telefon
0774 070 690
orar
m -f: 8 am - 9 pm
appointments
implanturi dentare cluj, avantaje implante - stomatologie Cluj, clinica dentara Dentocalm
Avantajele implanturilor dentare
June 9, 2021
implanturi dentare Straumann Cluj, clinica Dentocalm
De ce implanturi dentare marca Straumann?
June 25, 2021
ortodontie Cluj, aparate dentare Cluj - clinica dentara Dentocalm

Dacă îți dorești dinți perfect aliniați sau ai nevoie să rezolvi o problemă a mușcăturii (ocluziei), este momentul să te gândești la servicii de ortodonție și la un aparat dentar. Ultimele tehnologii din stomatologie permit alegerea aparatului dentar în funcție de pretențiile estetice, stilul de viață, bugetul alocat și timpul de care dispui pentru un tratament dentar.

Clinica stomatologică Dentocalm pune la dispoziție o gamă variată de aparate dentare fixe și mobile, astfel încât să satisfacă toate cerințele pacienților, dar să răspundă și la provocările cazurilor. Odată finalizată etapa de consultație, medicul stomatolog pune un diagnostic și propune un plan de tratament. Acesta este momentul în care alegeți împreună tipul de aparat dentar, în cazul în care acesta se pretează cazului tău.

Pentru a alege cel mai potrivit dispozitiv ortodontic, o serie de criterii trebuie luate în considerare:

1. Estetică

Atunci când alegi tipul aparatului dentar este foarte important să decizi cât de mult contează aspectul acestuia. În prezent, din punct de vedere estetic, există mai multe tipuri de dispozitive ortodontice pentru îndreptarea dinților și reechilibrarea ocluziei (mușcăturii), printre care: aparatele metalice, fizionomice (cermarice sau safir) sau “invizibile” (de tipul unor gutiere transparente).

2. Costuri aparate dentare

Nu toate aparatele dentare au același preț, iar acest lucru se datorează în primul rând materialelor din care sunt fabricate și tehnologiilor de realizare.

3. Complexitatea cazului

Marea majoritate a cazurilor de ortodonție se pot rezolva cu oricare din cele trei tipuri de aparate dentare, însă anumite situații implică o complexitate ridicată care necesită un aparat specific.

4. Durata tratamentului

Durata unui tratament ortodontic este influențată și de tipul de aparat dentar, astfel încât rezultatele pot să apară mai repede sau mai târziu. Acest lucru nu compromite în niciun fel eficiența tratamentului.

Atunci când alegi tipul de aparat dentar, trebuie să iei în considerare toți factorii existenți și să stabilești ordinea priorităților pentru tine. Avantajele și dezavantajele aparatelor variază dependent de materialul și tehnologia de manufacturare.

cum aleg aparatul dentar potrivit pentru mine

Aparate dentare fixe metalice Cluj

Aparatul dentar fix metalic constă într-un sistem format din trei părți: bracketuri, arc metalic și module elastice. Bracketurile se lipesc pe fiecare dinte în parte și se fixează între ele cu arcul metalic, care va orienta dinții în poziția corectă. Modulele elastice fixează arcul metalic pe bracket și îl păstrează pe poziție.
Acest tip de aparat dentar dispune de un raport ideal calitate-preț, este rezistent și este cel mai versatil din perspectiva afecțiunilor ortodontice. Printre dezavantaje amintim aspectul metalic, ceea ce îl face foarte vizibil. Rar, aparatul dentar metalic poate provoca reacții alergice. În schimb, un avantaj ce merită luat în calcul este că poți alege ce culoare de module vrei la fiecare activare, să le asortezi cu stilul tău.

Aparate dentare fixe fizionomice / aparate dentare safir Cluj

Aparatul dentar fix fizionomic se poate realiza atât din ceramică, cât și din safir. Dacă aspectul aparatului dentar este un factor decisiv pentru tine, acesta poate fi o alternativă potrivită. Dezavantajul aparatelor dentare fizionomice este acela că modulele elastice se pot colora între activări, iar rezistența aparatului este una mai mică decât în cazul aparatelor metalice.

Aparate dentare fixe autoligaturante

Aparatul dentar fix autoligaturant reprezintă o inovație în domeniul ortodonției. Partea de module elastice este înlocuită de o clapetă care face parte din bracket. Aparatul dentar autoligaturant se poate fabrica atât din metal, cât și din safir. Clapeta păstrează arcul în poziția în care a fost plasat, reduce fricțiunea arcului și presiunea pe care pacientul o resimte în urma activărilor. Mai mult decât atât, intervalul dintre activări este mai mare decât la aparatele fixe cu module elastice.

Aparate dentare invizbile (Clear-Aligners, Invisalign)

Aparatul dentar invizibil utilizează o serie de gutiere transparente, personalizate pentru fiecare caz în parte. Cu ajutorul tehnologiei digitale, se prefigurează mișcările dinților pe arcadă. În funcție de planul de tratament realizat pe computer, se produc o serie de alignere pe care le vei schimba la un interval de timp. Acest tip de tratament ortodontic nu se pretează tuturor cazurilor, însă marele lor avantaj este aspectul estetic – gutierele sunt practic invizibile. Totodata, ele sunt si mobile, le vei îndepărta doar în timpul mesei.

tratamente ortodontie Cluj - aparate dentare invizibile, aparate dentare safir Cluj

Oricare tip de aparat dentar îți va oferi rezultate uimitoare, iar echipa Dentocalm este pregătită să ghideze tratamentele ortodontice astfel încât tu să ai parte de o experiență plăcută și servicii de calitate.

clinica stomatologica Dentocalm : implanturi dentare Fast and Fixed : sigilare dentara : stomatologie Cluj : protetica dentara : proteze scheletate : proteze dentare : sinus lift : chirurgie orală : terapie laser : laser stomatologic : tratament laser parodontoza : igiena dentara : recomandari aparate dentare : mini implanturi ortodontice : tratamente de canal : tratamente endodontice : tratamente parodontoza : parodontita : cauze boala parodontala : grefa gingivala : simptome parodontita : parodontologie : gingivita : tratament parodontoza : protetica dentara : aparate dentare copii : detartraj cu ultrasunete : Air Flow : profilaxie dentara : aparate dentare Cluj : aparate ortodontice copii : aparate dentare invizibile adulti : ortodontie : albire dentara : fatete dentare ceramice : fatete dentare no prep : estetica dentara : implanturi dentare : implantologie : obturatii / plombe  : inlay/onlay/overlay : stomatologie Cluj : cabinet stomatologic : clinică stomatologică : dentist Cluj: urgenta stomatologica : stomatologie urgente : urgenta durere dinti : stomatologie urgente Cluj : stomatologie non-stop : cabinet stomatologic non-stop :

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

en_USEN