fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
Igiena orala la copii
février 17, 2017
15% reducere la orice Implant Dentar
avril 12, 2017
model cu strungareata

Diastema sau strungareata, așa cum este cunoscuta in termeni populari, reprezinta acel spatiu dintre incisivii centrali permanenti.

Ce ne facem atunci cand increderea in sine este afectata de strungareata? Care sunt cauzele care duc la aparitia acestei anomalii si ce tratament de corectie recomanda medicul dentist?

Iata cele mai frecvente cauze ale formarii diastemei:

– Diastema (strungareata) se poate produce ca urmare a diferentei dintre dimensiunea dintilor si cea a arcadei. Aceasta poate sa apara ca urmare a mostenirii dintilor mamei si a arcadei tatalui, de exemplu;

– In alte cazuri motivul acestei anomalii poate fi frenul labial sau altfel spus tesutul care face legatura dintre buza de sus si gingie. Atunci cand frenul labial este cu insertie joasa pe gingie se poate produce indeparatarea dintilor din fata;

– O alta cauza a formarii diastemei poate fi obiceiul de a impinge limba in exterior, atunci cand inghitim;

– Sunt situatii in care spatiul dintre incisivii centrali este cauzat de migrarea dentara produsa de extractiile dintilor vecini sau de o boala parodontala.

Cauzele diastemei sunt multiple asa cum si distanta dintre incisivi poate varia de la un caz la altul. Problema medicala in cazul diastemei este de cele mai multe ori nesemnificativa comparativ cu efectul estetic produs. Alegand sa ajunga cat mai aproape de idealul de frumusete, multe persoane apeleaza la tratamente stomatologice de corectie.

Care sunt metodele prin care se poate corecta strungareata?

– Aparatul dentar recomandat de medicul ortodont in urma unei consultatii. Aparatul dentar este purtat o perioada chiar si dupa corectarea diastemei pentru evitarea recidivei. Daca pana nu demult aparatul dentar era considerat inestetic, acum este tot mai frecvent folosit si se regaseste sub forme mai atractive, vezi aparatele ortodontice Invisalign, Incognito si aparatul dentar Safir.

– Fatetele dentare din compozit sau portelan sunt o solutie pentru corectia diastemei de dimensiuni mai mici (1-2 mm). Pentru acest tip de interventie o importanta deosebita o are dimensiunea incisivilor centrali si laterali.

– In cazul unei anodontii (absenta unor dinti) tratamentul este mai complex si presupune, in functie de specificul cazului, realizarea de implanturi, punti dentare sau proteze partiale.

Exista insa o tendinta de a percepe strungareata ca fiind un detaliu fermecator care aduce un plus de valoare. In anul 2010 aceasta tendinta a atins apogeul in moda reusind sa le inspire pe femei sa-si faca strungareata la cerere si sa se indeparteze de idealul de perfectiune in materie de estetica dentara.

Pana la urma, frumusetea sta in ochii celui care priveste, nu-i asa?

Atunci cand increderea este lezata, efectuarea tratamentului de corectie al diastemei poate fi benefic iar pacientul se poate simti mai confortabil cu el insusi.

je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Igiena orala la copii
février 17, 2017
15% reducere la orice Implant Dentar
avril 12, 2017

Diastema sau strungareata, așa cum este cunoscută în termeni populari, reprezintă acel spațiu dintre incisivii centrali permanenți.

Ce ne facem atunci când încrederea în sine este afectată de strungareata? Care sunt cauzele care duc la apariția acestei anomalii și ce tratament de corecție recomandă medicul dentist?

Iata cele mai frecvente cauze ale formarii diastemei:

Diastema (strungareata) se poate produce ca urmare a diferenței dintre dimensiunea dinților și cea a arcadei. Aceasta poate să apară ca urmare a moștenirii dinților mamei și a arcadei tatălui, de exemplu;

În alte cazuri motivul acestei anomalii poate fi frenul labial sau altfel spus țesutul care face legătura dintre buza de sus și gingie. Atunci când frenul labial este cu inserție joasă pe gingie se poate produce îndepăratarea dinților din față;

O altă cauză a formării diastemei poate fi obiceiul de a împinge limba în exterior, atunci când înghițim;

Sunt situații în care spațiul dintre incisivii centrali este cauzat de migrarea denta produsă de extracțiile dinților vecini sau de o boală parodontală.

Cauzele diastemei sunt multiple așa cum și distanța dintre incisivi poate varia de la un caz la altul. Problema medicală în cazul diastemei este de cele mai multe ori nesemnificativă comparativ cu efectul estetic produs. Alegând să ajungă cât mai aproape de idealul de frumusețe, multe persoane apelează la tratamente stomatologice de corecție.

Care sunt metodele prin care se poate corecta strungareata?

Aparatul dentar recomandat de medicul ortodont în urma unei consultații. Aparatul dentar este purtat o perioadă chiar și după corectarea diastemei pentru evitarea recidivei. Dacă până nu demult aparatul dentar era considerat inestetic, acum este tot mai frecvent folosit și se regăsește sub forme mai atractive, vezi aparatele ortodontice Invisalign, Incognito și aparatul dentar Safir.

Mațetele dentare din compozit sau porțelan sunt o soluție pentru corecția diastemei de dimensiuni mai mici (1-2 mm). Pentru acest tip de intervenție o importanță deosebita o are dimensiunea incisivilor centrali și laterali.

În cazul unei anodonții (absența unor dinți) tratamentul este mai complex și presupune, în funcție de specificul cazului, realizarea de implanturi, punți dentare sau proteze parțiale.

Există insă o tendință de a percepe strungareata ca fiind un detaliu fermecător care aduce un plus de valoare. În anul 2010 această tendință a atins apogeul în modă reușind să le inspire pe femei să-și facă strungăreață la cerere și să se îndepărteze de idealul de perfecțiune în materie de estetică dentară.

Până la urmă frumusețea stă în ochii celui care privește, nu-i așa?

Atunci când încrederea este lezată, efectuarea tratamentului de corecție al diastemei poate fi benefică iar pacientul se poate simți mai confortabil cu el însuși.

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité