fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
Oferta speciala de Valentine’s Day
février 3, 2017
model cu strungareata
Strungareata (Diastema interincisiva) – Ce ne facem cu ea?
mars 15, 2017
igiena orala la copii dentist pedodontie cluj

Ce produse folosim pentru igiena orala a copiilor?

Alegerea unui produs de igiena orala ne pune de cele mai multe ori in fata unei situatii dificile. In primul rand datorita numarului mare de produse existente pe piata si al marketingului care isi face tot mai simtita prezenta.

In incercarea de a oferi cea mai buna solutie pacientilor care sunt in cautare de produse sigure si eficiente pentru copiii lor, am identificat o serie de produse pe care le-am testat si pe care le recomandam cu incredere.

Rutina de igiena orala

Urmand exemplul parintilor, copiii trebuie sa se spele pe dinti de doua ori pe zi: dimineata si seara, inainte de culcare. Incepem curatarea dintilor copilului de la aparitia primului dinte, folosind o periuta de dinti din silicon. Pana la 6 ani se foloseste o periuta de dinti soft care sa actioneze cu blandete la nivelul gingiilor. Dupa 6 ani se poate trece la o periuta de dinti electrica, potrivita varstei.

Poti opta pentru periuta manuala sau electrica de la Oral-B Stages.

Produse sigure si eficiente

Conform studiului APC Romania, 59% dintre tipurile de pasta de dinti pentru copii nu pot fi folosite de copii cu varsta mai mica de 6 ani. Deoarece copilul este predispus la inghitirea pastei de dinti, se recomanda o pasta de dinti fara fluor.

Pe piata sunt disponibile pastele de dinti ayurveda, cu ingrediente naturale (vezi: Vivanatura, Himalaya Herbals, Steaua Divina). Poti opta pentru pasta de dinti Tom’s fara fluor comercializata de DentAmerica Distribution, care se poate achizitiona online de pe site-ul distribuitorului.

In anul 2016, fluorul a fost clasificat ca neurotoxina in cel mai prestigios jurnal din lume, The Lancet. Conform acestui articol, fluorul intra in aceasi categorie cu mercurul si arsenicul. Daca vrei sa afli care sunt daunele ce pot fi provocate de consumul de fluor, citeste articolul original, integral in engleza => aici.

Pentru o igiena orala corespunzatoare,  pe langa pasta de dinti zilnica recomandam folosirea pastei de dinti GC Tooth Mousse fara zahar care reduce hipersensibilitatea si remineralizeaza petele albe cretoase (etapa incipienta de formare a cariei). Este o pasta de dinti terapeutica recomandata mai ales pacientilor cu hipersensibilitate dentara si copiilor. Pasta de dinti terapeutica se foloseste in conformitate cu sfaturile medicului dentist.

Imediat dupa periajul corect al dintilor se curata suprafata limbii cu ajutorul unei spatule sau cu suprafata prevazuta cu peri pentru curatarea limbii a unei periute duale. Periuta duala este o solutie eficienta pentru ingrijirea dintilor si a limbii.

Apa de gura se utilizeaza atunci cand copilul este pregatit sa clateasca si sa scuipe. Se recomanda copiilor cu varsta de peste 6 ani o apa de gura profilactica (zilnica) fara alcool si o apa de gura curativa, la nevoie (doar la recomandarea medicului dentist).

Atentie la apa de gura folosita!

Folosirea indelungata a apei de gura care contine clorhexidina are ca efect secundar colorarea maro a dintilor si a obturatilor. O astfel de apa de gura este indicat sa se foloseasca fara intrerupere o perioada de maxim doua saptamani. A se citi cu atentie instructiunile de folosire si detaliile de pe ambalaj inainte de achizitionare.

Regulile de igiena orala la copii, pe scurt:

– Periajul de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu o periuta de dinti soft, folosind o pasta de dinti fara fluor.
– Vizitele la dentist incep in primul an si se recomanda cel putin doua controale (de rutina) pe an.
– Curatarea limbii trebuie integrata in rutina zilnica de igiena orala. Se poate folosi o spatula sau o periuta de dinti duala.
– Clatirea cavitatii bucale cu apa de gura se face atunci cand copilul este pregatit sa clateasca si sa scuipe, dupa varsta de 6 ani.

je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Oferta speciala de Valentine’s Day
février 3, 2017
model cu strungareata
Strungareata (Diastema interincisiva) – Ce ne facem cu ea?
mars 15, 2017

Ce produse folosim pentru igiena orala a copiilor?

Alegerea unui produs de igiena orala ne pune de cele mai multe ori în fața unei situații dificile. În primul rând datorită numărului mare de produse existente pe piață și al marketingului care își face tot mai simțită prezența.

În încercarea de a oferi cea mai bună soluție pacienților care sunt în cautare de produse sigure și eficiente pentru copiii lor, am identificat o serie de produse pe care le-am testat și pe care le recomandam cu încredere.

Rutina de igiena orala

Urmând exemplul părinților, copiii trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi: dimineața și seara, înainte de culcare. Începem curățarea dinților copilului de la apariția primului dinte, folosind o periuță de dinți din silicon. Până la 6 ani se folosește o periuță de dinti soft care să acționeze cu blândețe la nivelul gingiilor. După 6 ani se poate trece la o periuță de dinți electrică, potrivită vârstei.

Poți opta pentru periuța manuală sau electrică de la Oral-B Stages.

Produse sigure și eficiente

Conform studiului APC România, 59% dintre tipurile de pastă de dinți pentru copii nu pot fi folosite de copii cu vârsta mai mică de 6 ani. Deoarece copilul este predispus la înghițirea pastei de dinți, se recomandă o pastă de dinți fără fluor. 

Pe piață sunt disponibile pastele de dinți ayurveda, cu ingrediente naturale (vezi: Vivanatura, Himalaya Herbals, Steaua Divină). Poți opta pentru pasta de dinți Tom’s fără fluor comercializată de DentAmerica Distribution, care se poate achiziționa online de pe site-ul distribuitorului.

În anul 2016, fluorul a fost clasificat ca neurotoxină în cel mai prestigios jurnal din lume, The Lancet. Conform acestui articol, fluorul intră în aceași categorie cu mercurul și arsenicul. Dacă vrei să afli care sunt daunele ce pot fi provocate de consumul de fluor, citește articolul original, integral în engleză => aici.

Pentru o igiena orala corespunzătoare,  pe lângă pasta de dinți zilnică recomandăm folosirea pastei de dinți GC Tooth Mousse fară zahăr care reduce hipersensibilitatea și remineralizează petele albe cretoase (etapa incipientă de formare a cariei). Este o pastă de dinți terapeutică recomandată mai ales pacienților cu hipersensibilitate dentară și copiilor. Pasta de dinti terapeutică se folosește în conformitate cu sfaturilor medicului dentist.

Imediat după periajul corect al dinților se curăță suprafața limbii cu ajutorul unei spatule sau cu suprafața prevăzută cu peri pentru curățarea limbii a unei periuțe duale. Periuța duală este o soluție eficientă pentru îngrijirea dinților și a limbii.

Apa de gură se utilizează atunci când copilul este pregătit să clătească și să scuipe. Se recomandă copiilor cu vârsta de peste 6 ani o apă de gură profilactică (zilnică) fără alcool și o apă de gură curativă, la nevoie (doar la recomandarea medicului dentist).

Atenție la apa de gură folosită!

Folosirea îndelungată a apei de gură care conține clorhexidină are ca efect secundar colorarea maro a dinților și a obturaților. O astfel de apă de gură este indicat să se folosească fără întrerupere o perioadă de maxim două săptămâni. A se citi cu atenție instrucțiunile de folosire și detaliile de pe ambalaj înainte de achiziționare.

Regulile de igiena orala la copii, pe scurt:
  • Periajul de doua ori pe zi (dimineața și seara) cu o periuță de dinți soft, folosind o pastă de dinți fără fluor.
  • Vizitele la dentist incep în primul an și se recomandă cel puțin două controale (de rutină) pe an.
  • Curățarea limbii trebuie integrată în rutina zilnică de igienă orala. Se poate folosi o spatulă sau o periuță de dinți duală.
  • Clătirea cavității bucale cu apă de gura se face atunci când copilul este pregătit să clătească și să scuipe, după vârsta de 6 ani. 

 

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité