telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
tratamente dentare Cluj, stomatologice Cluj, aparate dentare copii
Cum prevenim problemele dentare în timpul sarcinii?
August 23, 2023
tratamente dentare Cluj, stomatologie Cluj, implant dentar
Vindecare rapidă cu Terapia PRGF Endoret la clinica DentoCalm
October 3, 2023
aparat dentar Cluj tratament ortodontic Cluj

Aparatul dentar reprezintă o necesitate esențială pentru sănătatea orală și este recomandat în primul rând pentru funcționalitatea și beneficiile sale în corectarea problemelor dentare.

Rolul principal al aparatului dentar este să îndrepte dinții și să-i aducă în poziția lor inițială, asigurând astfel o mușcătură corectă. Acest proces nu doar îmbunătățește estetica zâmbetului, ci și contribuie la menținerea sănătății dinților, gingiilor și articulației temporo-mandibulare, având un impact pozitiv și asupra sănătății digestive.

Haideți să vedem care sunt costurile unui aparat dentar ortodontic și cum alegem varianta potrivită. Costul unui aparat dentar poate varia în funcție de tipul de aparat și complexitatea tratamentului necesar. În general, aparatul dentar fix cu brackeți metalici este o opțiune mai accesibilă, dar există și alternative mai estetice și mai discrete, cum ar fi aparatul dentar invizibil Spark sau aparatul dentar transparent din safir. Fiecare tip de aparat are propriile avantaje și poate fi ales în funcție de preferințe și nevoi.

În cadrul clinicii DentoCalm, veți găsi o gamă variată de opțiuni pentru aparatul dentar, iar medicii specialiști vă vor ghida în alegerea celei mai potrivite soluții pentru cazul dumneavoastră.

aparate dentare copii Cluj ortodontie Cluj

 

Cât costă un aparat dentar la clinica DentoCalm?

  • Aparat dentar fix cu brackeți metalici: Prețul unui aparat dentar fix cu brackeți metalici începe de la 2.900 de lei per arcadă. Acesta reprezintă una dintre cele mai tradiționale și răspândite opțiuni pentru corectarea problemelor dentare. Acest tip de aparat este format din brackeți mici, de obicei din metal sau aliaje metalice rezistente, care sunt lipite pe fața externă a dinților. Brackeții sunt conectați între ei printr-un arc metalic flexibil, numit arc ortodontic.
  • Aparat dentar fix cu brackeți ceramici: Un aparat fix cu brackeți ceramici este 3.830 de lei per arcadă. Acesta este o alternativă estetică populară la aparatul dentar fix cu brackeți metalici. Acest tip de aparat utilizează brackeți fabricați din ceramică, care se potrivesc mai bine cu culoarea dinților, făcându-l mai puțin vizibil în comparație cu varianta metalică.
  • Aparat dentar fix cu brackeți din safir: Un aparat fix cu bracketi safir este 4.030 de lei per arcadă. Această variantă este recomandată pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul în mod discret și estetic. Safirul este un material transparent, cristalin, care conferă brackeților o culoare apropiată de cea a dinților, făcând aparatul mult mai puțin vizibil.
  • Aparat dentar invizibil/Spark: Costul unui aparat dentar Spark Clear Aligner începe de la 1000 de euro. Procedura de tratament constă în utilizarea unor seturi personalizate de alignere care trebuie schimbate săptămânal. În urma evaluării medicului ortodont, pacientul primește între 8 și 12 gutiere, ceea ce duce la reducerea semnificativă a numărului de vizite necesare la cabinetul medical. Pe parcursul tratamentului, dinții se vor îndrepta treptat, pe măsură ce gutierele sunt purtate și schimbate în conformitate cu indicațiile primite de către medicul ortodont.
  • Aparate dentare autoligaturante: Un aparat fix-metalic autoligaturant are costul de 4030 de lei per arcadă, iar cel din safir 5030 de lei per arcadă. Bracketurile autoligaturante prezintă un design special, bazat pe un mecanism cu clapetă care prin deschidere-închidere fixează arcul de aliniere în bracketuri.

aparate dentare copii Cluj ortodontie Cluj

 

Cum știi ce aparat dentar ortodontic să alegi?

Alegerea aparatului dentar potrivit pentru tine este o decizie importantă, iar cel mai bun mod de a afla ce aparat este adecvat pentru nevoile și obiectivele tale ortodontice este să consulți un medic specialist în ortodonție. În general, procesul de determinare a aparatului dentar potrivit implică următorii pași:

 

  • Consultație inițială: Medicul somatolog va efectua o examinare completă a danturii tale, va analiza radiografiile și va discuta cu tine despre obiectivele tale legate de tratamentul ortodontic.
  • Opțiuni de tratament: În funcție de evaluarea ortodontistului, acesta îți va prezenta opțiunile de tratament disponibile pentru cazul tău.
  • Preferințe personale: În timpul consultației, poți discuta cu ortodontul și despre preferințele personale. De exemplu, dacă dorești să ai un aparat dentar mai puțin vizibil, poți alege unul din materiale estetice cum ar fi ceramică sau safir, sau chiar sistemul Spark cu gutiere transparente (Spark Aligners).
  • Planul de tratament: Medicul ortodont va crea un plan de tratament personalizat, care să includă tipul de aparat ales și estimarea duratei necesare pentru corectarea problemei ortodontice.

 

Vă așteptăm la clinica DentoCalm pentru tratamente ortodontice de calitate și un zâmbet perfect aliniat.

aparat dentar Cluj tratament ortodontic Cluj

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie orală, terapie laser, laser stomatologic, tratament laser parodontoza, igiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canal, tratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivala, simptome parodontita, parodontologie, gingivita, tratament parodontoza, protetica dentara, aparate dentare copii, detartraj cu ultrasunete, Air Flow, profilaxie dentara, aparate dentare Cluj, aparate ortodontice copii, aparate dentare invizibile adulti, ortodontie, albire dentara, fatete dentare ceramice, fatete dentare no prep, estetica dentara, implanturi dentare, implantologie, obturatii / plombe, inlay/onlay/overlay, stomatologie Cluj, cabinet stomatologic, clinică stomatologică, dentist Cluj, urgenta stomatologica, stomatologie urgente, urgenta durere dinti, stomatologie urgente Cluj, stomatologie non-stop, cabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN