fbpx
tel + urgențe 24/7
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
Programmez-vous
stomatologie pediatrica Cluj
Stomatologie pentru copii – prima vizită la dentist (stomatologie pediatrică)
novembre 17, 2021
aparate dentare Cluj - ortodontie adulti
Aparate dentare pentru adulți: Care sunt opțiunile și limitele de vârstă?
décembre 2, 2021
diga dentara, clinica stomatologica Cluj - Dentocalm

Stomatologia a cunoscut mari progrese în ultimii ani, marea majoritate fiind gândite pentru a crește succesul intervențiilor dentare, pentru confortul și protecția pacientului, dar și pentru scurtarea timpului petrecut în scaunul stomatologic.
Una din cele mai simple și totuși eficiente invenții folosite în domeniul medical este diga dentară. Diga este un accesoriu nelipsit din clinica dentară DentoCalm, fiind de un real folos în timpul tratamentelor stomatologice – restaurări coronare și tratamente endodontice (de canal).

Ce este diga dentară în stomatologie?

Diga dentară este o protecție (o folie) subțire de cauciuc sau nitril, în formă pătrată, folosită pentru a crea un câmp operator izolat în interiorul cavității bucale. Această folie are dublu rol de protecție: pe de o parte, protejează zona de lucru (un dinte sau mai mulți) de salivă și bacterii, pe de altă parte protejează cavitatea bucală de substanțele și instrumentele cu care se lucrează. Diga dentară poate fi folosită pentru multiple tratamente, printre care obturații, tratamente edodontice, șlefuirea pentru coroane dentare și fațete, cimentarea coroanelor sau a fațetelor dentare. Tehnica de aplicare a câmpului de digă dentară diferă în funcție de scopul pentru care se aplică și în funcție de anatomia dintelui (sau a dinților) peste care se plasează.

Cum se aplică diga la clinica dentară DentoCalm?

Pentru aplicarea digii dentare, se folosesc câteva instrumente specifice, printre care:

  • clește de digă, numit și forceps;
  • cleme adaptate anatomiei dintelui pe care se fixează — aceste cleme pot fi metalice sau fabricate din plastic;
  • ramă metalică;
  • câmp de digă;
  • perforator de digă.

După stabilirea dinților care urmează să fie izolați de cavitatea bucală, se perforează diga cu ajutorul perforatorului, realizându-se un număr de orificii egal cu numărul dinților care vor fi izolați. Se așează câmpul de digă pe dinți, iar cu ajutorul clemei atașate forcepsului, se fixează câmpul pe unul din dinții izolați. Acesta este momentul în care se aplică rama metalică, care ține diga întinsă. În acest proces se folosesc frecvent și alte accesorii, în funcție de tehnica aleasă, de tratamentul care urmează a fi făcut și de dinții pe care se aplică.

Frecvent, pacienții se tem de diga dentară deoarece cred că nu pot respira cu aceasta, însă vă asigurăm că orice pacient pe care se aplică poate respira și înghiți normal în timpul tratamentului. Nu există riscul de sufocare cu câmpul de digă sau accesoriile acestuia.

clinica dentara Cluj - Dentocalm

Avantajele tratamentelor cu diga în clinica stomatologică DentoCalm

Avantajul principal al câmpului de digă este că asigură un câmp operator uscat, curat și reduce riscul contaminării cu salivă și bacterii.
Acest studiu din 2014 (Lin et. al) (https://doi.org/10.1016/j.joen.2014.07.007) arată că rata de supraviețuire a dinților pe care s-a efectuat tratament de canal este mai mare în cazul dinților izolați cu digă dentară în timpul protocolului de tratament. Diga dentară este un accesoriu care oferă numeroase avantaje și îmbunătățește considerabil rata de succes a tratamentelor, deși nu toți medicii aleg să se folosească de aceasta.

În clinica stomatologică DentoCalm, am ales să introducem diga dentară în toate protocoalele de lucru care permit folosirea acesteia, pentru a asigura pacienților noștri cele mai eficiente tratamente. Le vorbim pacienților noștri pe îndelete despre tratamentele stomatologice pe care le aplicăm și răspundem cu drag tuturor întrebărilor sau nelămuririlor.

> stomatologie pediatrică Cluj > pedodonție > stomatologie copii > tratamente laser stomatologie > clinică stomatologică DentoCalm > implanturi Fast and Fixed > sigilare dentară > protetică dentară > proteze scheletate > proteze dentare > sinus lift > chirurgie orală > terapie laser  > laser stomatologic > tratament laser parodontoză > igienă dentară > recomandări aparate dentare > tratamente de canal > tratamente endodontice > endodonție > sterilizare instrumente stomatologice  > tratamente parodontoză > parodontită > cauze boală parodontală > simptome parodontită > parodontologie > gingivită > detartraj cu ultrasunete > profilaxie dentară > AirFlow > aparate dentare > aparate ortodontice > aparate dentare invizibile Invisalign > ortodonție > albire dentară > fațete dentare > estetică dentară > cosmetică dentară > implanturi dentare > implantologie Cluj > obturații  > inlay/onlay > stomatologie Cluj > cabinet stomatologic > clinică stomatologică > dentist Cluj

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

dentalmarketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
dermamarketing
promovare chirurgie estetica
dental education

fr_FRFR
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
je suis d'accord avec termes et conditions Dentocalm
Cochez la case ci-dessous. Écrivez votre e-mail. Cliquez sur "S'inscrire".
-10% DE REMISE A LA PROCHAINE CONSULTATION CHEZ DENTOCALM
Abonnez-vous à la newsletter. Restez au courant de l'actualité et recevez un code de réduction sur place.
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform
Politique de confidentialité
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des offres exclusives et des recommandations de notre part et de nos partenaires
Cochez ici si vous souhaitez recevoir des articles informatifs gratuits
Comment apprendre efficacement
Écrivez votre email, cochez les cases et cliquez sur le bouton "Je veux le matériel". Vous obtenez un accès instantané.
MATÉRIEL GRATUIT
Datele tale nu vor fi înstrainate sub nicio formă conform Politique de confidentialité