telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
urgenta stomatologie Cluj
Examinarea urgențelor dentare și prevenirea acestora la clinica stomatologică DentoCalm
December 28, 2022
implant dentar in Cluj la clinica DentoCalm
Sfaturi alimentare după inserarea unui implant dentar
January 25, 2023
endodontie Cluj, medic specialist endocont clinica dentara Dentocalm

Tratamentul de canal (endodontic) este o procedură utilizată în stomatologie pentru a restabilii sănătatea dintelui prin îndepărtarea țesutului bolnav și sterilizarea interiorului rădăcinii dintelui. Datorită evoluției și tehnologiilor din ziua de azi, tratamentele endodontice se realizează cu ajutorul microscopului dentar și a unor instrumente medicale care facilitează un tratament de canal predictibil și cu rezultate favorabile pe termen lung.

tratament endodontic Cluj, tratamente de canal la microscop

De ce să alegi tratamentul endodontic la microscop?

  • Previne pierderea dinților: Cel mai important avantaj este că salvează dintele cariat, astfel evităm extracția dentară.
  • Îndepărtează rapid durerea și disconfortul: Un alt beneficiu al tratamentului de canal este că îndepărtează durerea și infecția. Tratamentul de canal la microscop ameliorează presiunea dată de inflamație din pulpa dintelui și în decurs de o zi sau două, după tratament, pacienții pot reveni la viața lor normală, fără dureri dentare.
  • Împiedică răspândirea infecției la dinții adiacenți: Cauza fundamentală a infecțiilor pulpare este de obicei o carie profundă. Dacă nu este tratată, o acumulare de germeni în această regiune poate provoca o infecție severă, răspândindu-se rapid la dinții vecini. Prin urmare, este esențial să aveți terapie de canal pentru a îndepărta pulpa infectată pentru a preveni dezvoltarea și răspândirea acestor bacterii (se pot răspândi în zonele adiacente sau la distanță).
  • Previne degenerarea maxilarului: Tratamentul de canal păstrează structura dintelui și te ține departe de o posibilă extracție. Tratamentul endodontic corect realizat stimulează vindecarea și la nivelul osului atunci când infecția a distrus o parte din structura osoasă de la vârful dintelui. Din cauza expunerii microbiene și a altor factori asociați cu dinții lipsă, osul maxilarului poate degenera în timp. Prin urmare, tratamentul endodontic ajută la prevenirea viitoarelor probleme ale maxilarului.
  • Îți salvează dinții: Conferă posibilitatea unei restaurări coronare cu ajutorul coroanelor dentare. În timpul tratamentului de canal, medicul dentist curăță zona afectată și acoperă dintele cu o coroană. Coroanele îmbunătățesc semnificativ estetica unui dinte, iar ca urmare a utilizării lor în procedurile de endodonție, restabilesc funcționalitatea și aspectul estetic al dintelui.

Cine are nevoie de un tratament de canal?

  • Pacienți cu carii dentare: Cariile pot răspândi germeni la rădăcinile dentare, ducând la iritarea și inflamarea pulpei.
  • Pacienți cu tratamente stomatologice repetate: Când o persoană a avut tratamente stomatologice repetate pe un anumit dinte, smalțul dentar devine slab, ceea ce de cele mai multe ori duce la necesitatea efectuării unui tratament de canal.
  • Persoane cu traumatisme dentare: Dinții fracturați pot necesita, de asemenea, un tratament de canal. Prin tratamentul de canal îți vei putea menține dintele natural și zâmbetul atrăgător mai mult timp.

endodontie Cluj, medic specialist endocont clinica dentara Dentocalm

Sfaturi de reținut după tratamentul de canal

După finalizarea ședințelor medicul vă va indica dacă este cazul sau nu să urmați un anumit tratament (există situații în care persistă o jenă postintervenție, care dispare după câteva zile cel mult). Este indicat să luați măsuri de precauție și să aveți o deosebită grijă pentru ca tratamentul endodontic să dureze cât mai mult. Amintim folosirea periuței de dinți, a aței dentare regulat, și bineînțeles, rezolvarea celorlalte probleme dentare, plus efectuarea consultațiilor periodice.

Preț tratament endodontic la clinica stomatologică din Cluj, DentoCalm

Costul tratamentului endodontic poate varia foarte mult în funcție de problema dumneavoastră dentară, de câte canale trebuie tratate, unde este localizat dintele infectat, dacă aveți nevoie de o coroană dentară și de cât de gravă este problema dumneavoastră (link: https://dentocalm.ro/tarife-tratamente-stomatologice-preturi-clinica-dentara-dentocalm-cluj/). Tratamentele sunt realizate cu ajutorul microscopului pentru o mai mare siguranță și o calitate îmbunătățită.

Stomatologia este într-o continuă evoluție, iar tratamentul de canal are multe beneficii, dar unul dintre cele mai semnificative beneficii este că înlătură durerile severe, infecțiile dentare și salvează dinții naturali. Te așteptăm la DentoCalm, mereu aici pentru nevoile tale dentare.

tratament endodontic Cluj, tratamente de canal la microscop

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN