fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
implanturi dentare Cluj, implantologie Cluj
Implanturi dentare pentru diabetici – cele mai indicate implanturi în cazul bolnavului de diabet
décembre 30, 2021
terapia PRF endoret, tratament cu plasma
Despre avantajele terapiei PRGF Endoret în stomtologie?
janvier 12, 2022
sensibilitate dentara Cluj

Simțiți durere acută atunci când consumați alimente și băuturi reci, calde sau dulci? Înseamnă că știți cum se manifestă sensibilitatea dentară și cât de neplăcută este. Cu siguranță această afecțiune vă împiedică adeseori să consumați alimentele preferate de teama unui nou puseu de durere ascuțită. Sensibilitatea dentară poate fi cronică sau doar temporară, localizată la un dinte sau la mai mulți dinți.

Care sunt cauzele sensibilității dentare?

Atunci când vorbim despre sensibilitatea dentară urmărim cele mai frecvente cauze, și anume:
– deteriorarea smalțului (prin consumul frecvent de alimente acide, periajul agresiv sau prin scrâșnirea dinților) – fără stratul protector dinții transmit către pulpa dentară stimulii externi;
– retracția gingivală (din nou, provocată de periajul agresiv, de vârsta înaintată sau de afecțiunile parodontale);
– cariile dentare;
– fisurile dentare sau în obturațiile pre-existente.

La Dentocalm ne place să identificăm și să tratăm cauzele și nu doar efectele neplăcute ale afecțiunilor dentare. Specialiștii Dentocalm realizează acest deziderat cu ajutorul procedurilor de profilaxie dentară (prevenția afecțiunilor dentare).

profilaxie dentara Cluj

Cum se declanșează sensibilitatea dentară?

Smalțul deteriorat, dentina descoperită sau fisurile în obturații sunt doar câțiva din factorii favorizanți ai sensibilității dentare. Durerea acută este cel mai adesea declanșată de:
– lichide și alimente reci;
– lichide și alimente fierbinți;
– produse alimentare pe bază de zahăr (acadele, ciocolată, suc);
– alimente acide, precum lămâia sau portocala;
– periaj intens.

În paragrafele anterioare am discutat despre cauzele sensibilității dentare, dar și despre factorii declanșatori. Dacă suferiți de sensibilitate, probabil că sunteți familiari cu cei din urmă.

sensibilitate dentara Cluj

Cum se tratează sensibilitatea dentară?

Primul pas pentru realizarea unui tratament corect este punerea unui diagnostic corect. După o consultație generală și o discuție cu medicul stomatolog, acesta va identifica posibilele cauze. Tratamentele făcute în cabinet pot include schimbarea obturațiilor de pe dinții sensibili, tratarea cariilor sau realizarea unei gutiere de bruxism. De asemenea, medicul dentist vă poate prescrie pastă de dinți pentru dinți sensibili sau geluri și creme cu fluor pentru remineralizarea smalțului. Dacă periajul agresiv este una din cauzele sensibilității dentare, vă va fi indicat să schimbați periuța dentară cu una super soft și să regândiți tehnica de periaj pe care o practicați.

stomatologie pediatrica Cluj

În funcție de gravitatea bolii parodontale, în cazul în care suferiți de una, tratamentul poate consta în desensibilizarea zonei expuse sau o grefă gingivală.
În cazul dinților care au suferit abrazii (uzura smalțului din cauza bruxismului) se recomandă refacerea acestor uzuri prin aplicarea unor piese ceramice (cimentarea unor table-top-uri) și astfel se va reface forma inițială a dinților. Dar ce facem facă nu trebuie refăcută forma dintelui și acesta nu a suferit modificări, dar totuși prezintă o sensibilitate foarte crescută la stimuli (rece, cald, dulce). Cel mai eficient tratament și cel mai conservator este tratamentul cu ajutorul luminii laserului dentar. E nevoie de 2-3 ședințe a câte 5 minute fiecare și durerea dispare. Este un tratament pe cât de ușor de realizat, pe atât de eficient.

În concluzie, La clinica stomatologică DentoCalm întâlnim adesea pacienți cu sensibilitate dentară, însă avem și grijă ca aceștia să primească un diagnostic corect și un tratament adecvat. Dacă suferiți de dureri dentare spontane, e timpul pentru o programare la dentist. Vorbim împreună despre cauzele și simptomele pe care le aveți și tratăm ca o echipă medic-pacient afecțiunile identificate.

stomatologie copii Cluj

> clinica stomatologica Dentocalm > implanturi dentare Fast and Fixed > sigilare dentara >  protetica dentara > proteze scheletate > proteze dentare > sinus lift > chirurgie orală > terapie laser > laser stomatologic > tratament laser parodontoza > igiena dentara > recomandari aparate dentare > mini implanturi ortodontice > tratamente de canal > tratamente endodontice > tratamente parodontoza > parodontita > cauze boala parodontala > simptome parodontita > parodontologie > gingivita > tratament parodontoza > protetica dentara > detartraj cu ultrasunete > Air Flow > profilaxie dentara > aparate dentare > aparate ortodontice copii > aparate dentare invizibile adulti > ortodontie > albire dentara > fatete dentare ceramice > fatete dentare no prep > estetica dentara > implanturi dentare > implantologie > obturatii / plombe  > inlay/onlay/overlay > stomatologie Cluj > cabinet stomatologic > clinică stomatologică > dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

Dental Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
dental education

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité