fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
tratament retractie gingivala Cluj
Retracția gingivală și cauzele sale
janvier 31, 2022
implant dentar Cluj
5 sfaturi pentru îngrijirea implanturilor dentare, de la clinica stomatologică Dentocalm,
février 16, 2022
grefa gingivala - parodontologie Cluj

Gingia s-a retras de pe dinți, provocând sensibilitate locală și lăsând loc bolii parodontale să se dezvolte în voie. Ce e de făcut în acest caz?
Gingia retrasă de pe dinți nu are capacitatea de a reveni la poziția ei fiziologică, așa ca este necesară intervenția chirurgicală asupra ei pentru a corecta defectul. Această intervenție se numește grefă gingivală și presupune plasarea în locul care se dorește acoperit a unei bucăți de țesut prelevate din cavitatea orală a pacientului. Prelevarea și grefarea se realizează în aceeași ședință, la clinica dentară Dentocalm din Cluj-Napoca.

De ce se realizează grefa gingivală?

Gingia atașată de dinți se poate retrage înspre rădăcinile acestora în timp, dezvelindu-le și provocând sensibilitate locală, predispoziție înspre pierderea dinților și un aspect inestetic al danturii. Retracția gingivală are o serie de factori favorizanți, printre care și cel genetic. Nu există nicio altă soluție exceptând cea chirurgicală pentru a repara acest defect de gingie, însă intervenția a devenit una de rutină, pe care medicul specialist parodontolog, dr. Ana-Maria Miron de la clinica dentară DentoCalm o stăpânește cu succes.

Grefa gingivală poate fi aplicată și la nivelul implanturilor dentare. O gingie sănătoasă și bine reprezentată în jurul implanturilor duce la prelungirea duratei de viață a implantului pe arcadă. Retracția gingivală din jurul implantului poate lăsa alimentele și placa bacteriană să se acumuleze pe suprafața implantului provocând o infecție numită periimplantită – pe cât de dureroasă, pe atât de riscantă pentru integritatea implantului și a zonei adiacente.

implanturi dentare Cluj, ortodontie Cluj

Cum se efectuează grefarea gingivală?

Intervenția de grefă gingivală este specialitatea medicului specialist parodontolog, căci natura intervenției este una parodontologică (la nivelul țesutului gingival). Intervenția începe prin anestezierea locală a locului în care vine plasată grefa, dar și a locului de prelevare a gingiei. Țesutul gingival se ia din vălul palatin (numit și cerul gurii sau palatul dur), fiind ideal pentru reconstrucții gingivale deoarece este fix și suficient de ferm. Bucata de gingie prelevată se fixează la locul intervenției cu ajutorul suturilor resorbabile, printr-o tehnică de microchirurgie. Lamboul creat în această zonă se suturează apoi cu fire chirurgicale clasice. Palatul dur este unul intens vascularizat, așa că vindecarea se va face rapid în această zonă, însă vindecarea completă a grefei durează de la 2 până la 6 săptămâni. Vă vor fi prescrise analgezice și antibiotice, vă vor fi date indicații clare cu privire la tehnica de periaj pe care să o aplicați și la alimentele pe care trebuie să le evitați o perioadă.

implanturi dentare Cluj, ortodontie Cluj

Ce se întâmplă după intervenția de grefă gingivală?

După intervenția de grefă gingivală vă va fi recomandat repausul pentru câteva zile, precum și evitarea consumului de alimente fierbinți, deoarece acestea pot declanșa sângerări spontane și/sau desprinderea grefei gingivale. Antibioticul prescris de medic trebuie luat întocmai, precum și apa de gură terapeutică. Este o perioadă de sensibilitate orală și este recomandat să vă protejați cât mai mult imediat post-operator.

Grefa gingivală este o intervenție delicată, însă medicul parodontolog din echipa DentoCalm, dr. Ana-Maria Miron, vă va fi alături pe tot parcusul acestui proces – de la discuția inițială și până la vindecarea completă.

Programați-vă azi la o discuție și vom vorbi pe larg despre retracția gingivală, cauzele ei și tratamentul în ceea ce vă privește.

implanturi dentare Cluj, ortodontie Cluj

> clinica stomatologica Dentocalm > implanturi dentare Fast and Fixed > sigilare dentara >  protetica dentara > proteze scheletate > proteze dentare > sinus lift > chirurgie orală > terapie laser > laser stomatologic > tratament laser parodontoza > igiena dentara > recomandari aparate dentare > mini implanturi ortodontice > tratamente de canal > tratamente endodontice > tratamente parodontoza > parodontita > cauze boala parodontala > grefa gingivala  > simptome parodontita > parodontologie > gingivita > tratament parodontoza > protetica dentara > detartraj cu ultrasunete > Air Flow > profilaxie dentara > aparate dentare > aparate ortodontice copii > aparate dentare invizibile adulti > ortodontie > albire dentara > fatete dentare ceramice > fatete dentare no prep > estetica dentara > implanturi dentare > implantologie > obturatii / plombe  > inlay/onlay/overlay > stomatologie Cluj > cabinet stomatologic > clinică stomatologică > dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

Dental Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
dental education

# implant dentar Cluj

# implanturi dentare pret Cluj

# fatete dentare Cluj

# fatete ceramica eMax

# aparat dentar Cluj

# aparat safir Cluj

# stomatologie pediatrica Cluj

# stomatologie copii 

# dentist Cluj

# detartraj Cluj

# stomatologie Dentocalm

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité