fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
preventie afectiunid entare Cluj - stomatologie Dentocalm
Prophylaxie dentaire dans la clinique dentaire Dentocalm
juillet 7, 2021
urgente stomatologice Cluj - Clinica dentara Dentocalm
Urgences dentaires ? Que sont les urgences dentaires et comment y faire face ?
juillet 21, 2021
urgente stomatologice Cluj - urgente dentare Cluj

Frica de stomatolog este adesea întâlnită, iar cei mai mulți dintre pacienți reușesc să își depășească emoțiile și să colaboreze cu medicul, însă pentru alții frica de stomatolog este atât de puternică încât refuză să se prezinte la controalele periodice sau să treacă prin intervențiile dentare necesare. Durerea dentară insuportabilă și imposibilitatea de a-și desfășura activitățile zilnice din cauza acestora sunt singurele motive pentru care acești pacienți acceptă să se așeze în scaunul dentistului.

Teama exagerată de stomatolog se numește dentofobie și se manifestă fizic prin atacuri de panică, stare de leșin, senzație de sufocare, frisoane și transpirație abundentă.

urgente stomatologice Cluj - urgente dentare Cluj

Cauzele anxietății dentare

O serie de cauze pot fi răspunzătoare pentru anxietatea dentară, printre care:

  • experiențele neplăcute din trecut, cel mai adesea cu origini în copilărie;
  • frica de durere;
  • teama de a fi judecat sau jena în fața criticilor referitoare la condiția dinților și a igienei dentare, venite din partea medicului stomatolog;
  • incapacitatea de a-și controla anumite reflexe, cum e cel de deglutiție;
  • disconfortul creat de invadarea spațiului intim — spațiul intim reprezintă o distanță de aproximativ 45 cm radial in jurul unei persoane, iar încălcarea acestui spațiu în condiții de stres provoacă o stare de nesiguranță.

Senzația de teamă este declanșată fie intrinsec, de gândurile pe care un pacient le are (de exemplu, “Mă va durea? Îmi va face medicul anestezie? Trebuie extras dintele? Va lucra cu freza?”), fie de factori extrinseci. Aceștia din urmă includ: mirosul soluțiilor antiseptice și a materialelor utilizate în tratamente, sunetul turbinei dentare, echipamentul de protecție a personalului clinicii dentare (mască, mănuși, vizieră), instrumentarul stomatologic (în special cel înțepător).

Tratamentul dentofobiei sau a fricii de stomatolog

Dentofobia se ameliorează în timp, dacă pacientul are parte de tratamente stomatologice la standarde înalte, din partea unei echipe empatice, care să îi înțeleagă nevoile și să îl trateze cu respect.

Noile tehnologii din domeniul stomatologiei reușesc cu succes să excludă tratamentele dureroase, ședințele de lungă durată și recuperarea anevoioasă. Așadar, factorul durerii este complet eliminat.
Un alt aspect important în înlăturarea fricii de stomatolog îl reprezintă însuși medicul dentist. Acesta trebuie să afișeze empatie și înțelegere față de pacient. Senzația de frică va fi mai ușor depășită dacă pacientul are încredere în medicul ales. Explicarea fiecărui pas din protocolul stomatologic poate fi liniștitor pentru unii pacienți. De asemenea, este importantă stabilirea unui “gest de atenționare” (de exemplu, ridicarea mâinii stângi) — atunci când pacientul are nevoie de o pauză sau are o întrebare, medicul va reacționa la acest semnal fără a fi perturbat în timpul actului medical.

Amânarea vizitei la stomatolog poate avea efecte negative grave, de la dureri dentare până la instaurarea bolii parodontale și pierderea dinților.
În clinica dentară Dentocalm facem tot posibilul pentru a asigura un mediu relaxant și calm, iar medicii sunt temeinic pregătiți pentru interacțiunea cu pacientul astfel încât să creeze un mediu cât mai plăcut pentru acesta.

#clinica stomatologica Dentocalm #implanturi Fast & Fixed #sigilare dentara Cluj #sigilare dentara Cluj #protetica dentara Cluj #proteze scheletate #proteze dentare #sinus lift Cluj #chirurgie orală #terapie laser #laser stomatologic #tratament laser parodontoza #igiena dentara #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #tratamente de canal #tratamente endodontice Dentocalm #frica de stomatolog #sterilizare instrumente stomatologice #parodontoză #parodontită Cluj #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuale 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité