telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
tratamente dentare Cluj, tratament carii dentare, implant dentar, chirurgie orala
Despre odontologie, tratarea cariilor și leziunilor dentare
juillet 19, 2023
tratamente dentare Cluj, stomatologice Cluj, aparate dentare copii
Cum prevenim problemele dentare în timpul sarcinii?
août 23, 2023
tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal

Recuperarea în urma unui tratament endodontic, cunoscut și sub numele de tratament de canal sau tratament de canal radicular, este un proces important pentru restabilirea sănătății și funcționalității dintelui tratat.

Tratamentul de canal este o procedură adesea necesară, pentru a salva rădăcinile dinților și a calma durerile dentare care au ca sursă afectarea rădăcinii și a pulpei dentare. Este recomandat atunci când există inflamație sau infecție la rădăcina unui dinte. În timpul tratamentului de canal, medicul specialist endodont îndepărtează cu grijă pulpa din interiorul dintelui, curăță, dezinfectează și restabilește canalele radiculare.

tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal

Când este nevoie de un tratament de canal?

 • Durere persistentă: Dacă simțiți dureri severe sau o durere constantă la nivelul unui dinte, aceasta poate fi o indicație cum că, pulpa din interiorul dintelui este inflamată sau infectată.
 • Decolorarea dintelui: Dintele afectat poate deveni decolorat sau întunecat, semnalând posibila deteriorare a pulpei dentare.
 • Sensibilitate la atingere: Dacă dintele este sensibil la atingere sau presiune, acesta poate fi un indicator al inflamației pulpei dentare.
 • Umflături sau abcese în zona din jurul dintelui afectat: Infecția pulpei dentare poate duce la formarea unui abces, care se prezintă ca o umflătură umplută cu puroi în țesutul din jurul dintelui.
 • Sensibilitate crescută la cald și rece: Dacă simțiți disconfort sau durere atunci când consumați alimente sau lichide fierbinți sau reci, aceasta poate indica o problemă la nivelul pulpei dentare.

tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal

Medicul specialist endodont va efectua pașii necesari pentru a salva dintele și a asigura confortul optim al pacientului pe parcursul întregului tratament.

În prima etapă, se va administra o anestezie locală pentru a evita orice disconfort în timpul procedurii. Pentru a păstra zona de lucru uscată, se va utiliza o digă dentară.

Pentru început se efectuează o deschidere precisă prin coroana dintelui pentru a ajunge la camera pulpară. În acest timp medicul endodont îndepărtează dentina afectată și țesutul pulpar, dezinfectând toate canalele radiculare ale dintelui. Ulterior, după curățarea amănunțită a canalelor, se vor aplica paste medicamentoase pentru a combate eventualele infecții prezente.

Etapa finală a tratamentului endodontic presupune obturarea canalului radicular cu materiale specifice. Acest proces prezintă o importanță majoră pentru a preveni infecția și a asigura o sigilare completă a canalului. Medicul folosește materiale adecvate, pentru a umple și a sigila complet spațiul din interiorul canalului radicular.

tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal

Aspecte importante pe parcursul perioadei de recuperare în urma tratamentului de canal

 • Durere și sensibilitate: După finalizarea tratamentului endodontic, este destul de comun să resimți sensibilitate sau o ușoară durere în zona dintelui tratat. Aceste simptome pot dura o perioadă scurtă de timp, mai ales în primele zile după tratament. Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji, acestea sunt reacții normale ale organismului în timpul procesului de vindecare. Dacă disconfortul este mai intens, poți suna la medicul stomatolog pentru a-ți prescrie analgezice care te vor ajuta să te simți mai bine.
 • Evitarea mestecării alimentelor în zona tratată: În primele zile de recuperare, ar trebui să eviți masicația alimentelor tari sau crocante în zona tratată; este recomandat să nu folosești dintele tratat pentru a mesteca până când acesta nu se vindecă complet. Aceste precauții ajută la protejarea dintelui și la prevenirea oricăror complicații care ar putea să apară în timpul procesului de vindecare.
 • Igiena orală adecvată: În timpul perioadei de recuperare, o igienă orală riguroasă este esențială pentru a permite o vindecare adecvată a dintelui și pentru a evita eventuale infecții. Asigură-te că îți periezi dinții regulat, de cel puțin două ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, utilizează ață dentară pentru curățarea spațiilor interdentare și clătește-te cu apă de gură pentru a menține gingiile sănătoase.
 • Programări regulate la medicul stomatolog: Nu uita să continui să mergi la controalele regulate după tratamentul endodontic. Aceste vizite periodice sunt importante pentru a permite medicului stomatolog să monitorizeze vindecarea și să identifice orice probleme potențiale în stadii incipiente. Astfel, se pot lua măsuri corective în timp util, dacă este necesar.
 • Urmărirea simptomelor neobișnuite: În timpul perioadei de recuperare, este important să fii atent la orice simptom neobișnuit pe care l-ai putea resimți. Dacă apare o durere intensă, umflături excesive, sângerări persistente sau orice altă senzație care te îngrijorează, nu ezita să contactezi imediat medicul stomatolog pentru a discuta despre aceste probleme. Este mai bine să abordezi orice neliniște în timp util, pentru a evita complicații sau deteriorări ulterioare.
 • Protejarea dintelui tratat: În unele cazuri, după tratamentul endodontic, medicul stomatolog poate aplica o coroană sau o altă lucrare protetică pentru a proteja dintelui tratat. Dacă ți s-a aplicat o astfel de protecție, este important să respecți cu strictețe indicațiile medicului privind îngrijirea acestei restaurări. Asigură-te că eviți alimentele care ar putea exercita presiune excesivă asupra coroanei și că menții o igienă orală adecvată pentru a prelungi durabilitatea acesteia.

La DentoCalm, pentru un rezultat cât mai bun, tratamentele de canal se efectuează cu ajutorulul microscopului dentar. Astfel avem precizie maximă și evităm complicațiile. Echipa noastră este dedicată, deschisă și transparentă cu pacienții noștri, oferind siguranță și încredere în deciziile de îngrijire a sănătății orale, atât înainte de tratament, cât și după. Vă așteptăm la clinica DentoCalm.

tratament endodontic Cluj, endodontie, tratament de canal

TRATAMENTE DENTARE CLLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

fr_FRFR