi dentare Cluj, implantologie Cluj

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO