Stiai ca prima periuta de dinti a fost conceputa in China si era confectionata din par gros de animale si bambus?
Astazi periuta de dinti este fabricata sub diverse forme, marimi, cu caracteristici care vin in intampinarea celor mai exigente nevoie. Cu toate acestea, cea mai intalnita eroare intalnita in periajul dintilor este periuta de dinti nepotrivita!
Cum alegem periuta de dinti?
1. Marimea periutei trebuie sa fie potrivita pentru a putea ajunge in zone mai delicate. Este de preferat sa alegi periuta cu maner si gat flexibile, cu cap mic care sa permita o manevrare mai usoara.
2. Textura periilor este de preferat sa fie soft sau medium in defavoarea celor hard, pentru a nu leza gingiile in timpul periajului.
3. Indiferent de tipul de periuta pe care il alegi – manuala sau electrica – trebuie sa stii ca ambele pot indeparta eficient bacteriile de pe dinti, daca periajul este executat in mod corect.
4. Periuta de dinti nu trebuie amplasata la o distanta mai mica de 2 m fata de closet. Particulele din aer care apar dupa ce tragi apa pot contamina obiectele aflate in imediata proximitate a vasului de toaleta.
5. Nu acoperiti periuta cu capac de protectie si nu o tineti in spatiu inchis deoarece umezeala este un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor.
6. Schimbarea periutei de dinti se face o data la 3 luni, atunci cand perii incep sa se incovoaie sau se decoloreaza pana la jumatate dar si dupa ce v-ati recuperat in urma unei raceli, infectii in gat sau boli ale cavitatii bucale. In acest fel preveniti reinfectarea organismului.
[ulp id=’jdPjRn7eV72kEhZI’]