fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
stomatologie pediatrica Cluj - dentist copii
Dentiția temporară – erupție și afecțiuni
août 12, 2021
endodontie la microscop Cluj
Tratamentul endodontic la microscop – clinica stomatologică Dentocalm
août 26, 2021
coroane dentare zirconiu Cluj

Ce este zirconiul?

În ultimii ani protetica dentară a evoluat foarte mult. Au apărut o multitudine de materiale noi care au revoluționat medicina dentară. Unul dintre aceste materiale este zirconiul. Oxidul de zirconiu este cel mai durabil tip de material dentar disponibil pe piață. Acesta este de 5 ori mai rezistent și mai dur decât tradiționalele restaurări metalo-ceramice având și cele mai bune proprietăți estetice din rândul materialelor folosite în stomatologie pentru lucrări protetice.

coroane dentare zirconiu Cluj

Avantajele zirconiului în protetica dentară

Restaurările dentare din zirconiu sunt realizate prin proiectarea digitală (3D) a viitoarei piese protetice și frezarea computerizată a acesteia dintr-un bloc solid de zirconiu, cu o acuratețe la nivel de microni. În urma frezării va rezulta o piesa protetică estetică, de culoare albă, asemănătoare culorii dintelui. Datorită absenței metalului, lumina poate penetra materialul (similar cu penetrarea luminii prin dintele natural), oferindu-i transluciditate, aspect foarte important în restaurările frontale.

Acest material este foarte rezistent la forțele masticatorii și are un risc scăzut de fractură, nu se corodează în timp, așadar nu produce iritație gingivală sau gust metalic, ca și în cazul restaurărilor clasice metalo-ceramice. Mai mult decât atât, lucrările protetice din zirconiu sunt mult mai ușoare, pacientul acomodându-se foarte rapid cu acestea. Zirconiul este termo-izolant, astfel variațiile termice nu sunt transmise pulpei dentare, scăzând riscul unei posibile inflamații pulpare. De asemenea, este un material biocompatibil și bioinert, foarte ușor acceptat de corp, scăzând riscul unei posibile reacții alergice. Suprafața lustruită a lucrărilor protetice din zirconiu nu permit aderența plăcii dentare și a tartrului, avantaj care duce la o mai bună sănătate orală.

coroane dentare - protetica dentara Cluj

Tipuri de restaurări dentare din zirconiu:

Coroană dentară ceramică pe suport de zirconiu

Coroana dentară din ceramică pe suport de zirconiu reprezintă îmbinarea perfectă între rezistența metalului alb (zirconiu) și proprietățile estetice ale ceramicii dentare (cunoscută și ca porțelan). Acest tip de restaurare dentară se aplică în situația în care se dorește o lucrare cu rezistență mare, care să satisfacă și pretențiile estetice.

coroane dentare - protetica dentara Cluj

Coroană dentară integral zirconiu

Datorită rezistenței excelente a materialului din care sunt fabricate, coroanele dentare integral zirconiu sunt alegerea ideală pentru porțiunea posterioară a cavității bucale, unde forțele masticatorii sunt puternice. În cazuri particulare, pot fi folosite și în zona frontală, fiind frezate din blocuri cu transluciditate mai mare.

lucrare coroane zirconiu pret

Inlay/onlay/overlay/fațete din zirconiu

Acestea sunt piese protetice frezate integral din zirconiu ce pot fi comparate cu niște “piese de puzzle”. Acestea au rolul de a înlocui fragmente dintr-un dinte parțial distrus, în urma unor procese carioase/fracturi dentare sau pentru a-i oferi o estetică superioară (în cazul fațetelor). Zirconiul folosit pentru aceste restaurări este tratat cu substanțe speciale care îi conferă proprietatea de adeziune (lipire) la țesuturile dentare.

lucrare coroane zirconiu pret lucrare coroane zirconiu pret

În încheiere, pacienții sunt cei care decid dacă doresc să își restaureze dinții cu acest material revoluționar, în funcție de posibilitățile financiare. Recomandăm să discutați cu medicul dvs. înainte de a lua o decizie și să țineți cont că aceste piese protetice longevive au nevoie de o planificare amănunțită.
Durata de viață a unor piese protetice din zirconiu este de cel puțin 10 ani, iar cu o îngrijire corespunzătoare acestea pot rezista mult mai mult timp.
În clinica dentară Dentocalm, indicațiile protetice sunt adecvate situației fiecărui pacient astfel încât să aveți parte de tratament personalizat, profesionalism și confort.

# clinica stomatologica Dentocalm # implanturi dentare Cluj # implanturi Fast & Fixed # sigilare dentara Cluj # protetica dentara Cluj # proteze scheletate # proteze dentare # sinus lift Cluj # chirurgie orală # laser stomatologie # tratament parodontoza # aparate dentare # tratament de canal pret # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție Cluj # albire dentara # fațete dentare ceramice # fatete dentare pret # estetică dentară # obturații #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică # implanturi dentare pret # aparat safir pret # aparat dentar copii # parodontologie # coroane dentare pret # stomatologie copii # stomatologie pediatrica # clinica dentara Cluj # urgente stomatologice Cluj # stomatologie non-stop # urgente dentare Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuale 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité