telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
aparate dentare Cluj - ortodontie adulti
Aparate dentare pentru adulți: Care sunt opțiunile și limitele de vârstă?
December 2, 2021
bruxism - aparat dentar Cluj - ortodontie Cluj
Bruxism or teeth grinding - causes, symptoms, treatment
December 15, 2021
fatete dentare Cluj - fatete emax

Clinica stomatologică DentoCalm oferă o gamă vastă de tratamente de protetică dentară: implanturi dentare, lucrări de reabilitare totală, coroane zirconiu, fațete dentare ceramice, fațete dentare no-prep, punți dentare, proteze fixe.

Scopul proteticii dentare este de a reface sau de a înlocui unul sau mai mulți dinți care și-au pierdut capacitatea funcțională, sau care au fost extrași în urma unei afecțiuni iremediabile (ex.: traumatism dentar, carii avansate etc.)

Pentru a-i oferi pacientului un zâmbet echilibrat estetic și funcțional este important ca orice distrucție majoră sau extracție să fie urmată de o lucrare protetică. În caz contrar, osul adiacent începe să se resoarbă și pot apărea dezechilibre importante pe arcadă. Printr-un “efect de domino” întreaga dentiție și structurile de suport sunt afectate după pierderea unui singur dinte.

Ce ce să alegi tratamentele stomatologice de protetică dentară oferite de DentoCalm?

Restaurările dentare protetice din prezent sunt realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație prin contribuția unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, ortodont. Tehnologiile folosite ajută la o diagnosticare foarte rapidă, făcând posibilă vizualizarea/simularea rezultatului final înainte de intervenția propriu-zisă. Cazurile medicale care implică tratament protetic sunt complexe și unice, așa că am făcut tot posibilul pentru a integra cât mai multe soluții de tratament pentru pacienții noștri.

Din categoria lucrărilor protetice amintim:

1. Fațete ceramice și fațetele dentare compozit

Fațetele dentare sunt foițe subțiri de ceramică sau compozit aplicate pe suprafața vestibulară a dinților. Cu ajutorul acestor elemente de protetică, putem ajusta lățimea și lungimea dintelui, dar mai ales culoarea acestuia. Frecvent, fațetele dentare sunt utilizate exclusiv pentru îmbunătățirea permanentă a nuanței dinților frontali, fără a se aduce modificări formei acestora.
Fațetele dentare sunt fabricate în laboratorul de tehnică dentară, de regulă după o șlefuire minim invazivă a suprafeței vestibulare a dinților pentru a le crea spațiu și aderență. După cimentare, fațetele fac corp comun cu dintele natural, astfel încât rezistența lor este una foarte ridicată.

fatete dentare Cluj - fatete emax

2. Incrustații cu materiale nobile sau ceramică (inlay/onlay)

Distrucțiile considerabile de țesut dentar lasă în urmă un dinte cu rezistență compromisă. Incrustațiile de tip onlay (care înlocuiesc cel puțin un perete extern al dintelui) sau inlay refac substraturile dentare pierdute, conferă dintelui rezistență, și reduc riscul apariției cariilor secundare (prin comparație cu obturația obișnuită). Incrustațiile onlay și inlay au o estetică îmbunătățită față de obturațiile clasice și sunt alese în cazul distrucțiilor semnificative, cazuri în care obturațiile ar putea compromite dinții rămași prin presiune pe care o exercită.

3. Coroane dentare pe implanturi

Coroanele pe implanturi, organizate în proteze unidentare (o singură coroană pe implant) sau punți dentare (cu 2 coroane pe implanturile stâlp și cel puțin o coroană intermediară), sunt elementele de protetică cele mai avantajoase pentru a înlocui dinții lipsă.
Implantul are rol de stâlp care înlocuiește rădăcina dintelui pierdut și deasupra lui vine poziționată coroana dentară. Atașarea coroanei de implant se face cu ajutorul unui bont protetic, fie prin înșurubare fie prin cimentare. Datorită sistemului de prindere, coroana nu poate fi îndepărtată de către pacient, fapt care îi conferă o stabilitate excelentă și o rezistență mai mare. O particularitate a punților pe implant este că acestea se fac exclusiv pe implanturi și nu este indicat să fie cuprinși și dinți restanți în cadrul acestor punți, deoarece în timp ar compromite stabilitatea implanturilor în os.
Coroanele pe implanturi pot fi fabricate din metal, zirconiu acoperite cu un strat de ceramică, din zirconiu integral sau integral ceramică. Materialul de fabricație este stabilit de către medic, împreună cu pacientul, în funcție de nevoile medicale și preferințe.

4. Punți dentare pe suport metalic sau de zirconiu

Punțile dentare sunt lucrări protetice fixe menite să restaureze estetic, funcțional și morfologic breșele edentate parțial sau total.
Punțile dentare sunt formate din:

  • elemente de agregare reprezentate de coroane dentare care vin inserate pe dinții stâlpi. O punte dentară va avea întotdeauna cel puțin 2 elemente de agregare, iar dacă întinderea ei este extinsă, numărul elementelor va crește;
  • corpul de punte reprezentat de coroanele care înlocuiesc dinții absenți din breșa edentată, de regulă situate între dinții stâlpi. Corpul de punte are contact cu gingia astfel încât să arate cât mai estetic, dar și să permită igienizarea.

implanturi dentare Cluj - implantologie Cluj

5. Proteze dentare pe implanturi

Protezele pe implanturi pot fi de două feluri: mobilizabile și fixe.
Protezele dentare mobilizabile se atașează pe implanturi prin sisteme metalice cu capse sau șine. Aceste proteze au avantajul unei stabilități îmbunătățite, igienizare facilă și eliminarea nevoii de căptușire în timp.
Protezele fixe se prind de implanturi prin înșurubare. Ele nu pot fi îndepărtate decât de medicul stomatolog pentru a fi igienizare periodic, după care se fixează la loc pe implanturi. Aceste tipuri de proteze conferă pacientului cel mai mare confort deoarece se comportă precum dinții naturali.
Astfel de proteze pot fi realizate în 24-48 de ore și poartă nume diferite – în funcție de marca implantului:

  • Fast & Fixed – Bredent
  • Pro Arch – Straumann

În situația în care e nevoie de adiții osoase extinse se va aștepta o perioadă de 4-5 luni de la inserarea implanturilor și până la lucrarea definitivă înșurubată pe implanturi. Protezele realizate pe implanturi au o estetică deosebită, deoarece sunt realizate din materiale biocompatibile (E-max, ceramică, zirconiu, compozit) pe suport de titan, zirconiu, BioHPP.

6. Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale

Protezele scheletate sunt o soluție foarte bună pentru pacienții care au pierdut un număr mare de dinți pe zone extinse, dar prezintă totuși suport dentar pentru o punte, de obicei în zona frontală. Astfel de cazuri beneficiază de o restaurare protetică fixă reprezentată de puntea dentară cimentată pe dinții restanți și o parte protetică mobilă, reprezentată de o proteză mobilizabilă. Acest tip de tratament este o alternativă bună pentru pacienții care prezintă o pierdere osoasă mare. În astfel de cazuri, pentru o reabilitare pe implanturi ar fi nevoie de adiții osoase extinse.

7. Proteze dentare acrilice și elastice, totale sau parțiale

Acest tip de proteze dentare este confecționat dintr-un material elastic și biocompatibil, reprezentat de o bază roz, care imită gingia, și dinți acrilici sau ceramici atașați. Aceste proteze dentare se folosesc în cazul edentațiilor totale sau parțiale, atunci când punțile fixe sau cele pe implanturi nu pot fi executate.

proteze dentare Cluj - protetica dentara Cluj

De ce să alegeți clinica dentară DentoCalm pentru serviciile de protetică dentară?

În cadrul clinicii DentoCalm din Cluj-Napoca o mare parte din tratamentele protetice se fac digital – de la amprenta optică cu ajutorul scanerului intraoral și până la previzualizarea tratamentului final astfel încât pacienții să vadă care va fi rezultatul acestui tratament înainte chiar de a atinge dintele cu freza. Astfel, eroarea umană este nulă și pacientul va ști de la început cum va arăta zâmbetul său.

Suntem mereu interesați de ultimele noutăți din stomatologie și lucrăm la a implementa protocoalele care se potrivesc echipei și pacienților noștri. Credem că profesionalismul și empatia merg împreună pentru a obține rezultatele așteptate de pacienții noștri.
Folosim aparatură modernă, adaptăm tipurile de tratament pentru fiecare pacient în parte și ne străduim să oferim cea mai bună soluție tuturor celor care ne calcă pragul.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

 

en_USEN