telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
aparat dentar Spark Cluj, aparate dentare Cluj, tratament ortodontic
De ce să alegi aparatul dentar invizibil Spark? Tipuri și etapele tratamentului
avril 17, 2024
tratament articulatie ATM Cluj, ortodontie Cluj aparat dentar
Ghid pentru recunoașterea și gestionarea problemelor temporo-mandibulare
mai 8, 2024
aparat dentar Cluj, igienizare dentara

Menținerea unei igiene orale adecvate în timpul tratamentului ortodontic cu aparat dentar, este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. Aparatul dentar poate crea spații în care se pot acumula resturi alimentare, crescând riscul de carii dentare, inflamație gingivală și alte probleme dentare. Prin urmare, o atenție deosebită trebuie acordată igienei orale pentru a preveni astfel de complicații. În acest articol, vom discuta sfaturi și tehnici cheie pentru a menține o igienă orală corectă în timpul purtării aparatului dentar.

 

Cum îți îngrijești dantura corect când porți un aparat dentar?

 

1 Periajul regulat și corect

Periajul dentar regulat este esențial pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii dentare bacteriene. Cu toate acestea, atunci când purtați un aparat dentar, este necesar să vă adaptați tehnica de periaj. Folosiți o periuță de dinți cu peri moi și un cap mic pentru a ajunge mai ușor în toate zonele gurii. Încercați să periați fiecare dinte individual, atât pe partea superioară, cât și pe cea inferioară a aparatului, într-un unghi de 45 de grade față de suprafața dintelui. Asigurați-vă că periați atât partea de sus a brackeților, cât și partea inferioară.

aparat dentar Cluj, igienizare dentara

 

2 Utilizarea aței dentare și a periuței interdentare

Curățarea între dinți este la fel de importantă ca și periajul. Cu toate acestea, purtarea unui aparat dentar poate face această sarcină mai dificilă. Ața dentară poate fi trecută sub arcadă cu ajutorul unui capăt rigid al acestuia. De asemenea, puteți folosi periuțe interdentare pentru a curăța între brackeți și sub arcul aparatului dentar.

 

3 Clătirea cu apă și utilizarea apei de gură

Clătirea cu apă după periajul și folosirea aței dentare poate ajuta la îndepărtarea resturilor de alimente și a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile. De asemenea, utilizarea unei soluții de gură poate ajuta la reducerea bacteriilor și a riscului de inflamație gingivală. Consultați întotdeauna ortodontul înainte de a utiliza orice tip de soluție, deoarece unele ingrediente pot fi dăunătoare pentru unii pacienți.

 

4 ‌Optați pentru o alimentație sănătoasă

În timpul tratamentului cu aparat dentar, este important să aveți grijă și de alimentația dumneavoastră. Evitați alimentele tari și lipicioase care ar putea deteriora aparatul dentar sau ar fi dificil de curățat. În schimb, optați pentru alimente moi și sănătoase, cum ar fi legumele, fructele, carnea tăiată în bucăți mici și alte alimente ușor de mestecat.

Reducerea consumului de zahăr poate ajuta la prevenirea cariilor dentare și a altor probleme dentare. Fiți conștienți de cantitatea de zahăr pe care o consumați și încercați să limitați consumul de alimente și băuturi zaharoase.

aparat dentar Cluj, igienizare dentara

 

Vizite regulate la medicul dentist specialist ortodont

Nu uitați să vă programați regulat la medicul dentist ortodontic pentru verificări și ajustări. Aceste vizite sunt esențiale pentru a vă asigura că tratamentul progresează conform planului și că nu există probleme de sănătate orală care trebuie abordate. Dentistul și ortodontistul vă pot oferi, de asemenea, sfaturi personalizate pentru îngrijirea orală în timpul purtării aparatului dentar.

 

Sfaturi de care trebuie să ții cont pe parcursul tratamentului

Dacă experimentați disconfort sau durere în timpul purtării aparatului dentar, sau dacă observați orice problemă, cum ar fi brackeți sau fire dentare desprinse, contactați medicul dentist specialist ortodont pentru a obține ajutor imediat.

La începutul tratamentului cu aparat dentar, este posibil să experimentați un disconfort ușor sau o senzație de presiune. Puteți adăuga sfaturi și tehnici pentru gestionarea acestui disconfort inițial, cum ar fi consumul de alimente moi sau aplicarea de comprese reci pe zona afectată.

Pe măsură ce tratamentul ortodontic progresează și poziția dinților se modifică, este posibil să fie necesară ajustarea rutinei de îngrijire orală. Recomandați cititorilor să solicite sfaturi și recomandări suplimentare de la ortodont pentru a se adapta schimbărilor în timpul tratamentului.

Vă așteptăm la Clinica DentoCalm pentru a avea o experiență a tratamentului ortodontic cât mai plăcută. Menținerea unei igiene orale corecte în timpul tratamentului cu aparat dentar este esențială pentru sănătatea dentară pe termen lung. Cu o atenție specială la periajul regulat, utilizarea aței dentare, clătirea cu apă și alimentația sănătoasă, puteți preveni problemele dentare și puteți obține un zâmbet sănătos și frumos.

 

aparat dentar Cluj, igienizare dentara

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

 

fr_FRFR