telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
aparate dentare invizibile Cluj
Aparate dentare invizibile – 5 avantaje față de aparatele dentare clasice
septembre 24, 2021
urgente dentare Cluj - urgente stomatologice - stomatologie non-stop
7 mituri frecvent întâlnite în stomatologie
octobre 6, 2021
albire dentara Cluj-Napoca

Albirea dentară profesională este un tratament ideal pentru acei pacienți care își doresc un zâmbet perfect alb într-o singură ședință, printr-o metodă non-invazivă. Albirea dentară profesională se realizează în clinica stomatologică Dentocalm cu ajutorul unei tehnologii avansate a liderului de piață în ceea ce privește sistemele de albire, și anume lampa Beyond.

Cum se efectuează albirea dinților?

Albirea dentară în cabinetul stomatologic este cea mai rapidă, eficace și sigură metodă de albire disponibilă în acest moment. Medicul dentist vă va consulta pentru a stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru această procedură, existând probabilitatea să vă fie recomandată o igienizare profesională înainte de albire.

Un gel fotopolimerizabil de protecție vă va fi aplicat pe gingii, în jurul dinților, dar și în locurile cu retracție gingivală. Această protecție aplicată previne gelul de albire să ia contact cu țesutul gingival. Gelul de albire este unul pe bază de peroxid de hidrogen. Concentrația de peroxid folosită pentru albire este stabilită de către medicul stomatolog, în funcție de nuanța existentă a dinților și de nuanța dorită.

Procesul de albire este accelerat cu ajutorul lămpii Beyond, care folosește surse de lumină UV generate de becuri halogen și LED de culoare albastră. Gelul de albire se aplică și se activează în 2-3 reprize de câte 10 minute. Marea majoritate a pacienților nu simt niciun fel de disconfort în tot acest timp, însă orice inconvenient poate fi semnalat medicului în timpul procedurii, iar acesta poate opri lampa înainte de expirarea timpului.

Cui îi este albirea dentară contraindicată?

Albirea dentară nu este potrivită pentru toată lumea. Motivele care vă pot descalifica temporar sunt prezența cariilor, prezența tartrului și a plăcii bacteriene, dar și vârsta sub 18 ani. Anumite afecțiuni hepatice și hematologice sau tratamentele cu tetraciclină din copilărie care afectează dinții din interior, nu vor permite niciodată albirea acestora. De asemenea, trebuie să știți că obturațiile și dinții tratați endodontic (adică cei fără nerv) nu se vor albi la fel de mult ca și cei integri. De asemenea, coroanele dentare nu își vor schimba culoarea în urma tratamentului de albire.

Ce trebuie să eviți după procedura de albire dentară?

Albirea dinților continuă ca un proces pasiv timp de 24, 48 de ore, timp în care dinții sunt poroși și pot absorbi culoare din alimente sau băuturi. O “dietă albă” este recomandată în perioada imediat următoare după procedura de albire, preferabil pentru următoarele 7 zile. Așadar, sunt de evitat cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu, sucul de roșii, cel de morcovi, afinele și oricare alte alimente și băuturi care pătează.
Mai mult decât atât, este posibil să simțiți un disconfort la rece, însă acesta este un efect trecător.

albirea profesionala a dintilor Cluj

Cât durează efectul albirii dentare?

Albirea dentară profesională nu este permanentă, singura modalitate prin care vă puteți schimba permanent culoarea dinților sunt fațetele dentare. Efectul albirii durează în medie 2-3 ani, cu o îngrijire adecvată — igienă orală corect efectuată și igienizare dentară profesională o dată la 6 luni. Albirea dentară poate fi realizată anual dacă este necesar.

În prezent, există foarte multe metode de albire dentară care se folosesc acasă, însă marea majoritate vin cu un set de riscuri. O albire efectuată acasă nu poate fi una perfect sigură deoarece, printre altele, nu se poate controla concentrația de peroxid și nu se pot proteja gingiile printr-o protecție gingivală. Mai mult decât atât, kiturile de albire pentru acasă pe care le cumpărăm din farmacie vin cu un set de gutiere termoplastice pe care ni le personalizăm singuri. Din păcate, aceste gutiere vor fi intim adaptate pe forma dinților și gelul de albire nu va mai avea loc în ele, ci va refula și o mare parte ajunge să fie înghițit în loc să rămână pe suprafața dinților. Dacă se dorește totuși o albire realizată în confortul căminului, aceasta este posibilă cu kitul de albire de o concentrație mult redusă față de ceea ce se folosește în clinica dentară și cu gutiere personalizate, realizate în cabinet care vor fi astfel concepute încât să prezinte un rezervor de gel pe suprafața vestibulară a dinților. Așadar, gelul va acționa pe toată perioada în care este menținută gutiera în cavitatea bucală. Mai multe despre diferențele dintre albirea făcută în cabinet și cea făcută acasă în acest clip cu medicul nostru stomatolog dr. Marius Popa.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

fr_FRFR