telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
inhalosedarea pentru copii la cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj
Inhalosedarea cu protoxid de azot – solutia pentru vizitele vesele la dentist
février 20, 2018
estetica dentara Cluj
Zambetul cel mai bun „make-up”!
février 20, 2018
Doctor and patient smiling at the dentist - Dentocalm clinic

Ce este abcesul dentar?

Abcesul dentar sau „puroiul la măsea” cum obișnuim să denumim această afecțiune în limbaj popular, reprezintă acumularea unor secreții purulente (în dreptul dintelui) care conduc la inflamarea zonei.

Atunci când ţesutul dentar este foarte deteriorat pot rezulta infecţii la nivelul gingiei şi osului, ambele cu rol de susţinere a dintelui. Prin evoluție, se poate forma abcesul dentar care poate fi însoțit de simptome precum: durere intensă, febră și stare de rău general.

Trecerea de la o carie profundă la abces dentar durează, uneori, foarte puțin timp. De aceea este recomandat să începem tratamentul dintelui afectat în cel mai scurt timp posibil.

 

Cum se poate trata abcesul dentar?

Dacă caria a evoluat spre infectarea pulpei și a rădăcinii, tratamentul presupune înlăturarea infecției de pe canale cu ajutorul unor ace de canal, irigarea canalelor din rădăcina dintelui cu soluție dezinfectantă și umplerea acestora cu un material biocompatibil.

La clinica Dentocalm, acest tratament se va efectua de către medicul endodont. În cazul acestui tip de tratament, utilizăm microscopul optic și un aparat numit apex locator care ne arată lungimea reală a canalului radicular și care ne ajută să localizăm cu precizie vârful rădăcinii.

Există cazuri în care abcesul dentar poate conduce la pierderea definitivă a dintelui. Lăsate netratate, aceste infecții pot favoriza trecerea în sânge a bacteriilor și îmbolnăvirea altor organe. Infecţiile dentare pot reprezenta factor de risc pentru unele boli ale inimii (endocardita), rinichilor, vaselor de sânge (ateroscleroza).

abcesul dentar

Abcesul dentar poate apară şi la dinţii de lapte, prin urmare, părinţii au un rol foarte important în educarea copiilor, pentru ca aceştia să practice o igienă orală corectă. Citește mai multe despre igiena orală la copii în articolul Igiena orală la copii.

Orice carie este un motiv de îngrijorare, de aceea, nu neglija controalele periodice la medicul stomatolog!

Dacă dorești să-ți reamintim de consultația de rutină, ne poți transmite Aici>> iar noi vom ține evidența și îți vom aminti printr-un mesaj, o data la 6 luni, de nevoia realizării unei consultații și a unei igienizări profesionale.

Programează-te online pentru consultație sau contactează-ne la numărul de telefon 0774 070 690 și fii la curent cu starea de sănătate a dinților tăi!

 

Ai văzut oferta noastră de Estetică dentară valabilă până la 18 noiembrie?

Poți vedea detaliile ofertei aici: https://dentocalm.ro/oferta-estetica-dentara/

fr_FRFR