telefon
0774 070 690
orar
l -v: 08:00 - 21:00
rendez-vous
plombe obturatii carii dentare Cluj - stomatologie Cluj
De ce trebuie schimbate plombele de amalgam?
juin 14, 2022
stomatologie Cluj, clinica stomatologie
Cum periem corect dinții?
juillet 13, 2022
albire dinti cu lampa Beyond - stomatologie Cluj

Atunci când ne dorim dinți albi strălucitori, albirea dentară e primul tratament la care ne gândim. Dieta, stilul de viață și înaintarea în vârstă aduc cu sine colorația dinților, motiv pentru care e firesc să ne dorim o schimbare pozitivă în ceea ce privește zâmbetul nostru. Rapidă și accesibilă (în comparație cu alte tratamente permanente), albirea dentară se face în DentoCalm dentaire cu ajutorul lămpii Beyond în aproximativ 60 de minute. Prețul tratamentului de albire dentară diferă în funcție de opțiunea aleasă.

Dacă respectați indicațiile de întreținere a nuanței de alb, efectele albirii se pot observa, în medie, până la 2 ani, ceea ce înseamnă că, deși vizibilă pe termen lung, procedura este reversibilă. Pentru pacienții care nu respectă indicațiile medicului primite în urma tratamentului de albire, schimbarea nuanței de alb se petrece mai repede. Cu toate acestea, nu este recomandat să vă albiți dinții foarte des. Intervalul optim pentru a repeta în siguranță procedura, fără a afecta structurile dentare, este de 2 ani.

albire dentara Cluj - clinica Dentocalm

Primim multe întrebări referitoare la tratamentul de albire, și răspundem în detaliu de fiecare dată. Totuși, am observat o serie de mituri care se perpetuă de-a lungul timpului despre această procedură, mituri care sunt răspândite fie prin cunoștințe, fie pe internet.

Albirea dentară afectează smalțul dentar

Gelul de albire aplicat pe dinți și activat cu ajutorul lămpii Beyond dizolvă colorațiile infiltrate în stratul superior al smalțului, fără a-l afecta în vreun fel. Albirea dentară nu distruge smalțul, nu provoacă fisuri dentare sau carii.

Albirea dentară este permanentă

Deși albirea dentară este o soluție pe termen lung, aceasta nu este permanentă. Cum spuneam și mai sus, efectele albirii dispar sau se atenuează semnificativ în aproximativ 2 ani de la efectuarea tratamentului.

Dinți se pot albi cu suc de lămâie (sau alte tratamente naturiste)

Acizii, precum acidul citric din sucul de lămâie, dăunează dinților dacă este lăsat să acționeze pe dinți sau dacă se consumă frecvent. Smalțul dinților se demineralizează și deschide calea spre formarea cariilor, provocând în același timp sensibilitate dentară. Tratamentele naturiste de albire a dinților nu au efect deoarece nu reușesc să pătrundă în straturile superficiale ale smalțului, așa cum o face gelul de albire, iar abrazia dinților cu prafuri sau săruri (de ex. bicarbonat sau sare de lămâie) nu fac decât să zgârie suprafața dinților.

Tratamentele de albire pentru acasă au același efect ca și albirea dentară profesională

Kit-urile de albire achiziționate din magazine sau de pe internet nu au aceeași concentrație de peroxid (substanța activă de albire) ca și gelul aplicat de medicul dentist, iar efectul lămpii de albire nu poate fi reprodus acasă. Albirea dentară profesională, adică cea efectuată în cabinetul stomatologic, se face sub supravegherea constantă a personalului medical având control asupra fiecărui aspect al intervenției, astfel că orice neplăcere este preîntâmpinată. Pentru o albire sigură și eficientă, cea mai indicată soluție este cea din clinica dentară.

Dinții se pot albi cu pastă de dinți sau gumă de mestecat

Promovate ca fiind potrivite pentru albire, unele paste de dinți sunt mai abrazive și creează un efect de lustruire prin abrazie. Pastele de dinți pentru albire nu au nici pe departe efectul unei albiri dentare profesionale, iar efectul lor este cel mult de igienizare. De fapt, pastele de dinți abrazive sunt contraindicate pacienților cu sensibilitate dentară sau retracții gingivale, deoarece efectul lor abraziv agravează disconfortul dentar. Guma de mestecat reîmprospătează respirația și mărește fluxul de salivă, dar nu are efect de albire.

Coroanele dentare, obturațiile sau fațetele dentare se pot albi

Lucrările protetice nu pot fi albite, acestea fiind inerte și diferite ca și structură față de dinții naturali. Gelul de albire nu acționează asupra suprafeței de ceramică sau compozit a lucrărilor protetice, așa că acestea vor rămâne la fel după albirea dinților. De aceea, e indicat ca obturațiile să fie schimbate după procedura de albire, precum și coroanele sau fațetele.

Albirea dentară profesională este o procedură sigură, atâta timp cât respectați indicațiile medicului stomatolog și nu dați curs sfaturilor din popor sau de pe internet. Platformele de social media sunt acum populate cu trucuri pentru albire (și nu numai!), însă recomandăm să nu asimilați acele informații ca fiind neapărat corecte, având în vedere și sursa din care provin.
Auzim des mituri despre sănătatea orală, însă avem grijă să vă informăm corect la fiecare interacțiune a noastră.

albirea dintilor Cluj - stomatologie Dentocalm

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

fr_FRFR