telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
stomatologie pediatrica Cluj - dentist copii
Dentiția temporară – erupție și afecțiuni
août 12, 2021
endodontie la microscop Cluj
Tratamentul endodontic la microscop – clinica stomatologică Dentocalm
août 26, 2021
coroane dentare zirconiu Cluj

Ce este zirconiul?

În ultimii ani protetica dentară a evoluat foarte mult. Au apărut o multitudine de materiale noi care au revoluționat medicina dentară. Unul dintre aceste materiale este zirconiul. Oxidul de zirconiu este cel mai durabil tip de material dentar disponibil pe piață. Acesta este de 5 ori mai rezistent și mai dur decât tradiționalele restaurări metalo-ceramice având și cele mai bune proprietăți estetice din rândul materialelor folosite în stomatologie pentru lucrări protetice.

coroane dentare zirconiu Cluj

Avantajele zirconiului în protetica dentară

Restaurările dentare din zirconiu sunt realizate prin proiectarea digitală (3D) a viitoarei piese protetice și frezarea computerizată a acesteia dintr-un bloc solid de zirconiu, cu o acuratețe la nivel de microni. În urma frezării va rezulta o piesa protetică estetică, de culoare albă, asemănătoare culorii dintelui. Datorită absenței metalului, lumina poate penetra materialul (similar cu penetrarea luminii prin dintele natural), oferindu-i transluciditate, aspect foarte important în restaurările frontale.

Acest material este foarte rezistent la forțele masticatorii și are un risc scăzut de fractură, nu se corodează în timp, așadar nu produce iritație gingivală sau gust metalic, ca și în cazul restaurărilor clasice metalo-ceramice. Mai mult decât atât, lucrările protetice din zirconiu sunt mult mai ușoare, pacientul acomodându-se foarte rapid cu acestea. Zirconiul este termo-izolant, astfel variațiile termice nu sunt transmise pulpei dentare, scăzând riscul unei posibile inflamații pulpare. De asemenea, este un material biocompatibil și bioinert, foarte ușor acceptat de corp, scăzând riscul unei posibile reacții alergice. Suprafața lustruită a lucrărilor protetice din zirconiu nu permit aderența plăcii dentare și a tartrului, avantaj care duce la o mai bună sănătate orală.

coroane dentare - protetica dentara Cluj

Tipuri de restaurări dentare din zirconiu:

Coroană dentară ceramică pe suport de zirconiu

Coroana dentară din ceramică pe suport de zirconiu reprezintă îmbinarea perfectă între rezistența metalului alb (zirconiu) și proprietățile estetice ale ceramicii dentare (cunoscută și ca porțelan). Acest tip de restaurare dentară se aplică în situația în care se dorește o lucrare cu rezistență mare, care să satisfacă și pretențiile estetice.

coroane dentare - protetica dentara Cluj

Coroană dentară integral zirconiu

Datorită rezistenței excelente a materialului din care sunt fabricate, coroanele dentare integral zirconiu sunt alegerea ideală pentru porțiunea posterioară a cavității bucale, unde forțele masticatorii sunt puternice. În cazuri particulare, pot fi folosite și în zona frontală, fiind frezate din blocuri cu transluciditate mai mare.

lucrare coroane zirconiu pret

Inlay/onlay/overlay/fațete din zirconiu

Acestea sunt piese protetice frezate integral din zirconiu ce pot fi comparate cu niște “piese de puzzle”. Acestea au rolul de a înlocui fragmente dintr-un dinte parțial distrus, în urma unor procese carioase/fracturi dentare sau pentru a-i oferi o estetică superioară (în cazul fațetelor). Zirconiul folosit pentru aceste restaurări este tratat cu substanțe speciale care îi conferă proprietatea de adeziune (lipire) la țesuturile dentare.

lucrare coroane zirconiu pret lucrare coroane zirconiu pret

În încheiere, pacienții sunt cei care decid dacă doresc să își restaureze dinții cu acest material revoluționar, în funcție de posibilitățile financiare. Recomandăm să discutați cu medicul dvs. înainte de a lua o decizie și să țineți cont că aceste piese protetice longevive au nevoie de o planificare amănunțită.
Durata de viață a unor piese protetice din zirconiu este de cel puțin 10 ani, iar cu o îngrijire corespunzătoare acestea pot rezista mult mai mult timp.
În clinica dentară Dentocalm, indicațiile protetice sunt adecvate situației fiecărui pacient astfel încât să aveți parte de tratament personalizat, profesionalism și confort.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

fr_FRFR