telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
Gingivita de sarcina
mai 31, 2017
Cu copilul la dentist | Cum inveti copilul sa se spele pe dinti?
juillet 5, 2017

Știai că prima periuță de dinți a fost concepută în China și a era confecționată din păr gros de animale și bambus?

Astăzi periuța de dinți este fabricată sub diverse forme, mărimi, cu caracteristici care vin în întâmpinarea celor mai exigente nevoie. Cu toate acestea, cea mai întâlnită eroare întâlnită în periajul dinților este periuta de dinți nepotrivită!

Cum alegem periuta de dinti?

1. Mărimea periuței trebuie să fie potrivită pentru a putea ajunge în zone mai delicate. Este de preferat să alegi periuța cu mâner și gât flexibile, cu cap mic care să permită o manevrare mai ușoară.

2. Textura periilor este de preferat să fie soft sau medium în defavoarea celor hard, pentru a nu leza gingiile în timpul periajului.

3. Indiferent de tipul de periuță pe care îl alegi – manuală sau electrică – trebuie să știi că ambele pot îndepărta eficient bacteriile de pe dinți, dacă periajul este executat in mod corect.

4. Periuța de dinți nu trebuie amplasată la o distanță mai mica de 2 m față de closet. Particulele din aer care apar după ce tragi apa pot contamina obiectele aflate în imediata proximitate a vasului de toaletă.

5. Nu acoperiți periuța cu capac de protecție și nu o țineți în spațiu închis deoarece umezeala este un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor.

6. Schimbarea periuței de dinți se face o data la 3 luni, atunci când perii încep să se încovoaie sau se decolorează până la jumătate dar și după ce v-ați recuperat în urma unei raceli, infecții în gât sau boli ale cavității bucale. În acest fel preveniți reinfectarea organismului.

fr_FRFR