fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
tratament suras gingival - estetica dentara, clincia stomatologica Dentocalm
Despre surâsul gingival, cu Dr. Ana-Maria Miron – medic specialist DentoCalm
novembre 3, 2021
diga dentara, clinica stomatologica Cluj - Dentocalm
Ce este diga dentară și de ce se folosește la clinica stomatologică Dentocalm?
novembre 24, 2021
stomatologie pediatrica Cluj

Specialitatea de stomatologie pediatrică sau, așa cum mai este cunoscută în domeniul medical, pedodonția (stomatologie copii) este ramura stomatologiei care se concentrează pe îngrijirea dentiției copiilor, atât de lapte cât a și dentiției mixte.

Pentru dezvoltarea armonioasă a dinților celor mici, vizita la medicul stomatolog pediatru se face după apariția primului dinte. De ce atât de devreme? Pentru că, odată cu apariția primului dinte, apare și predispoziția la cariile dentare. Mai mult decât atât, cu cât mai repede copilul se va obișnui cu vizitele la dentist, cu atât va fi mai confortabil în scaunul stomatologic și va putea dezvolta o igienă orală riguroasă și corectă.

Cum să vă pregătiți pentru prima vizită la medicul pedodont?

Începeți prin a vorbi copilului dumneavoastră despre stomatologia pediatrică și ce anume face un medic stomatolog. Descrieți întreaga activitate din clinica dentară numai cu cuvinte pozitive, fără a folosi cuvinte asociate cu durerea sau disconfortul. Împreună cu copilul, simulați o vizită la stomatolog, vizită în care “medicul” numără dinții “pacientului”, îl felicită pentru dantura pe care o are și îi arată cum trebuie să se spele corect. Această simulare are rolul unui joc care să creeze asocieri pozitive cu stomatologia pediatrică. De asemenea, vă puteți ajuta de desene animate, cărți și figurine pentru a-i pregăti pe cei mici pentru prima vizită la stomatolog.
Pentru a ne asigura că și personalul medical este pregătit pe deplin pentru întâmpinarea copilului dumneavoastră, nu uitați să menționați atunci când faceți programarea vârsta copilului și faptul că este prima sa vizită. Astfel, vom fi pregătiți de joacă și vom face consultația la stomatolog o experiență distractivă pentru copilaș.

clinica dentara pentru copii Cluj

La ce să vă așteptați în timpul primei vizite la medicul dentist?

Medicul nostru stomatolog pedodont va adopta o atitudine prietenoasă și veselă, pentru a ajuta copilul să înțeleagă că se află într-un mediu sigur și pentru a se relaxa. Avem mici jocuri cu care să îi încurajăm și prin care le prezentăm cabinetul și instrumentele pe care le folosim.
Îi vom așeza pe cei mici în scaunul stomatologic, însă dacă acesta e prea mare pentru ei sau refuză să stea singuri, e posibil să rugăm persoana care îl însoțește să îl țină în brațe.

Consultul propriu-zis constă în inspectarea dinților erupți, a mușcăturii și a maxilarelor, verificarea gingiilor și țesutului bucal pentru a ne asigura că nu există dezechilibre. Dacă copilul este cooperant și însoțitorul este de acord, putem efectua chiar și un periaj dentar sau o fluorizare pentru a crește astfel rezistența dinților la atacul carios. Astfel, obișnuim copilul cu procedurile stomatologice și asociem cabinetul dentar cu experiențe pozitive.
Acesta este momentul în care puteți discuta cu mediul stomatolog orice nelămuriri aveți în legătura cu sănătatea orală a copilului, puteți cere sfaturi și instrucțiuni de periaj.

Este normal ca unii copii să plângă în timpul consultului. Este prima lor vizită într-un loc străin, într-un loc în care toată atenția este concentrată pe ei, așa că este ușor să se simtă copleșiți și speriați. Acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze, vă asigurăm că echipa Dentocalm este pregătită și pentru astfel de situații și le tratăm cu blândețe și înțelegere.

stomatologie copii Cluj

Sfaturi pentru o primă vizită plăcută la stomatolog

  • Încercați, pe cât posibil, să stabiliți programarea la o oră la care copilul este odihnit și binedispus, și nu la o oră la care doarme în mod obișnuit (la orele amiezii, de exemplu);
  • Asigurați-vă că copilul a mâncat înainte de vizita sa la dentist, căci foamea ar putea să îl facă irascibil;
  • Încercați, pe cât posibil, să nu îi oferiți copilului snacks-uri înainte de a intra în cabinet pentru a avea o dantură curată pentru consult;
  • Dacă copilul nu este cooperant, nu îl amenințați și nu oferiți recompense. Este important să fiți fermi și calmi, să lucrați împreună cu dentistul pentru a crea o experiență plăcută.

În clinica dentară DentoCalm, stomatologia pentru copii este tratată ca o chestiune foarte importantă, căci prevenția și educația ar trebui să înceapă cât mai devreme, iar noi ne străduim să oferim experiențe plăcute și să creăm obiceiuri sănătoase.
Facem tot posibilul ca micuții pacienți să se simtă bine în cabinetul nostru și să revină cu drag de fiecare dată.

Aceste recomandări sunt în conformitate cu cele publicate de American Dental Association.

stomatologie pediatrica Cluj

> stomatologie pediatrică Cluj > pedodonțiestomatologie copii > tratamente laser stomatologie > clinică stomatologică DentoCalm > implanturi Fast and Fixed > sigilare dentară > protetică dentară > proteze scheletate > proteze dentare > sinus lift > chirurgie orală > terapie laser  > laser stomatologic > tratament laser parodontoză > igienă dentară > recomandări aparate dentare > tratamente de canal > tratamente endodontice > endodonție > sterilizare instrumente stomatologice  > tratamente parodontoză > parodontită > cauze boală parodontală > simptome parodontită > parodontologie > gingivită > detartraj cu ultrasunete > profilaxie dentară > AirFlow > aparate dentare > aparate ortodontice > aparate dentare invizibile Invisalign > ortodonție > albire dentară > fațete dentare > estetică dentară > cosmetică dentară > implanturi dentare > implantologie Cluj > obturații  > inlay/onlay > stomatologie Cluj > cabinet stomatologic > clinică stomatologică > dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité