fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
albire dentara Cluj-Napoca
Albirea dentară profesională: despre procedura de albire și îngrijirea post-procedură
septembre 29, 2021
tratamente stomatologice in rate - dobanda zero
Acum ai tratamente stomatologice în RATE prin TBI Pay
octobre 7, 2021
urgente dentare Cluj - urgente stomatologice - stomatologie non-stop

Nu există o soluție universală pentru un zâmbet sănătos. Nu există doi pacienți la fel și fiecare caz este unic în felul său, așa că medicii stomatologi au competența să propună tratamente și abordări diferite pentru fiecare pacient în parte.

Cu toate acestea, dentiștii se confruntă frecvent cu mituri sau concepții greșite despre sănătatea orală, distribuite pe internet sau din gură în gură. Urmând sfaturi neavizate puteți face mai mult rău decât bine sănătății orale, chiar dacă se folosesc “leacuri” naturale sau care par inofensive. Pentru orice fel de afecțiune dentară consultați medicul stomatolog înainte de aplicarea oricărui tratament găsit online. Unii dentiști vă vor recomanda tratamente naturiste, dar numai după ce se asigură ca acestea se potrivesc situației dumneavoastră.

aparat dentar Cluj, aparat safir, aparat dentar copii, ortodontie

Iată câteva din cele mai populare mituri și stereotipuri despre sănătatea bucală:

1. Ața dentară nu este importantă pentru igiena orală

Mulți pacienți evită să folosească ața dentară din diverse motive, iar cel mai frecvent aceștia consideră că nu este necesară. Ața dentară nu numai că elimină resturile alimentare care rămân interdentar, dar elimină și o parte din placa bacteriană. Altfel, dacă evitați folosirea aței dentare, igienizarea suprafețelor laterale ale dinților este incompletă. Aceste suprafețe reprezintă 30% din suprafața totală a unui dinte. O igienă orală completă include folosirea periuței dentare, a apei de gură și a aței dentare.

aparat dentar Cluj, aparat safir, aparat dentar copii, ortodontie

2. Guma mentolată poate să înlocuiască periajul dinților

Adesea, pacienții consideră că mestecarea gumei mentolate poate înlocui periajul dentar. Acest lucru nu este adevărat, mentolul oferind o falsă senzație de curățare. Guma de mestecat stimulează producția de salivă, ceea ce poate ajută la îndepărtarea resturilor mari de alimente și la reîmprospătarea respirației, însă placa bacteriană nu poate fi eliminată în acest fel. Periajul dentar nu poate fi înlocuit de niciun produs auxiliar.

3. Igienizarea dentară profesională afectează dinții și îi face mai sensibili

Îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene acumulate pe suprafața dinților este adesea asociată, în mod eronat, cu sensibilitatea dentară. Igienizarea dentară profesională nu afectează smalțul dinților. Tartrul depus în zona gingiei orale o determină să se desprindă și să se retragă de pe rădăcina dinților. Astfel, prin igienizare, tartrul depus se elimină și lasă expusă suprafața radiculară a dinților. Acesta e motivul pentru care simțim sensibilitate dentară crescută după igienizarea în cabinetul stomatologic. Acest aspect poate fi evitat prin controale și igienizări periodice efectuate de către medicul dentist și printr-o igienă orală riguroasă.

4. Dacă nu te deranjează nimic la dinții tăi, nu e necesar să mergi la dentist

Procesele carioase își fac simțită prezența numai după ce ajung într-un stadiu avansat. La fel, tartrul provoacă afecțiuni dentare serioase fără a simți durere sau disconfort. Controlul stomatologic periodic este gândit pentru a evita tratamentele extensive și invazive prin prevenție. Nu vă prezentați la dentist numai când doare, căci tratamentul va fi mai complicat și mai costisitor decât dacă medicul ar fi avut ocazia să preîntâmpine problemele dumneavoastră orale.

5. Sângerarea gingiilor e normală

Periajul agresiv sau acumularea de tartru și placă bacteriană provoacă sângerarea gingiilor, dar acest lucru nu este normal și nu ar trebui ignorat. De exemplu, boala parodontală se manifestă și prin sângerarea gingiilor, iar aceasta duce la pierderea dinților dacă este lăsată netratată. Medicul stomatolog vă poate vorbi despre tehnica corectă de periaj sau vă poate recomanda tratamente pentru a stopa sângerarea gingiilor, în funcție de cauza sângerării.

6. Pasta de dinți trebuie să facă spumă ca să fie eficientă

Nu toate pastele de dinți sunt concepute pentru a spuma, dar asta nu înseamnă că nu sunt eficiente. Dacă eticheta pastei menționează că nu conține surfactanții lauret-sulfat de sodiu (SLES) sau lauril-sulfat de sodiu (SLS), aceasta nu va face spumă, însă curăță la fel de bine ca o pastă cu aceste ingrediente.

7. Bicarbonatul de sodiu sau sucul de lămâie albesc dinții

Bicarbonatul de sodiu este alcalin și cu efect abraziv. Acesta nu pătrunde în structura dinților pentru a-i albi, el poate doar să îndepărteze stratul superficial de pe suprafața dinților. Din păcate, bicarbonatul de sodiu este prea abraziv și poate provoca sensibilitate dentară, precum și iritații la nivelul gingiei. Sucul de lămâie este foarte acid și poate compromite smalțul dinților prin eroziune, în niciun caz nu ajută la albirea dinților.

Tratamentele naturiste aplicate după ureche, sau miturile despre igiena orală transmise din generație în generație pot provoca afecțiuni bucale serioase, agravându-le pe cele existente. Tratamentul și indicațiile cu privire la sănătatea dinților sunt utile numai când vin din partea unui medic stomatolog care vă cunoaște afecțiunile și istoricul medical.

urgente dentare Cluj - urgente stomatologice - stomatologie non-stop

#clinica stomatologica Dentocalm #implanturi Fast and Fixed #sigilare dentara Cluj #protetica dentara Cluj #proteze scheletate #proteze dentare #sinus lift Cluj #chirurgie orală #terapie laser #laser stomatologic #tratament laser parodontoza #igiena dentara #recomandari aparate dentare #mini implanturi ortodontice #tratamente de canal #tratamente endodontice Dentocalm #sterilizare instrumente stomatologice #tratamente parodontoza Cluj #parodontita #cauze boala parodontala #simptome parodontita #proteze dentare #parodontologie #gingivita #tratament parodontoza #protetica dentara #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentara #aparate dentare #aparate ortodontice #aparate dentare invizibile #ortodontie #albire dentara #fatete dentare #estetica dentara #implanturi dentare #implantologie #obturatii  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică #dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité