telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm
De ce implanturi dentare marca Straumann?
juin 25, 2021
urgente stomatologice Cluj - urgente dentare Cluj
Dentofobia sau anxietatea la stomatolog (frica de dentist)
juillet 14, 2021
preventie afectiunid entare Cluj - stomatologie Dentocalm

Vizita periodică la dentist este, pe lângă o igienă riguroasă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea orală, iar prevenția este cea mai accesibilă și ușoară metodă de a evita tratamentele stomatologice costisitoare. Clinica dentară Dentocalm recomandă consultația și igienizarea dentară cel puțin o dată la 6 luni.

Protocolul de profilaxie implică o serie de proceduri medicale menite să asigure sănătatea dinților și a gingiilor pe termen lung. Mai jos se regăsesc procedurile de profilaxie și prevenție disponibile în clinica stomatologică Dentocalm.

Relevarea plăcii bacteriene cu revelator de placă

Relevarea plăcii bacteriene se face la începutul unei ședințe de igienizare, folosind un revelator de placă. Ce este revelatorul de placă? Acesta este un produs cu substanțe colorante, care evidențiază depunerile de placă și tartru, ajutând la ghidajul igienizării complete. Cu ajutorul revelatorului de placă, medicul stomatolog va putea identifica zonele dentare care au nevoie de mai multă atenție la periaj. Anumiți producători au dezvoltat revelatoare care au capacitatea de a colora placa mai veche de 3 zile cu o nuanță diferită față de aceea recentă, dar și față de tartru. Produsul colorant folosit vine sub formă de gel care se aplică cu o pensulă sau un burețel pe dinți, o pastilă care se mestecă preț de câteva minute sau un lichid cu care se clătește gura un interval de timp. La sfârșitul procesului de igienizare, nici o pată de revelator nu va mai fi prezentă.

Detartrajul profesional cu ultrasunet în clinica stomatologică DentoCalm

Detartrajul este procedura stomatologică prin care tartrul depus pe dinți, supra și subgingival, este îndepărtat cu ajutorul instrumentelor ultrasonice. Placa și tartrul depuse irită și inflamează gingia, favorizând apariția bolii parodontale. Prin detartraj aceste depuneri sunt dislocate și îndepărtate. Detartrajul nu afectează structurile dentare în nici un fel. Frecvent, sensibilitatea dentară la stimuli termici (cald, rece) sau chimici (dulce) poate apărea după această procedură. Sensibilitatea dentară se datorează faptului că tartrul depus subgingival presează gingia și o decolează de pe dinte, iar prin îndepărtarea depozitelor rădăcinile dentare ajung să fie expuse.

Detartraj profesional cu Air-Flow Cluj (minim invaziv)

Procedura Air-Flow constă în pulverizarea cu presiune a unui jet de aer și apă în combinație cu particule de bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta ultimele resturi de depuneri și eventualele pete dentare. Practic, această procedură acționează ca o sablare a tartrului de pe suprafața dinților, lăsând dintele curat. Air-Flow-ul este minim invaziv, nu lezează țesuturile dentare (dintele este mult mai dur decât tartrul) și nu prezintă nici un risc.

detartraj Air-Flow Cluj - albire dentara Cluj

Periaj profesional Cluj

Periajul executat de către medicul stomatolog se face cu ajutorul piesei de mână, la care se atașează o periuță, și a unei paste speciale, destinate exclusiv utilizării profesionale. Pasta este una ușor abrazivă, care curăță și lustruiește suprafața dinților. Periajul profesional completează schema de igienizare în clinica stomatologică.

profilaxie dentara Cluj

Fluorizare dentară Cluj

Fluorizarea se indică ca o formă de prevenție împotriva cariilor dentare, remineralizând smalțul și crescându-i rezistența în fața acțiunii acizilor. De asemenea, este un tratament indicat și în cazul sensibilității dentare localizate sau a cariilor incipiente.
Ce este fluorul? Fluorul este un mineral prezent în apa potabilă și în unele alimente, dar este adăugat și în produsele pentru igiena orală — paste și ape de gură. Fluorul se administrează la indicația medicului stomatolog, fie de către acesta în cabinet sau de către pacient, acasă. Administrarea nesupravegheată implică riscuri, dat fiind faptul că fluorul în exces este toxic.

Sigilare șanțuri și fosete Cluj

Sigilarea șanțurilor și a fosetelor presupune aplicarea în strat subțire a unui material compozit fotopolimerizabil sau a unui glassionomer pe molarii și premolarii neafectați de carie. Astfel, se împiedică acumularea de placă și resturi alimentare pe suprafața masticatorie a dinților. Sigilarea se face atât în stomatologia pediatrică (la copii), cât și în stomatologia generală (la adulți). Această procedură nu presupune intervenții de reducție (șlefuire) a țesutului dentar și este o metodă excelentă de a preveni apariția cariei dentare.

Nici una dintre procedurile prezentate mai sus nu implică anestezie sau durere, iar confortul pacientului este mereu prioritar pentru echipa noastră.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

fr_FRFR