telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
endodontie Cluj, medic specialist endocont clinica dentara Dentocalm
Tratament endodontic la DentoCalm. Ce este, când se recomandă și cât costă?
January 4, 2023
extractie dinte, chirurgie orala, stomatologie Cluj
Alveolita postextracțională: Tipuri, cauze, simptome și variante de tratament
February 17, 2023
implant dentar in Cluj la clinica DentoCalm

Implanturile dentare reprezintă o soluție uimitoare, o soluție modernă și de succes pentru restaurarea dinților pierduți. Implantul dentar este o piesă din titan sau ceramică și înlocuiește rădăcina naturală a dintelui, fiind o variantă sigură de restaurare pe termen lung. Inserarea implantului dentar este o intervenție chirurgicală minoră, nu presupune durere și durează aproximativ 20-30 de minute per dinte și în jur de 2-3 ore dacă vorbim despre restaurare completă a unei arcade.

clinica implantologie, implanturi dentare Cluj

Care rol au implanturile dentare mai exact?

Un implant dentar înlocuiește rădăcina care lipsește deci înlocuiește dinții lipsă și îmbunătățește astfel aspectul estetic, previne retracția gingivală, oprește atrofierea osului și oferă posibilitatea unor proteze dentare fixe pe implanturi.

Ce alimente sunt recomandate după intervenția chirurgicală de inserare a implanturilor dentare?

Dacă ai avut o intervenție pentru inserarea unui singur implant dentar, vei putea să mănânci din nou alimentele preferate, destul de repede. Tot ceea ce trebuie să faci este să le mesteci în partea opusă a implantului dentar. Pentru început poți introduce în alimentația ta alimente sigure, ca de exemplu, supe cremă, cartofi fierți, lactate (începând cu ziua a doua), brânzeturi și orez. Recomandăm evitarea alimentelor tari în primele 2 săptămâni.

În urma unei intervenții cu mai multe implanturi, în primele două săptămâni după intervenția chirurgicală, te încurajăm să mănânci doar alimente lichide sau pasate, nici prea calde, nici prea reci. De exemplu, este indicat să mâncați supe la temperatura camerei, dar nu foarte consistente. Mestecatul va fi dificil inițial și vă poate afecta negativ recuperarea. Din a treia săptămână, poți reintroduce în dietă alimente moi, precum terci de ovăz, orez, paste, ouă, pește, tocăniță, brânzeturi proaspete și fructe foarte coapte, precum bananele.

Din a doua lună, procesul de masticație ar trebui să fie unul aproape normal, însă aveți grijă în continuare la zona în care au fost inserate implanturile, încercați să nu puneți prea mare presiune.

Cu timpul, undeva după trei luni, pe măsură ce gingiile se vindecă, puteți introduce mai multe alimente solide care necesită mestecare normală. Fiecare pacient are o călătorie de vindecare diferită. Este important să monitorizați sensibilitatea locului chirurgical în zilele și săptămânile următoare, cu ajutorul unui control stomatologic.

Acestea fiind spuse, recomandăm ca majoritatea pacienților să urmeze o dietă cu alimente moi în primele 10-14 zile. Consumul de alimente bogate în proteine care vă va ajuta la o recuperare fără probleme. De exemplu, piure de cartofi, omleta și produse lactate precum lapte, iaurt și brânzeturi. Nu uita de vitaminele din legumele verzi, precum spanacul care este o masă sățioasă și ușor de mestecat.

clinica implantologie, implanturi dentare Cluj

Ce alimente sunt de evitat după intervenția chirurgicală de inserare a implanturilor dentare?

Evită alimentele crocante, chipsurile, fructele tari, dar și alimentele lipicioase, bomboane, fructe uscate, gumă de mestecat etc. A mânca alimentele potrivite și a le evita pe cele mai puțin bune este doar o modalitate de a vă îngriji implanturile dentare. Fumatul este un obicei care nu e indicat sănătății generale, dar și orale. Odată cu consumul de tutun vă expuneți la un risc mai mare de carii dentare, cancer și alte afecțiuni grave. În plus, nicotina din sânge face ca vindecarea și recuperarea în urma intervenției chirurgicale de inserare implant dentar să fie mult mai grea și chiar poate provoca un eșec al intervenției chirurgicale; asta nu ajută deloc în recuperarea dumneavoastră.

De ce îngrijirea implanturilor este importantă?

La clinica DentoCalm implanturile dentare sunt una din cele mai sigure opțiuni pentru reconstruirea unei danturi grav afectate, iar respectarea sfaturilor medicului stomatolog te vor ajuta ca perioada de vindecare să fie una scurtă și fără dificultăți pe parcurs.

O îngrijire dentară instabilă pune viața implanturilor dentare în pericol. Cu cât avem o igienă dentară amănunțită, o relație deschisă cu medicul stomatolog și controale regulate la stomatolog, pentru a avea mereu sub supraveghere sistemul nostru dentar, cu atât implanturile dentare vor fi în siguranță.

implant dentar in Cluj la clinica DentoCalm

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN