telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
15% reducere la orice Implant Dentar
avril 12, 2017
Tot ce trebuie sa stii despre alegerea periutei de dinti!
juin 15, 2017

Una dintre afecțiunile frecvent întâlnite la femeile gravide este Gingivita. Gingivita este o afecțiune a gingiei care este cauzată de placa bacteriană și se manifestă prin înroșirea gingiilor, durere și sângerare în timpul periajului.

În perioada sarcinii multe femei se confruntă cu gingivita fără să știe că un procent cuprins între 50% – 70% dintre gravide se confruntă cu exact aceași problemă.

Gingivita se manifestă de obicei între a doua și a opta lună de sarcină și are ca și cauză principală variația nivelului hormonal ce determină modificări în compoziția salivei care favorizează depunerea plăcii bacteriene.

Cum prevenim gingivita?

În faza incipientă gingivita este destul de ușor de tratat. Prin vizitele regulate la medicul dentist dar și cu ajutorul unei igiene orale corespunzătoare putem preveni apariția acestei afecțiuni.

Când ne referim la igiena corespunzătoare trebuie să luăm în considerare:

  • Periajul CORECT realizat de 2 ori pe zi (dimineața și seara);
  • O alimentație corectă care să susțină maxilarul, țesutul gingival și dinții prin aportul de nutrienți necesari;
  • Folosirea aței dentare și a apei de gură pentru îndepărtarea plăcii bateriene și a resturilor de mâncare rămase după periaj;
  • Igienizarea profesională (detartrajul) trebuie realizată regulat pentru a preveni instalarea bolilor gingivale și menține sănătatea cavității orale.

Se poate face anestezie in timpul sarcinii?

Au fost realizate o serie de studii care să determine factorul de risc în ceea ce privește anestezia locală în cazul gravidelor. Rezultatele au atestat că anestezia locală pentru tratamentele stomatologice nu este asociată cu riscul crescut de probleme de sănătate în cazul viitorilor copii. Cu toate acestea trebuie avut în vedere faptul că primul trimestru de sarcină și ultimul sunt perioadele cele mai sensibile și nu este indicat să intervenim cu tratamente stomatologice. Insă, în cazul unei urgențe stomatologice este absolut necesar să vă prezențați la medicul dentist indiferent de stadiul în care vă aflați. Stresul cauzat de durerile dentare puternice este cu siguranță mai periculos decât anestezia locală realizată cu lidocaină, bupivacaină sau prilocaina.

Medicul dentist este foarte bine informat și va ști cum să adapteze tratamentul în funcție de evoluția sarcinii. O colaborare eficientă medic – pacient – ginecolog este soluția ideală pentru a identifica procedura potrivită în funcție de starea de evoluție a sarcinii.

Se pot face radiografii in perioada sarcinii?

Radiografiile dentare nu sunt recomandate în cazul gravidelor. Sunt situații în care realizarea unei radiografii dentare este absolut necesară. În astfel de situații se iau măsuri sigure de protecție în ceea ce privește glanda tiroidă și a abdomenului prin utilizarea șorțului anti-radiații.

Ce facem in cazul unei urgente stomatologice aparute in perioada sarcinii?

În caz de urgență stomatologică, indiferent de cauză și de starea de evoluție e sarcinii este absolut necesar să contactați medicul dentist. La Clinica Stomatologică Dentocalm există un program de urgențe stomatologice disponibil 24h/24h la care puteți apela cu încredere.

La Dentocalm, am constatat in ultimele săptămâni o creștere a numărului de paciente gravide care ne contactează pentru situații de urgență. În perioada sarcinii, sănătatea orală a mamelor este afectată de o serie de modificări ale organismului motiv pentru care trebuie insistat asupra igienei orale și interveni imediat atunci când apar probleme. Doamna doctor Magdalena Crișan recomandă viitoarelor mămici consultațiile preventive prin care pot fi evitate astfel de situații și o foarte bună rutină de igienă a cavității orale.

In luna iulie la Clinique Dentocalm sarbatorim fericirea si schimbarea in bine. Luna aceasta o dedicam viitoarelor mamici, pentru care am pregatit un pachet stomatologic special: consultatie gratuita, instructaj de igiena orala adaptat nevoilor si 50 % reducere la igienizare.

Ne poti contacta pentru programare/detalii <<AICI >> sau ne poti apela la numarul de telefon 0774 070 690, de luni pana vineri in intervalul orar 09:00: 20:00.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

fr_FRFR