telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
Stresul și sănătatea parodontală, parodontologie tratament parodontoza
Stresul și sănătatea parodontală: Cum influențează stresul sănătatea gingiilor și a dinților
January 24, 2024
stomatologie Cluj, aparat dentar Cluj, ortodontie
Care este legătura dintre infecția dentară și durerea de cap?
February 14, 2024
chirurgie orala Cluj, chirurgie dentara dento-alveolara

Conceptul de pivot dentar, este o tehnologie ingenioasă care ajută la restaurarea zâmbetului, dar și la menținerea sănătății generale a cavității orale. În acest articol vom explora importanța pivotului dentar pentru zâmbet și sănătatea orală și cum această tehnologie reprezintă o soluție eficientă pentru a redobândi încrederea și strălucirea zâmbetului nostru.

Ce este mai exact un pivot dentar?

Pivotul dentar este un dispozitiv stomatologic și are forma unei tije, este adesea necesar atunci când un dinte prezintă deteriorări avansate, cum ar fi carii sau fracturi, care nu pot fi corectate prin proceduri dentare obișnuite, precum obturațiile dentare.

Acest dispozitiv dentar este inserat în rădăcina naturală a dintelui, oferind suportul necesar pentru restaurarea coronară, inclusiv punți dentare sau coroane dentare, care restabilesc funcționalitatea și aspectul danturii. Pivotul dentar se deosebește de implanturile dentare, care înlocuiesc în întregime dinții lipsă. Scopul pivotului dentar este de a păstra rădăcina naturală a dintelui, reprezentând o opțiune mai accesibilă și mai puțin costisitoare decât procedurile de implantologie.

chirurgie orala Cluj, chirurgie dentara dento-alveolara

Un pivot dentar este necesar în următoarele circumstanțe:

  • Dinte grav deteriorat: Atunci când un dinte natural este grav deteriorat din cauza cariilor extinse sau a fracturilor, iar tratamentele dentare obișnuite, cum ar fi obturațiile, nu mai pot fi folosite pentru a-l restaura.
  • Salvarea rădăcinii: Dacă rădăcina unui dinte natural este încă sănătoasă și potrivită pentru fixarea unui pivot, acest dispozitiv poate fi o soluție pentru a menține rădăcina și a restaura funcționalitatea și aspectul danturii.
  • Alternativă la implanturile dentare: Pivotul dentar poate fi o opțiune mai accesibilă și mai puțin invazivă decât implanturile dentare pentru înlocuirea unui dinte lipsă, în special atunci când rădăcina naturală este încă în stare bună.

chirurgie orala Cluj, chirurgie dentara dento-alveolara

Un tratament cu pivot dentar poate oferi mai multe beneficii, inclusiv:

  • Restaurarea funcției masticatorii: Pivotul dentar furnizează o bază solidă pentru coroane dentare sau proteze, permițând pacienților să recâștige capacitatea de a mușca și mesteca în mod normal. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea nutriției și a sănătății generale.
  • Îmbunătățirea aspectului: Pivotul dentar ajută la restaurarea aspectului natural al zâmbetului, asigurând că dinții artificiali sunt bine aliniați și au o culoare și formă corespunzătoare. Acest lucru poate spori încrederea pacientului și îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului.
  • Conservarea rădăcinii dentare: Unul dintre avantajele pivotului dentar este că acesta păstrează rădăcina naturală a dintelui. Acest lucru poate fi important pentru sănătatea pe termen lung a osului maxilarului și mandibulei, deoarece rădăcina menținută ajută la stimularea și menținerea densității osoase.
  • Procedură mai puțin invazivă: În comparație cu implanturile dentare, care implică adesea intervenții chirurgicale mai complexe, procedura de pivot dentar este mai puțin invazivă și mai puțin dureroasă. Pacienții pot avea o recuperare mai rapidă și mai ușoară după tratament.
  • Durabilitate: Pivoturile dentare sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi metalul sau ceramica, ceea ce le conferă o rezistență în timp și o durabilitate semnificativă. Aceasta înseamnă că pacienții pot beneficia de restaurarea danturii lor pe termen lung.
  • Soluție mai accesibilă: Pentru unii pacienți, pivotul dentar poate fi o alternativă mai accesibilă la implanturile dentare, care pot fi mai costisitoare.

Tratamentul cu pivot dentar este un proces care cuprinde mai multe etape și se adaptează în funcție de cazul și nevoile individuale ale fiecărei persoane.

Procesul de inserare a unui pivot dentar începe cu o curățare și pregătire a dintelui afectat. În anumite cazuri, această procedură poate fi precedată de un tratament endodontic, care constă în îndepărtarea nervului și a țesutului pulpar din interiorul dintelui afectat. După acești pași inițiali, medicul dentist pregătește spațiul în interiorul rădăcinii pentru inserarea pivotului dentar, care ulterior va fi folosit pentru montarea coroanei dentare, restabilind forma și funcționalitatea dintelui.

Tratamentul cu pivot dentar oferit de Dentocalm clinic reprezintă o soluție eficientă pentru restaurarea danturii, îmbunătățirea aspectului zâmbetului și restabilirea funcționalității. Procesul de instalare implică evaluare atentă, pregătire precisă și utilizarea materialelor durabile pentru a oferi pacienților un zâmbet sănătos și strălucitor. Cu ajutorul specialiștilor de la Clinica Dentocalm, vă puteți recâștiga încrederea și bucuria unui zâmbet perfect.

chirurgie orala Cluj, chirurgie dentara dento-alveolara

chirurgie orala Cluj, chirurgie dentara dento-alveolara

TAG-URI TRATAMENTE DENTARE CLUJ

clinica stomatologica Dentocalm, implanturi dentare Fast and Fixed, sigilare dentara, stomatologie Cluj, protetica dentara, proteze scheletate, proteze dentare, sinus lift, chirurgie oralăterapie laserlaser stomatologic, tratament laser parodontozaigiena dentara, recomandari aparate dentare, mini implanturi ortodontice, tratamente de canaltratamente endodontice, tratamente parodontoza, parodontita, cauze boala parodontala, grefa gingivalasimptome parodontitaparodontologiegingivitatratament parodontozaprotetica dentaraaparate dentare copiidetartraj cu ultrasuneteAir Flowprofilaxie dentaraaparate dentare Clujaparate ortodontice copiiaparate dentare invizibile adultiortodontiealbire dentarafatete dentare ceramicefatete dentare no prepestetica dentaraimplanturi dentare, implantologieobturatii / plombe, inlay/onlay/overlaystomatologie Clujcabinet stomatologicclinică stomatologicădentist Clujurgenta stomatologicastomatologie urgenteurgenta durere dintistomatologie urgente Clujstomatologie non-stopcabinet stomatologic non-stop

 

PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

en_USEN