telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
tratamente dentare varstnici, proteza dentara totala Cluj
Tratamente stomatologice în rândul vârstnicilor
décembre 13, 2023
hipersensibilitate dentinara stomatologie cluj
Hipersensibilitatea dentinară: cauze și metode de prevenție
janvier 9, 2024
chirurgie dento-alveolara Cluj, chirurgie orala Cluj, implant dentar Fast and Fixed

Chirurgia dento-alveolară se concentrează pe intervențiile chirurgicale legate de dinții și structurile lor de susținere în osul maxilar și mandibular, cunoscute sub denumirea de alveole. Această ramură a chirurgiei orale se ocupă în principal de extracțiile dentare și de intervențiile chirurgicale asociate cu dinții și țesuturile din jur. Aceste proceduri au ca obiectiv rezolvarea unor afecțiuni localizate la nivelul cavității bucale, care nu pot fi abordate eficient prin metode minim invazive. Prin aceste intervenții, se urmărește restabilirea stării de sănătate orală, contribuind la îmbunătățirea funcționalității și esteticii.

Discutăm în acest articol despre tratamentele care se găsesc în această ramură și beneficiile acestora.

În cadrul clinicii noastre, punem la dispoziția pacienților o gamă variată de servicii de chirurgie dento-alveolară, având drept obiectiv îmbunătățirea sănătății orale și rezolvarea diverselor probleme asociate cu dinții și structurile lor de suport.

chirurgie dento-alveolara Cluj, chirurgie orala Cluj, implant dentar Fast and Fixed

 

Iată o prezentare mai detaliată a serviciilor pe care le oferim:

 • Extracții dentare simple și complicate: Realizăm atât extracții dentare simple, pentru a îndepărta dinții afectați de carii sau traume minore, cât și extracții complicate, în cazul unor situații mai complexe sau a dinților afectați în profunzime.
 • Extracții molari de minte incluși sau erupți: Tratăm atât molari de minte care nu au ieșit complet pe arcada dentară (incluși), cât și pe cei care au erupt, dar prezintă probleme, cum ar fi afectarea țesuturilor din jur sau poziționarea incorectă.
 • Adiții de os: Intervenim pentru adiții de os, în cazul în care este necesar să se completeze volumul de os pentru a facilita ulterior inserarea implanturilor dentare sau pentru a susține structurile dentare existente.
 • Regularizări de creastă: Efectuăm regularizări de creastă pentru a asigura o suprafață osoasă adecvată în vederea inserării implanturilor dentare sau pentru a corecta probleme anatomice.
 • Rezecții apicale: Această procedură implică îndepărtarea vârfului rădăcinii dentare, adesea pentru a trata infecții persistente sau alte complicații.
 • Alveolotomii: Realizăm alveolotomii pentru remodelarea sau ajustarea formei alveolei dentare în scopul pregătirii pentru proceduri ulterioare.
 • Chistectomii: Îndepărtăm chisturi la nivelul maxilarului sau mandibulei, contribuind la rezolvarea problemelor asociate cu aceste formațiuni.
 • Sinus lift: În cazurile în care osul maxilar superior este insuficient, realizăm proceduri de sinus lift pentru a crea spațiu suplimentar în vederea inserării implanturilor dentare.
 • Inserarea implanturilor dentare: Oferim servicii complete de inserare a implanturilor dentare, contribuind la înlocuirea dinților pierduți și restabilirea funcției masticatorii și a esteticii.

Chirurgia dento-alveolară reprezintă o piesă-cheie în puzzle-ul esteticii dentare, fiind esențial în transformarea și îmbunătățirea aspectului zâmbetului tău. Această disciplină oferă soluții chirurgicale personalizate pentru a aduce beneficii estetice semnificative.

 

Iată cum chirurgia dento-alveolară contribuie la restaurarea unui zâmbet sănătos și frumos:

 • Eliminarea disconfortului cauzat de molarilor de minte: Molarii de minte incluși sau erupți pot cauza disconfort și pot afecta alinierea generală a dinților. Chirurgia dento-alveolară intervine pentru a extrage sau trata acești molari, eliminând astfel disconfortul și prevenind eventualele consecințe negative asupra aspectului feței.
 • Pregătirea pentru procedura cu implanturi dentare: Chirurgia dento-alveolară pregătește zona pentru inserarea implanturilor dentare. Acest lucru restabilește funcția masticatorie și vorbirea, oferind pacienților un zâmbet complet și natural, integrat armonios în cavitatea orală.
 • Regenerarea osoasă și gingivală: Adițiile de os și alte proceduri de reconstrucție pot restabili volumul osos și pot îmbunătăți estetica gingivală. Aceasta este deosebit de importantă în cazul pierderilor osoase cauzate de afecțiuni precum parodontita sau după extracții dentare.

Chirurgia dento-alveolară este despre rezolvarea problemelor dentare și despre transformarea zâmbetului într-o expresie a sănătății și frumuseții. Aceasta nu doar îndepărtează obstacolele estetice, ci creează zâmbete care reprezintă o carte de vizită a sănătății dentare și a stării de bine a pacienților. Vă așteptăm la Clinica DentoCalm, cu tratamente diverse și zâmbete largi!

chirurgie dento-alveolara Cluj, chirurgie orala Cluj, implant dentar Fast and Fixed

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

 

fr_FRFR