fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
urgente stomatologice Cluj - Clinica dentara Dentocalm
Urgences dentaires ? Que sont les urgences dentaires et comment y faire face ?
juillet 21, 2021
tratamente boala parodontala Cluj
Parodontoza – cauze și tratament
août 5, 2021
interventia sinus lift, chirurgie orala Cluj-Napoca

Dacă medicul stomatolog v-a indicat o operație de tipul sinus lift înaintea inserării implanturilor dentare, probabil aveți foarte multe întrebări despre această intervenție. Trebuie să știți că este o procedură chirurgicală care vă oferă șansa reabilitării orale cu implanturi dentare chiar dacă ați suferit pierderi osoase în zona sinusurilor maxilare.

Sinusurile maxilare sunt cavități pline cu aer localizate la nivelul osului maxilar, fiind căptușite cu o membrană mucoasă (a cărei inflamație se numește sinuzită maxilară). Aceste membrane pot fi adesea (în 5-25% din cazuri) străpunse de dinții posteriori superiori. Pentru că sinusurile maxilare sunt cele care au raport cu dentiția superioară, dureri acute de dinți se pot resimți în cazul unei congestii sau a unei răceli puternice. Acest lucru se datorează faptului că presiunea asupra sinusurilor se transferă la rădăcinile dinților din maxilarul superior.

Ce este operația de sinus lift?

Operația de sinus lift este o procedură chirurgicală care are rolul de a grefa osul maxilarului în zona molarilor și / sau a premolarilor superiori. Membrana sinusului este desprinsă de os pentru a face loc osului suplimentar. Grefa osoasă se poate realiza cu os propriu recoltat în aceeași ședință de la pacient, cu os de origine animală sau os sintetic. Un medic stomatolog chirurg este pregătit să performeze această intervenție în cabinetul dentar.

interventia sinus lift, chirurgie orala Cluj-Napoca

Când aveți nevoie de sinus lift?

Intervenția de sinus lift se efectuează de obicei atunci când un pacient are osul insuficient de gros în maxilarul superior pentru a susține un implant dentar, lucru care se observă în urma unei radiografii dentare. Implanturile dentare fuzionează cu osul maxilarului printr-un proces natural numit osteointegrare, dar aceasta este dependent de prezența unei anumite cantități de os.

Este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală de sinus lift înainte de inserarea implanturilor dentare dacă:
– osul maxilarului dvs. a fost deteriorat anterior (de exemplu din cauza unei traume)
– un chist sau o tumoare a fost îndepărtat din zonă, afectând cantitatea de os prezentă anterior;
– osul s-a retras din cauza pierderii dinților (40-60% din structura osoasă se poate pierde în primii trei ani de la extracție);
– aveți în mod natural o cavitate sinusală mare sau osul maxilarului subțire.

Pregătirea pentru procedura medicală sinus lift

Pentru început, medicul stomatolog vă va consulta pentru a discuta nevoile dumneavoastră. Ca parte a acestui lucru, vă vor fi indicate o serie de radiografii dentare clasice și de tip CT (computer tomograf), pentru a evalua starea actuală a maxilarului și pentru a stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru această procedură. În plus, se vor efectua anumite analize de sânge, iar dacă unele valori specifice nu sunt în parametrii optimi ei vor fi corectați înainte de intervenție.

Procedura chirurgicală propriu-zisă

Intervenția poate dura de la 30 min pana la 2 ore, în funcție de gradul de dificultate, de anatomia structurilor pe care se intervine și evident, de numărul de implanturi care urmează să fie inserate în osul adiționat. Cel mai frecvent, chirurgul stomatolog creează un mic orificiu în os pentru a dezvălui cavitatea sinusală. Membrana cavității este decolată cu grijă, puțin câte puțin, folosind instrumente special concepute pentru această procedură. După crearea unui spațiu între osul maxilar și membrana decolată, acesta este umplut cu granule din materialul grefei osoase. Membrana sinusală trebuie să rămână intactă – fără perforații în timpul acestei intervenții, de aceea precizia este crucială pe tot parcursul operației.

Există o multitudine de variații în ceea ce privește tehnica de execuție a intervenției, tehnică dependentă de pregătirea medicului dentist. În situația în care adiția osoasă este limitată la unul-doi dinți și e redusă ca și volum, se poate face o intervenție numită sinus lift intern – adică adiția osoasă se realizează direct prin locul de unde a fost extras dintele compromis. Această intervenție are ca rezultat o recuperare mult mai rapidă a pacientului față de intervenția realizată din lateral (numită sinus lift extern).

interventia sinus lift, chirurgie orala Cluj-Napoca

Recuperarea după intervenția de sinus lift

Medicul stomatolog vă va indica o serie de acțiuni pe care să le faceți sau să le evitați în perioada imediat următoare intervenției de sinus lift, cum ar fi să nu fumați, să nu vă suflați nasul, să nu practicați scuba diving sau alte sporturi care ar putea compromite grefa. Uneori, după operație apare tumefacția (umflarea) locală sau un disconfort local. Foarte rar, poate să apară o ușoară sângerare la nivel nazal. Acestea sunt simptome normale în urma intervenției chirurgicale și nu trebuie să vă provoace îngrijorare. Vă va fi prescris și un tratament cu antibiotice, antiinflamatoare și apă de gură antiseptică. Veți fi rechemat la cabinetul stomatologic pentru îndepărtarea firelor de sutură, dar și pentru consultații periodice pentru a aprecia succesul intervenției.

La clinica dentară Dentocalm ne luăm toate măsurile de siguranță înaintea unei intervenții de sinus lift extern sau intern printr-o premedicație corespunzătoare și pregătirea pacientului astfel încât intervenția să decurgă în cea mai mare siguranță. Pentru noi sunt foarte importante atât confortul pacientului, cât și corectitudinea intervenției.

# clinica stomatologica Dentocalm # implanturi dentare Cluj # implanturi Fast & Fixed # sigilare dentara Cluj # protetica dentara Cluj # proteze scheletate # proteze dentare # sinus lift Cluj # chirurgie orală # laser stomatologie # tratament parodontoza # aparate dentare # tratament de canal pret # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție Cluj # albire dentara # fațete dentare ceramice # fatete dentare pret # estetică dentară # obturații #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic #clinică stomatologică # implanturi dentare pret # aparat safir pret # aparat dentar copii # parodontologie # coroane dentare pret # stomatologie copii # stomatologie pediatrica # clinica dentara Cluj # urgente stomatologice Cluj # stomatologie non-stop # urgente dentare Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuale 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité