telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
programări
aparate dentare Cluj, ortodontie Cluj
Cum ne poate ajuta un mini-implant ortodontic?
aprilie 5, 2023
sinus lifting Cluj, chirurgie dentara
Sinus lift: tipuri, costuri, cum se realizează și când avem nevoie de această procedură?
aprilie 26, 2023
implant rapid in 24 de ore Cluj

Implanturile dentare în 24 reprezintă o soluție foarte rapidă de a obține un zâmbet perfect într-un timp foarte scurt. Un implant dentar rapid mai este numit și implant dentar cu încărcare imediată. Asta se traduce prin faptul că exact în ziua în care se inserează șurubul în os se încarcă / instalează și lucrarea protetică (coroana dentară).

Implanturile dentare rapide sunt dispozitive medicale care înlocuiesc rădăcinile dinților pierduți și susțin o coroană dentară imediat după intervenția chirurgicală de inseare a implantului. Implanturile dentare cu încărcare imediată presupun că în aceeași ședință, sau în 24 de ore – pacientul beneficiază de inserarea implantului, măsurarea stabilității implantului cu ajutorul unui aparat special și montarea coroanei dentare. Pacienții pot beneficia acum de un implant funcțional și o coroană estetică în aproximativ 24 de ore.

implant rapid in 24 de ore Cluj

Tehnicile cu implanturi dentare rapide au ca obiectiv comun atingerea rezultatului într-o perioadă mai scurtă de timp faţă de minimul de 3 luni necesare tratamentului clasic cu implant dentar. Implanturile dentare rapide nu se potrivesc pentru orice caz clinic. Alegerea soluției cu implanturi dentare rapide de către medicul chirurg, depinde de calitatea osului, volumul osos existent și mai apoi de implantul dentar ales. Osul maxilar / mandibular trebuie să fie suficient de voluminos și bine mineralizat pentru a susține implantul dentar cu încărcare imediată

 

Informații despre inserarea unui implant dentar rapid

Înainte de a beneficia de un implant dentar rapid trebuie să știi că veți avea nevoie de cca. trei consultații prealabile: consultația înainte de procedură, intervenția chirurgicală propriu-zisă și o urmărire post-procedură. Fiecare ședință este importantă pentru a vă asigura că primiți cea mai atentă îngrijire și că părăsiți cabinetul cu un zâmbet strălucitor și sănătos.

Inserarea implanturilor în aceeași zi se realizează de obicei într-o singură ședință care poate dura de la 30 de minute până la 3 ore în funcție de complexitatea cazului și de numărul de implanturi necesare. Cu toate acestea, este important să rețineți că veți părăsi cabinetul cu dinți ficși, dar nu permanenți. Coroana dentară provizorie se va schimba după aproximativ 3 luni cu o coroană dentară definitivă.

Atunci când vorbim despre conceptul de implant dentar imediat, avem ca tehnică chirurgicală tratamentul de tip Fast and Fixed. Acest tratament ajută la reabilitarea completă a danturii (inserarea a 4-8 implanturi) într-o singură zi.

implant dentar Cluj, clinica implantologie Cluj-Napoca

 

Implanturi rapide în scop estetic

În cazul unui accident sau a unei fracturi neașteptate pacientul poate avea nevoie de o soluţie rapidă pentru a reface integritatea zâmbetului compromis. Aceasta constă în inserarea unui implant dentar rapid în locul dintelui grav afectat şi realizarea unei coroane provizorii pe acest implant. Cu ajutorul implantului dentar imediat pacientului îşi reia activităţile sociale într-un timp foarte scurt.

 

Implanturi dentare cu integrare rapidă

Această tehnică chirurgicală este formată din implanturile cu integrare mult mai scurtă decât implanturile dentare clasice. Implanturile dentare rapide se osteointegrează în 2 luni, comparativ cu 4 luni (timpul de osteointegrare necesar în cazul implanturilor dentsre clasice). Implanturile dentsre rapide beneficiază de un tratament de suprafață revoluţionar (SLA-activ – implanturi Straumann). Aceste implanturi nu provoacă traume osoase și sunt concepute să se ancoreze puternic în os, astfel că se poate realiza fără probleme și încărcarea imediată a acestora cu o lucrare provizorie. După 4 săptămâni de la inserarea implantului se poate realiza lucrarea definitivă pe acesta.

implant dentar Cluj, clinica implantologie Cluj-Napoca

 

Avantajele implanturilor dentare rapide

  • Economisirea timpului: Implanturile dentare în aceeași zi devin din ce în ce mai eficiente. Cererea pentru aceste tratamente este în creștere datorită faptului că pacienții beneficiază de inserarea implantului într-un timp foarte scurt.
  • Evitarea adițiilor de os sau sinus lift: Implanturile rapide sunt inserate și în poziție înclinată până la 35 de grade (angular), ceea ce ne oferă posibilitatea de a evita adițiile osoase care sunt riscante și costisitoare în cele mai multe cazuri.
  • Tratament simplu, rapid și nedureros: Cu ajutorul implanturilor rapide pacienții primesc un zâmbet în timp scurt, au o recuperare ușoară, iar în timpul procedurii nu simt niciun disconfort.

Implanturile rapide sunt o variantă potrivită pentru pacienții care au nevoie de tratamente rapide pentru înlocuirea dinților sau care nu mai pot fi tratați. Clinica DentoCalm vă oferă acest tip de tratament cu implanturi dentare rapide în doar 24 de ore, ceea ce înseamnă că în aceeași zi cu inserarea implantului veți avea un zâmbet nou și sănătos cu dinți ficși.

implant dentar Cluj, clinica implantologie Cluj-Napoca

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

ro_RORO