fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
urgente stomatologice Cluj - urgente dentare Cluj
Dentofobia sau anxietatea la stomatolog (frica de dentist)
juillet 14, 2021
interventia sinus lift, chirurgie orala Cluj-Napoca
Ce este și ce presupune intervenția de sinus lift?
juillet 28, 2021
urgente stomatologice Cluj - Clinica dentara Dentocalm

Douleurs dentaires ou gonflement du visage ? Vous avez probablement besoin d'un traitement dentaire d'urgence. La clinique dentaire Dentocalm vous offre un service d'accueil d'urgence dentaire NON-STOP (24/7).

# urgente stomatologice Cluj # servicii urgenta Cluj # urgente dentare Cluj # stomatologie non-stop

Serviciile de urgență pot fi uneori singura soluție pentru a rezolva afecțiunile dentare acute, cu debut subit. Nu orice durere dentară este însă o urgență stomatologică, anumite afecțiuni care nu au o evoluție galopantă putând fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare – până la data programării la stomatolog.

urgente stomatologice Cluj - Clinica dentara Dentocalm

Cele mai comune afecțiuni dentare care reprezintă urgențe sunt:

1. Traumatismele dento-alveolare

Traumatismele dento-alveolare sunt fracturi dentare, luxații dentare (cu intruzie sau extruzie), avulsia dentară (detașarea completă a unui dinte din os), plăgi ale mucoasei orale, fractura procesului alveolar.

În cazul fracturilor dentare tratamentul se stabilește în funcție de segmentul dintelui în care s-a produs fractura: se va indica fie tratamentul endodontic, fie extracția resturilor radiculare.

Luxația dentară se produce în urma unui șoc și reprezintă o deplasare anormală a dintelui în alveolă: afundare în alveolă (intruzie) sau desprindere din aceasta (extruzie).

Avulsia dentară se caracterizeză prin extragerea violentă a dintelui, în urma unui accident. Replantarea dintelui este posibilă, dacă se face în maxim 2 ore de la momentul avulsiei. Nu este indicată spălarea dintelui, acesta se transportă la medicul stomatolog de urgență într-un recipient cu lapte sau ser fiziologic. În cazul în care nu aveți acces la aceste lichide, dintele poate fi păstrat sub limbă, în salivă. Atenție — păstrarea sub limbă nu este o metodă indicată în cazul copiilor din cauza riscului de înghițire! Tratamentul avulsiei dentare nu garantează succesul procedurii, acesta depinzând de gradul de afectare a ligamentului parodontal, păstrarea și transportarea dintelui și de rapiditatea cu care se face intervenția.

Pentru fractura alveolei este indicată repoziționarea fragmentului în poziția corectă prin presiune manuală, imobilizarea dentară și o dietă semilichidă pentru 2-4 săptămâni. În cazul în care se apreciază că plăgile sunt contaminate, se va efectua profilaxia antitetanică în condițiile în care pacientul nu a fost imunizat în ultimele 6 luni.

2. Pericoronarita

Pericoronarita este o inflamație a gingiei și a țesuturilor moi de la nivelul unui molar semiinclus (incomplet erupt). Se formează un spațiu între măsea și gingie, spațiu în care se acumulează placă și resturi alimentare — provocând inflamație locală, care poate evolua în infecție. Molarii de minte incomplet erupți sunt adesea sursa pericoronaritei. Unele cazuri de pericoronarită avansează atât de mult încât ajung să afecteze capacitatea de a vorbi sau a mânca. Pericoronarita se manifestă prin durere în zona afectată (care se poate extinde înspre obraji și gât), gust neplăcut (cauzat de prezența puroiului), respirație urât mirositoare, abces și imposibilitatea de a deschide gura sau de a mesteca. Această afecțiune se tratează prin lavaj cu soluții antiseptice și administrarea de antibiotice și antiinflamatoare. În plus, cabinetele care sunt dotate cu laser cu o lungime de unda între 532 și 1064 nm pot veni cu un ajutor suplimentar pentru a asigura o vindecare mult mai rapidă. Este vorba de dezinfecție cu ajutorul luminii laserului și biostimulare — manopere ce grăbesc răspunsul organismului și declanșează o cascadă de reacții ce grăbesc vindecarea.

3. Pulpita acută

Pulpita acută este o afecțiune provocată de inflamația pulpei dentare și se manifestă prin durere severă, senzație de presiune sau pulsație. Această afecțiune se produce prin invadarea bacteriană a pulpei, invadare adesea cauzată de carii dentare profunde, leziuni sau fracturi dentare netratate. Puplita dentară se tratează prin tratament endodontic sau extracție dentară, în funcție de disponibilitatea țesutului dentar sănătos.

4. Parodontita apicală acută

Parodontita apicală acută apare ca o leziune a parodonțiului apical, o infecție a spațiului endodontic de la rădăcina dintelui, provocată de factori bacterieni, traumatici sau chimici. Parodontita apicală acută se manifestă prin dureri iradiante acute la nivelul cavității bucale, tumefierea (umflarea) mucoasei, durere la percuție și sensibilitate a zonei din jurul dintelui. Această afecțiune se tratează prin tratament endodontic, rezecția apicală (îndepărtarea chirugicală a vârfului rădăcinii dintelui) sau, în ultimă instanță, extracția dintelui afectat.

5. Hemoragia postextracțională

Sângerarea ce survine în urma unei extracții dentare se oprește în mod normal dupa 30-40 minute, prin compresia locală a unui tifon steril. Nerespectarea indicațiilor postextracționale, tratamentul cu anticoagulante sau citostatice, afecțiunile endocrine sau hipertensiunea pot fi cauzele hemoragiei postextracționale. În cazul în care sângerarea abundentă apare dupa 2-3 zile de la extracție, compresia locală este indicată până ajungeți la medicul stomatolog.

6. Alveolita postextracțională

Alveolita postextracțională este o infectie a alveolei descoperite în urma unei extracții dentare. Lipsa igienei, pătrunderea resturilor alimentare, tulburările de vascularizație locală, fumatul și nerespectarea indicațiilor postextracționale sunt doar câteva din cauzele acestei afecțiuni. Medicul stomatolog va efectua spălături locale și biostimulare pentru creșterea vascularizației locale, precum si prescrierea de antibiotice și antiseptice.

7. Luxația articulației temporo-mandibulare

Luxația articulației temporo-mandibulare se produce în momentul în care mandibula rămane blocată într-o poziție anormală, cu incapacitatea închiderii gurii și durere în articulație. Cel mai frecvent apare în cazul deschiderii excesive a cavității bucale (râs, căscat), însă rar este asociată și cu fracturile craniene. Luxația articulației temporo-mandibulare se manifestă prin durere la nivelul mandibulei, imposibilitatea închiderii cavității bucale, dificultate în vorbire și masticație și hipersalivație. Repoziționarea se face manual, de către medicul stomatolog, prin reducere manuală. Dacă există suspiciunea unor traumatisme la nivel cranian, tratamentul luxației se face în urma investigațiilor amănunțite și a radiografiilor de tip CT (computer tomograf).

urgente dentare Cluj - clinica stomaatologica Dentocalm

În cazul în care vă confruntați cu o urgență stomatologică, este important să vă păstrați calmul și să apelați la medicul stomatolog în cel mai scurt timp, înainte de a aplica orice tratament. Indicațiile dentistului vor fi vitale pentru soluționarea cazului cu succes.

La clinique dentaire Dentocalm est disponible 24 heures sur 24 pour les urgences dentaires, afin que vous puissiez recevoir un traitement approprié dès que les problèmes dentaires surviennent.

# urgences dentaires Cluj # services d'urgence Cluj # urgences dentaires Cluj # accueil d'urgence Cluj # dentisterie non-stop # clinique dentaire Dentocalm

URGENȚE 24/7:
TEL: 0774 070 690
ADRESĂ: Cluj-Napoca, str. Calea Turzii nr.7, et.3

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité