fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
tratamente stomatologice laser Cluj
Laserul în stomatologie și rolul său în clinica dentară DentoCalm
octobre 28, 2021
stomatologie pediatrica Cluj
Stomatologie pentru copii – prima vizită la dentist (stomatologie pediatrică)
novembre 17, 2021
tratament suras gingival - estetica dentara, clincia stomatologica Dentocalm

Există anumite afecțiuni ale zâmbetului care ne deranjează din punct de vedere estetic, însă fără a fi afectată structura dentară și fără caracter patologic. Una din aceste afecțiuni este zâmbetul gingival, sau popular denumit în engleză “gummy smile”.

Ce este surâsul gingival?

Numim surâs gingival expunerea excesivă a gingiei aferente dinților superiori în zâmbet, afecțiune ce poate aduce prejudicii estetice și genera complexe sociale. Se consideră expunere excesivă o înălțime a gingiei aparente în zâmbet mai mare de 3-4 mm, dar această valoare este relativă, importantă fiind încadrarea arhitecturii zâmbetului în armonie cu trăsăturile faciale.

tratament suras gingival - estetica dentara, clincia stomatologica Dentocalm

Descoperirea excesivă a gingiei în zâmbet poate avea mai multe cauze:

– Un defect de erupție a dinților, coroanele acestora rămânând acoperite de un surplus de gingie și os de susținere;
– Hipermobilitatea buzei superioare, a cărei musculatură se poate contracta excesiv, ridicând astfel buza;
– Un exces vertical de înălțime a țesutului osos.

Cum se tratează surâsul gingival?

În primul rând, este necesară o consultație la medicul specialist parodontolog pentru a se putea depista cauza, precum și cea mai minim invazivă și eficientă soluție. Acesta va efectua o serie de măsurători, va face fotografii diagnostice si, dacă sunt necesare, va cere ulterior investigații suplimentare de tipul radiografiilor sau CBCT-ului (Cone Beam Computer Tomography, în română computer tomograf cu fascicul conic).

În ce constă tratamentul surâsului gingival?

În cazul în care principala cauză a afecțiunii este excesul de gingie, aceasta va fi îndepărtată printr-o procedură numită gingivoplastie. Dacă există și un surplus de țesut osos, acesta se va îndepărta prin osteoplastie. Procedurile decurg sub efectul anesteziei locale și sunt realizate cu ajutorul laserului. Gingivoplastia constă în remodelarea țesutului gingival care acoperă excesiv dinții frontali, obținând astfel un efect de reconturare a dinților. În urma intervenției, timpul de recuperare este de aproximativ o săptămână, perioadă în care gingiile se vor simți inflamate și poate apărea un edem local minor. Nu se administrează antibiotice dacă pacientul este clinic sănătos, dar se recomandă antiinflamatoare ușoare și comprese cu gheață.

Pentru cazul în care cauza principală este mobilitatea excesivă a buzei superioare, sau aceasta este asociată cazului anterior, intervenția necesară este repoziționarea chirurgicală a buzei superioare. Procedura presupune realizarea unor incizii minore în interiorul cavității bucale, la baza buzei superioare, îndepărtarea excesului de țesut conjunctiv și sutura în poziție mai joasă a buzei. Timpul de recuperare este de aproximativ o săptămână, edemele postoperatorii fiind mai frecvente în acest caz.

În unele situații clinice, mai ales atunci când pacienții refuză tratamentul chirurgical sau acesta nu este suficient pentru a masca defectul, chirurgia plastică și dermatologică poate veni în ajutor. Injectarea unor cantități minore de Botox sau acid hialuronic la nivelul buzei superioare poate îmbunătăți substanțial rezultatul final.

Ultima cauză a surâsului gingival, excesul vertical de os maxilar, este cea mai greu de corectat. De cele mai multe ori tratamentul este chirurgical, intervenția aparținând domeniului chirurgiei ortognatice și este necesară analiza cazului de către o echipă formată dintr-un ortodont si un chirurg maxilo-facial.

În clinica dentară Dentocalm tratăm surâsul gingival prin metode inovatoare, folosindu-ne de tehnici actuale și aparatură performantă. Intervenția se realizează cu ajutorul laserului pentru a grăbi vindecarea și pentru a spori confortul pacientului în timpul intervenției. Dacă această afecțiune este ceva ce ați dori să schimbați, sunați pentru o programare și specialiștii noștri vă vor explica în detaliu fiecare etapă și vor particulariza metoda pentru situația dumneavoastră.

Dr. Ana Maria Miron - clinica Dentocalm

Dr. Ana-Maria Miron
medic specialist parodontologie @ Dentocalm

#tratamente laser stomatologie #clinică stomatologică DentoCalm #implanturi Fast and Fixed #sigilare dentară Cluj #protetică dentară Cluj #proteze scheletate #proteze dentare #sinus lift Cluj #chirurgie orală #terapie laser #laser stomatologic #tratament laser parodontoză #igienă dentară #recomandări aparate dentare #mini implanturi ortodontice #tratamente de canal #tratamente endodontice DentoCalm #sterilizare instrumente stomatologice #tratamente parodontoză Cluj #parodontită #cauze boală parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #AirFlow #aparate dentare #aparate ortodontice #aparate dentare invizibile #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #cosmetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică #dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité