telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
inlay onlay overlay Cluj
Încrustații dentare: inlay onlay și overlay la clinica dentară DentoCalm
avril 6, 2022
profilaxie dentara Cluj - preventie afectiuni dentare - clinica stomatologie Cluj
Efectele fumatului asupra sănătății orale, de la clinica dentară Dentocalm
avril 20, 2022
proteze dentare Cluj

Proteza dentară mobilizabilă permite pacienților edentați total sau parțial (adică fără dinți pe un segment sau o arcada întreagă) să mănânce, să vorbească și să zâmbească precum o făceau având dentiția naturală.

Ce sunt protezele dentare?

Proteza dentară mobilizabilă este o placă de acrilat roz, modelată după forma maxilarului pe care vine fixată, având dinți artificiali atașați de ea. Deși necesită timp de adaptare, purtarea unei proteze îmbunătățește considerabil calitatea vieții pentru pacienții edentați. Este important ca proteza mobilizabilă să fie îngrijită la fel de bine ca și dinții naturali. De asemenea, igiena orală nu trebuie neglijată doar pentru ca nu mai există dinți pe arcadă.

proteze dentare Cluj, proteze dentare totale, proteze pertiale

Cum se igienizează pacientul edentat?

Pacienților care nu au dinți le recomandăm igienizarea gingiei zilnic cu o periuță foarte moale sau cu o bucata de tifon înfășurată în jurul degetului. Motivul pentru care gingiile se masează chiar și în absența dinților este stimularea circulației sanguine la nivelul gingiilor. Apa de gură este utilă și în cazul pacienților fără dinți, deoarece are un efect antibacterian asupra cavității bucale. Dacă pacientul are dinți restanți pe arcadă, aceștia se spală normal de cel puțin două ori pe zi. În lipsa igienei orale, dar totodată și a dinților, există riscul apariției candidozei orale. Dacă remarcați porțiuni de gingie inflamată constant, de un roșu aprins și cu acumulări de culoare albă, e necesară vizita la medicul stomatolog cât mai curând.

proteze dentare Cluj, proteze dentare totale, proteze pertiale

Cum se igienizează proteza dentară mobilizabilă?

Medicul stomatolog indică pacienților care nu au mai purtat proteză să o poarte tot timpul, la început. Pe măsură ce se obișnuiesc, aceștia pot renunța la purtarea protezei pe timpul nopții. Pentru a îndepărta proteza dentară, se clătește gura cu apă și se destabilizează cu ajutorul degetelor din părțile laterale. Proteza se clătește sub jet de apă călduță și se curăță cu o perie specială cu perii lungi și cu săpun sau detergent de vase. Proteza va fi spălată pe ambele suprafețe. Seara, proteza se imersează într-un pahar de apă. Periodic se poate folosi o tabletă pentru curățarea protezelor (de exemplu, Corega), adăugată într-un pahar cu apă curată. Pentru a reintroduce proteza în cavitatea bucală, nu uitați să o clătiți sub un jet de apă. Dacă este posibil, igienizați proteza dentară deasupra unui vas cu apă sau a chiuvetei în care ați acumulat apă. Astfel, nu riscați fracturarea protezei în cazul în care o scăpați.

Ce nu ar trebui să folosiți pentru igienizarea protezei dentare?

Proteza dentară mobilizabilă este făcută din acrilat, un material asemănător plasticului, așadar poate fi deteriorată dacă se folosesc metode de igienizare greșite. În procesul de curățare a protezei dentare mobilizabile nu ar trebui să folosiți niciodată:
– apă clocotită:
– pastă de dinți (este abrazivă și distruge luciul protezei, în special cele indicate pentru albire)
– produse pe bază de clor;
– pudre abrazive.

Dacă aveți nevoie de o proteză dentară, sunt necesare câteva vizite în clinica stomatologică DentoCalm, la medicul dentist protetician. Pe parcursul lor, veți primi toate indicațiile necesare pentru a vă putea bucura de o experiență pozitivă cu proteza dentară, pentru a putea mânca și zâmbi fără griji. Respectând sfaturile de mai sus privind igiena orală în cazul purtătorului de proteză, vă veți păstra sănătatea cavității bucale și durata de viață a protezei va fi prelungită.

proteze dentare Cluj, proteze dentare totale, proteze pertiale

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

fr_FRFR